nomads

Νίκος Αναδιώτης: «Έχω καταστρέψει τρία αυτοκίνητα σε τροχαίο. Από θαύμα έζησα…»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε ο Νίκος Αναδιώτης, ο οποίος μίλησε για τη διαφορετική ποιότητα ζωής που έχει κάποιος που μένει στην επαρχία, όπως έχει επιλέξει να κάνει ο ίδιος πλέον, ενώ αναφέρθηκε και στην πίστη και στον Θεό και αν υπήρξαν γεγονότα που τον οδήγησαν να πιστεύει βαθιά.

«Με την πάροδο των χρόνων και προσπαθώντας να μου αποκαλυφθεί ο Θεός, συμπέρανα ότι σου χαρίζεται αυτό το πράγμα κάποια στιγμή της ζωής σου. Είναι πολύ προσωπική εμπειρία. Δεν μπορώ να πω το τι συντέλεσε σε αυτό. Δεν είχα πίεση από το σπίτι. Αυτό το ταξίδι δεν έχει τελειωμό και όσο το ψάχνεις, τόσο ανακαλύπτεις την τελειότητά του, και επειδή το τέλειο δεν μπορείς να το φτάσεις, δεν υπάρχουν όρια. Όλοι οι άνθρωποι βιώνουν το θαύμα, απλά ίσως δεν είναι σε θέση να το αντιληφθούν. Έχω καταστρέψει τρία αυτοκίνητα σε ατύχημα. Δεν ήταν αυτό το κουδουνάκι που με ξύπνησε, παρόλο που από θαύμα έζησα. Νομίζω ότι ο εσωτερικός μας κόσμος μας κάνει να ψάξουμε κάπου να αναπαυθούμε.

Δε θέλω να πιέσω τα παιδιά μου στο θέμα της θρησκείας. Θέλω με το παράδειγμά μου να το γνωρίσουν αυτό, ώστε να κάνουν την πορεία τους και να ξέρουν ποιο είναι το λιμάνι. Μόνο την εμπειρία στην πίστη μπορώ να αφήσω στα παιδιά μου. Δε θα πιάσω τους γιους μου να τους μιλήσω από μόνος μου, μόνο αν με ρωτήσουν», ανέφερε αρχικά ο ηθοποιός.

Αναφορικά με την Εκκλησία και την Θεία Κοινωνία τον καιρό της πανδημίας ο ίδιος είπε: «Μου έχει κοστίσει πολύ που οι εκκλησίες είναι κλειστές λόγω κορονοϊού. Σέβομαι τα πιστεύω του καθενός, θα μου άρεσε να συνέβαινε αυτό από όλους. Δεν μπορώ να μπω στην ψυχή του καθενός. Εγώ αν όριζα τα πράγματα, επειδή πιστεύω στη θεία δύναμη και τη θεία βοήθεια, θεωρώ ότι θα έπρεπε να επιτρέψουν τον εκκλησιασμό. Αφού τα δοκιμάσαμε όλα, επέτρεψε και αυτό, δοκίμασε και αυτό. Μπορεί ο άνθρωπος να χρειάζεται και μια άλλη δύναμη για να αντιμετωπίσει την κατάσταση».

«Μου αρέσει η ειλικρίνεια. Δεν μπορεί κανείς να μου βγάλει από το μυαλό ότι η Θεία Κοινωνία είναι το σώμα και το αίμα του Χριστού. Δέχομαι να μην το πιστεύει κάποιος, αλλά αυτό δεν μου στερεί το δικαίωμα να πιστεύω αυτό που πιστεύω. Δε θα βγω να διατυμπανίσω κάτι, ούτε είμαι ο κατάλληλος να πω κάτι. Εγώ λέω αυτό που πιστεύω. Δεν μου αρέσει να κάνω πράγματα για να αρέσω στους ανθρώπους, θέλω να αρέσω στο Θεό».

«Υπάρχουν πολλά παιδιά θρήσκα στη γενιά μας. Όταν εκκλησιάζομαι βλέπω πολλούς ανθρώπους στην ηλικία μου και μικρότερους. Όταν κατανοήσεις και καταλάβεις όσα μας διδάσκει η πίστη μας, είναι μόνο ελευθερία. Με απελευθερώνει από πολλά πράγματα. Και η πρώτη απελευθέρωση που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος είναι από τα πάθη του», συνέχισε.

«Μεγάλη οικογένεια δεν ονειρευόμουν, αλλά από μικρό παιδί ονειρευόμουν να κάνω οικογένεια. Κάθε κοπέλα που έμπαινε στη ζωή μου σκεφτόμουν αν θα μπορούσε να είναι η μητέρα των παιδιών μου. Από μικρός και με τη ματαιοδοξία και ωραιοπάθεια που είχα, μου είχαν φύγει οι ανασφάλειες, το να αποδείξω κάτι, είχαν ησυχάσει αυτά μέσα μου. Δεν είχα την ανάγκη να το παίξω ωραίος. Μου αρέσει να είμαι ωραίος, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι κάτι σπουδαίο για να στέκομαι σε αυτό. Η ψυχή μας μάς κάνει ωραίους, και όχι ένα ωραίο πρόσωπο ή σώμα» σημείωσε κλείνοντας ο Νίκος Αναδιώτης.

Δείτε την συνέντευξή του:

Διαβάστε ακόμη:

Πρώην παίκτης του Survivor: “Χρωστάω μια συγγνώμη στον Χανταμπάκη”

Η Ελένη Τσολάκη ετοιμάζει την τηλεοπτική της επιστροφή

Η Φαίη έβαψε κόκκινα αυγά: Οι ευχές και η φωτογραφία στο Instagram!