Celebrity News

Αντώνης Κανάκης: Απαντά στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ -«Ξέσπασε όλη η ομάδα σε γέλια»

Αντώνης Κανάκης

Μέσα από την εκπομπή των «Ράδιο Αρβύλα», ο Αντώνης Κανάκης απάντησε στην ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης 7/3 η ΕΣΗΕΑ.

Όσα είπε ο παρουσιαστής

«Έρχεται ένας συνεργάτης εχθές το βράδυ και ενώ μιλάμε όλοι μαζί, μας διακόπτει για να μας διαβάσει μια ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ. Όσο διαβάζει ένας συνεργάτης μας αυτή την ανακοίνωση έχω δεν πιστεύω στα αφτιά που ακούω. Όταν τελειώνει το διάβασμα, του λέω κατά λέξη: “Σοβαρά τώρα ή μου κάνεις πλάκα;”.

Παίρνει τον λόγο ο Χρήστος και μου λέει, “γιατί τι περίμενες; Ότι θα βγάλουν ανακοίνωση για τον Πορτοσάλτε και για όλα αυτά;”. Απαντάω με τεράστια αφέλεια, όπως αποδεικνύουν τα πράγματα, ναι. Μεσολαβούν δυο δευτερόλεπτα που δεν μιλάει κανένας και ήταν η πρώτη φορά, μετά από τόσες μέρες, που ξέσπασε όλη η ομάδα σε γέλια. Αρχίσαμε όλοι να γελάμε.

Έβγαλε λοιπόν μια ανακοίνωση και όχι δεν έβγαλε ανακοίνωση για πολλά πράγματα που έχουν γίνει τόσα χρόνια, πολλά αίσχη που έχουν γίνει από τον δημοσιογραφικό κόσμο, δεν έβγαλε ανακοίνωση με τα νέα ήθη και έθιμα τις δημοσιογραφίας που κατασκευάζονται συνειδητά ψέματα και τα fake news είναι πλέον το σίγουρο.

Δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση για την εθνική τραγωδία και για τις ευθύνες που μπορεί να έχουνε οι πολιτικές εξουσίες, δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση για την προσβολή που έχουν δεχτεί τα θύματα από συγκεκριμένους δημοσιογράφους, οι οποίοι αντί να ερευνούν τις ευθύνες τις πολιτείας για αυτό που έγινε, προσπαθούν να καλύψουν την εξουσία.

Δεν έβγαλε ανακοίνωση για προτροπές που ακούστηκαν από δημοσιογράφους προς την κυβέρνηση, ότι πρέπει να συμψηφίσουν θύματα από το Μάτι με θύματα από τα Τέμπη για να βγει κερδισμένη η κυβέρνηση, δεν έβγαλαν ανακοίνωση για δημοσιογράφους που είπαν ότι τα θύματα είναι θυσίες για να γίνουν καλύτερα οι δρόμοι και τα τρένα, δεν έβγαλαν ανακοίνωση για τίποτα από όλα αυτά.

Η πρώτη ανακοίνωση που σκέφτηκε να βγάλει η ΕΣΗΕΑ μετά την απίστευτη εθνική τραγωδία είχε να κάνει με τις χιουμοριστικές εκπομπές. Αυτή είναι η ένωση συντακτών στην Ελλάδα του 2023 και η γραμμή που δόθηκε σήμερα. Πω πω Θεέ μου.

Βγήκαμε στην πρώτη εκπομπή και θυμάστε πως ξεκινήσαμε την τοποθέτηση για τους δημοσιογράφους. Είναι τόσο λαϊκιστές, τόσο χυδαίοι που πάνε να τα γυρίσουν! Βγήκαμε στην πρώτη εκπομπή και ξεκινήσαμε την τοποθέτηση για τους δημοσιογράφους λέγοντας πως “λυπούμαστε πάρα πολύ που συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι γίνονται η αιτία για να πάρει η μπάλα πολλούς δημοσιογράφους – κυρίως στα έντυπα και τα διαδικτυακά μέσα – που κάνουν πολύ σοβαρά και πολύ καλά τη δουλειά τους”. Αυτή ήταν η πρώτη κουβέντα που είπαμε πριν ξεκινήσουμε την όποια τοποθέτηση μας για τη δημοσιογραφία», είπε ο Αντώνης Κανάκης μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1.

Παρακάτω όσα ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Από την πρώτη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μεταδίδουν νυχθημερόν τις εξελίξεις. Η δημοσιογραφική έρευνα είχε αναδείξει εδώ και καιρό τις ελλείψεις στις υποδομές και την ασφάλεια των σιδηροδρομικών γραμμών. Τα ρεπορτάζ αυτά δεν αναπαρήχθησαν όσο θα απαιτούσε η σοβαρότητα του ζητήματος με ευθύνη των επιχειρήσεων Τύπου και των ιδιοκτητών τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τοποθετήθηκε δημόσια και ξεκάθαρα για τα δομικά προβλήματα των Μέσων Ενημέρωσης. Το εύκολο “τσουβάλιασμα” που καταλήγει στην ουσιαστική στοχοποίηση των δημοσιογράφων από “χιουμοριστικές” εκπομπές, αποτελεί φτηνή εργαλειοποίηση της δικαιολογημένης οργής της κοινωνίας και ξεκάθαρα επιχειρεί να μετατοπίσει το βάρος των πραγματικών ευθυνών.

Καλό θα ήταν οι “χιουμορίστες” παρουσιαστές να μην συμβάλλουν στη συγκάλυψη και τον συμψηφισμό των ευθυνών, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, και να σεβαστούν τον κόπο χιλιάδων εργαζομένων που δουλεύουν ακούραστα με απολαβές που απέχουν μακράν από αυτές των τηλεπερσόνων-τιμητών».

Διαβάστε ακόμα:

Βρισηίδα Ανδριώτου: «Η Ελευθερία και η Ευρυδίκη είναι κατευθυνόμενες από την κλίκα της συμφοράς»

Δημήτρης Αλεξάνδρου: Η δημόσια εξομολόγηση για την Ιωάννα Τούνη -«Έφερες στη ζωή μας τον γιο μας»

Αντώνης Κανάκης: «Αυτές τις ημέρες βασανίζομαι με πολλά πράγματα»