Celebrity News

Ανέστης Βλάχος: Ο γιος του θα κινηθεί νομικά για τις συνθήκες διαβίωσής του και την κληρονομιά

Ανέστης Βλάχος
Ο ηθοποιός Ανέστης Βλάχος πέθανε τον Αύγουστο του 2021

Ο Ανέστης Βλάχος «έφυγε» από τη ζωή τον περασμένο Αύγουστο σε ηλικία 87 ετών. Από τότε έχει ανοίξει ένα μέτωπο ανάμεσα στα παιδιά του για την κληρονομιά τη διαθήκη που άφησε.

Η διαθήκη έχει προγραμματιστεί να ανοίξει στις 24 Ιανουαρίου και πρόκειται να δώσει ένα τέλος στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα αδέρφια. Ωστόσο, ο γιος του Ανέστη Βλάχου αποκάλυψε πως θα κινηθεί νομικά για τις συνθήκες διαβίωσης του πατέρα του και την κληρονομιά.

Η πλευρά του γιου του Ανέστη Βλάχου αρνείται την ύπαρξη διαθήκης, ενώ η κόρη του ηθοποιού υποστήριζε εξαρχής πως υπήρχε μία ιδιόχειρη διαθήκη, την οποία είχε σφραγίσει ο ίδιος ο ηθοποιός πριν από 7 χρόνια.

Τι λένε τα ετεροθαλή αδέρφια

«Πληροφορηθήκαμε και εμείς μέσω του δικηγόρου μας το άνοιγμα της διαθήκης του πατέρα μου στις 24 Ιανουαρίου. Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που η διαθήκη του πατέρα μου κατατέθηκε αμέσως μετά τον θάνατό του στις 2 Σεπτεμβρίου, και ενώ δεν είχε γνώση κανένα από τα μέλη της οικογένειας. Η διαθήκη κατατέθηκε από έναν πολίτη με αρχικά Κ.Σ, με αυτά τα αρχικά δεν υπάρχει κάποιο πρόσωπο που να γνωρίζουμε από το συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον του πατέρα μου», ανέφερε ο Ηρακλής Βλάχος σε εφημερίδα.

«Η εντός σφραγισμένου φακέλου διαθήκη του αείμνηστου Ανέστη Βλάχου κατατέθηκε από το δικηγόρο μας προς δημοσίευση. Κάθε σχόλιο στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επί του θέματος της διαθήκης του Ανέστη Βλάχου θεωρείται από εμάς τελείως ανεπίτρεπτο και ηθικά απαράδεκτο. Προ δε της αποσφραγίσεως της διαθήκης από το δικαστήριο οπότε θα καταστεί γνωστό και το περιεχόμενό της, κάθε σχολιασμός επί του εικαζόμενου περιεχομένου της στερείται στοιχειώδους λογικής», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην κοινή τους δήλωση η χήρα του ηθοποιού και η κόρη του.

Στην εκπομπή MEGA Καλημέρα μίλησε σχετικά ο δικηγόρος του γιου του Ανέστη Βλάχου, Κωνσταντίνος Παπαναστασίου.

«Το τελευταίο διάστημα που ζούσε ο πατέρας του,δε ζούσε σε ανθρώπινες συνθήκες. Αυτό το έχουν καταθέσει μάρτυρες που είχαν δει πώς ζούσε, πόσο απομονωμένος ήταν από τη σύζυγό του. Για τις συνθήκες το θέμα μου το έθεσε ο ίδιος ο γιος του, και είπε να προχωρήσουμε και σε αυτό το σκέλος», ανέφερε ο κ. Παπαναστασίου.

Σε ό,τι αφορά στη διαθήκη, ο ίδιος είπε ότι «Στην αρχή έχουμε μια επικοινωνία και η άλλη πλευρά λέει ότι είναι ιδιόγραφη διαθήκη, μετά είπε ότι υπάρχει μυστική διαθήκη. Χτες εμφανίστηκε ένας δικηγόρος. Γιατί δεν επικοινωνούν αυτοί οι άνθρωποι με εμένα ή τον εντολέα μου να λυθεί το θέμα; Γιατί πρέπει να πηγαίνουμε να δούμε αν υπάρχει κατάθεση διαθήκης; Δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία από την άλλη πλευρά.

Η κ. Βλάχου από τα μέσα Σεπτεμβρίου της έχουν σταλεί δύο SMS από τον αδερφό της. Της είχαμε κοινοποιήσει και τα στοιχεία μου για να έρθει σε επαφή μαζί μου, και να μη γίνει όλος αυτός ο ντόρος. Πήγα στη Δράμα για να δω την επιμέλεια που είχε ο Ανέστης Βλάχος για τα περιουσιακά του. Ο Ανέστης Βλάχος δεν έχει καν μερίδα στο υποθηκοφυλακείο της Δράμας, που να κατοχυρώνει την περιουσία για την οποία υποτίθεται ότι τσακώνονται τα δύο αδέρφια».

«Πρέπει πρώτα να διαπιστωθεί αν τα περιουσιακά στοιχεία που δήλωνε επί σειρά ετών ο Ανέστης Βλάχος υπάρχουν συμβόλαια. Αν η διαθήκη έχει αντίκρισμα. Θα εξεταστεί η διαθήκη και από γραφολόγο, από ποιον έχει γραφτεί και σε ποιο χρόνο. Πώς δεν έχει κατοχυρώσει την περιουσία του στο υποθηκοφυλακείο, στο κτηματολόγιο; Να έρθουν τα αδέρφια σε επικοινωνία. Δε χρειαζόμαστε οι δικηγόροι», τόνισε κλείνοντας ο κ. Παπαναστασίου.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ακόμα:

 Συγκινεί η Μαρία Καβογιάννη: «Νιώθω ότι δεν έχω χάσει τη μητέρα μου, την κουβαλάω μέσα μου»

 Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Ο φημολογούμενος σύντροφός της μπαίνει στο Survivor

 Ανδρέας Αθανασόπουλος: Ερωτευμένος ο πρώην παίκτης του GNTM – Το κορίτσι που του έκλεψε την καρδιά