Celebrity News

Απόστολος Λύτρας: Τα τρία απειλητικά emails για την υπόθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου, οι κόρες του και ο λόγος που δε αναλάμβανε την Έφη

Συνέντευξη στο περιοδικό Down Town και τον Κώστα Βαϊμάκη παραχώρησε ο Απόστολος Λύτρας!

Ο γνωστός δικηγόρος αποκάλυψε -μεταξύ άλλων- άγνωστες λεπτομέρειες για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Νιώθετε σεβασμό για την Ιωάννα Παλιοσπύρου, φαίνεται από τον τρόπο που μιλάτε για εκείνη. Έχετε αισθανθεί ποτέ οίκτο;

Ποτέ, από την πρώτη στιγμή που τη συνάντησα δεν ένιωσα ποτέ οίκτο. Και η αλήθεια είναι πως η Ιωάννα ήταν αυτή που ποτέ δεν το επέτρεψε , από την αξιοπρέπεια που είχε. Διαφορετικά ίσως θα μπορούσα να νιώσω οίκτο για εκείνη. Από τον τρόπο όμως που με προσέγγισε από την πρώτη στιγμή, δεν ένιωσα ποτέ οίκτο. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό κάτι που έγινε πρόσφατα. Μιλάγαμε για μια φωτογραφία που μας έχουν βγάλει μαζί και της είπα: Ιωάννα, δεν μου αρέσει, δεν έχω βγει καλά και μου απάντησε: Εγώ τι να πω… Και τη είπα: Ιωάννα, αντιλαμβάνομαι πλέον απόλυτα τη δύναμή σου.

Ποια είναι η δική σας εκτίμηση για την κατάληξη της δίκης;

Είναι αυτή που είχα από την πρώτη στιγμή: Μιλάμε για το έγκλημα απόπειρας ανθρωποκτονίας και όχι για βαριά σκοπούμενη πράξη. Η ποσότητα του καυστικού υγρού που χρησιμοποίησε η κατηγορούμενη , από τόσο κοντινή απόσταση, και με όλον αυτόν τον σχεδιασμό που είχε κάνει, που μεταμφιέστηκε, που πήγε την προηγούμενη μέρα να το προβάρει.

Όλα αυτά με κάνουν να πιστεύω ακράδαντα ότι πήγε για να σκοτώσει την Ιωάννα και όχι για να τη σημαδέψει. Για αυτό και αμέσως μετά το έγκλημα, όταν είδε πως δεν κατάφερε να την σκοτώσει, υπάρχουν στη δικογραφία οι αναζητήσεις της στη Google για τρόπους με τους οποίους σκοτώνεις κάποιον χωρίς να ανιχνευτεί. Έψαχνε για δηλητήριο που δεν ανιχνεύεται, είχε ρωτήσει και κάποιο οικείο πρόσωπο της Ιωάννας πως είναι, αν μπορεί κάποιος να την επισκεφθεί στο νοσοκομείο. Έφτασε σε σημείο να πει: Ποπό, “τι τραγικό αυτό που συνέβη στην Ιωάννα”, ρωτώντας αν υπάρχουν μέτρα φύλαξης στο νοσοκομείο.

Την κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα θα την αναλαμβάνατε;

Όχι, δεν την αναλάμβανα. Ευτυχώς η καριέρα μου μέχρι σήμερα, μου δίνει το… δικαίωμα να επιλέγω υποθέσεις και ποιον θα υπερασπιστώ. Θα πρέπει πρώτα να το πιστεύω εγώ αυτό που υπερασπίζομαι και τον άνθρωπο. Όλοι έχουν δικαίωμα στο λάθος.

Στην επίθεση κατά της Ιωάννας υπάρχει όλη αυτή η συζήτηση σχετικά μετά αν υπήρχε και συνεργός. Τι πιστεύετε εσείς γι΄αυτό;

Είμαι σίγουρος ότι η κατηγορούμενη είχε βοήθεια. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να πηγαίνει να παρακολουθεί όλη μέρα το σπίτι κάποιου άλλου ή τη δουλειά του, όπως έκανε η κατηγορούμενη, ούτε να βρει το καυστικό υγρό χωρίς κάποια βοήθεια. Μην ξεχνάτε ότι εμφανίστηκε ο δικηγόρος κάποιου συγκεκριμένου ανθρώπου που είχε πει πως του είχε ζητήσει άλλοθι για να βοηθήσει στις έρευνες και ότι αυτός ο άνθρωπος γνώριζε την εμμονή της κατηγορούμενης με την Ιωάννα.

Ισχύει ότι έχετε δεχθεί απειλές;

Είχα δεχθεί τρία απειλητικά e-mails για την υπόθεση της Ιωάννας. “Ως δια μαγείας” όταν συνελήφθη η κατηγορούμενη, σταμάτησα να δέχομαι τα συγκεκριμένα e-mails. Πήγα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν πού αντιστοιχεί.

Είστε ο ήρωας των παιδιών σας; Στέκεστε δίπλα στην Ιωάννα όχι απλώς ως δικηγόρος αλλά ανθρώπινα. Καμαρώνουν γι΄αυτά τα κορίτσια σας; Σας έχουμε μιλήσει σχετικά;

Ναι μου έχουν μιλήσει – ειδικά οι μεγάλες μου κόρες. Πραγματικά είναι κάτι για το οποίο καμαρώνουν και το συζητούν με τους φίλους τους που λένε: “Μπράβο στον μπαμπά σου που στέκετε σε αυτό το κορίτσι”. Βέβαια από εκεί και πέρα, πρέπει να πω πως αν και τα τρία παιδιά είναι κορίτσια, έχουν αδυναμία στη μαμά τους.

Διαβάστε ακόμα:

Δημήτρης Αλεξάνδρου: Όσα αποκάλυψε για την οικειοθελή αποχώρηση της Ιωάννας Τούνη από το J2US

Μάρα Μεϊμαρίδη: «Η επιτροπή του J2US θέλει να με διώξει, έχω τις πληροφορίες μου»

Τρύφωνας Σαμαράς: Απαντά για τη φημολογούμενη κόντρα του με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου