Celebrity News

Αθηνά Οικονομάκου-Μαίρη Συνατσάκη: Οι σχέσεις τους εκτός δουλειάς και η επαγγελματική τους συνεργασία

Συνέντευξη στο περιοδικό InStyle και την Αννούσα Μελά παραχώρησαν η Αθηνά Οικονομάκου και η Μαίρη Συνατσάκη.

Οι δυο συνεργάτιδες αναφέρθηκαν -μεταξύ άλλων- στη σχέση τους εκτός δουλειάς, αλλά και στην επαγγελματική τους συνεργασία στην εταιρεία ρούχων που έχουν δημιουργήσει μαζί.

Δεν είσαι απλώς μία γυναίκα, αλλά μία όμορφη γυναίκα, Κάθε γυναίκα φυσικά είναι όμορφη, όμως εσύ κουβαλάς και τον τίτλο του sex symbol. Ένιωσες ποτέ πως οι άλλοι έχουν ποτέ δεύτερες σκέψεις λόγω της εμφάνισής σου; Ακόμα και σε αυτό το νέο επιχειρηματικό ταξίδι.

Σαν χαρακτήρας από πολύ μικρή ήξερα να βάζω τα όρια στον άλλον, χωρίς καν να μιλήσω. Είναι η αύρα, η ενέργειά μου. Δεν έχω έρθει πολλές φορές αντιμέτωπη με ιδιαίτερες συμπεριφορές. Ωστόσο, ναι, έχω νιώσει πως πρέπει να προσπαθήσω διπλά για να αποδείξω ποια είμαι. Δεν έχω θυμό, νεύρα ή μίσος. Κατανοώ το γεγονός και τους λόγους χωρίς να με τρομάζει η προσπάθεια. ίσα ίσα με πεισμώνει για να πάω παρακάτω. Η ίδια η κοινωνία και η εξέλιξη των πραγμάτων έχουν αποδείξει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που πιστεύει ο κόσμος. Παραμένω ανοιχτόμυαλη και δεν κρίνω κανέναν μέσα από την εικόνα. Δεν βγάζω την ουρά μου από έξω όμως, έχω δουλέψει πολύ μέσα μου για να ξεφύγω από όλες αυτές τις έννοιες. Ναι, μπορεί μία γυναίκα να είναι όμορφη, προσεγμένη και παράλληλα αν είναι έξυπνη, να είναι όμορφη στη δουλειά της και καλή μαμά. Όλες οι άλλες σκέψεις είναι ρηχές και δεν με αφορούν.

Νιώθεις πως μέσα από τα social media μπορείς να έχεις φωνή;

Ναι, ένα post μπορεί να έχει πάρα πολύ μεγάλη δύναμη και απήχηση, ειδικά από μεγάλα accounts. Ωστόσο, εγώ πολύ έμμεσα περνάω μηνύματα, σχεδόν δεν το κάνω συνειδητά, γιατί το κομμάτι της ανθρωποφαγίας είναι τόσο μεγάλο που δεν επιτρέπω πια στον εαυτό μου να προκαλώ από μόνη μου καταστάσεις που μπορούν να με πιέσουν, να με στενοχωρήσουν και να με φτάσουν σε σημείο που δεν θέλω. Είναι τόσο πιεσμένοι οι άνθρωποι, που το βγάζουν στα social media. Είναι τρομακτικό. Οι θυμωμένες αντιδράσεις με πληγώνουν.

Άσχημες σκέψεις και φοβίες είχες ποτέ;

Στη ζωή μου κάποια στιγμή έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Ναι, βίωσα τη φοβία. Μπήκα απότομα στα βαθιά χωρίς εμπειρία και στήριξη. Και τότε ευτυχώς αποφάσισα να ζητήσω βοήθεια. Σκεφτόμουν πως είμαι άρρωστη ή πως κάτι συμβαίνει με το μυαλό μου. Και είναι αστείο γιατί είχα φίλους που υπέφεραν π.χ. από κλειστοφοβία και ήμουν αδιάφορη, δεν τους καταλάβαινα. Έπρεπε να μου τύχει κάτι αντίστοιχο για να τους νιώσω. Θυμάμαι πως κατέρρεα καθημερινά. Τα δέκα λεπτά δουλειάς μου φάνταζαν αιώνες. Έτσι ξεκίνησε η ψυχοθεραπεία. Ήταν το ωραιότερο δώρο στον εαυτό μου. Θυμάμαι στην πρώτη επίσκεψή μου είπε η ψυχοθεραπεύτρια μου πως αυτό που σε έφερε εδώ θα το ευγνωμονείς και θα δεις πόσο σημαντικός είναι ο δρόμος που έχεις πάρει. Στην αρχή παραξενεύτηκα, θύμωσα κιόλας, τώρα το καταλαβαίνω απόλυτα.

Πως είναι η σύνδεσή σου με τη Μαίρη;

Είμαστε τελείως διαφορετικές με τη Μαίρη, αλλά ταιριάζουμε πάρα πολύ. Έχουμε κοινή βάση. Ο τρόπος σκέψης, η αισθητική, η διαχείριση των λεπτομερειών. Είμαστε πολυεπίπεδες. Υπήρχε συμπάθεια και αλληλοεκτίμηση, αν και ως τότε λέγαμε μόνο ένα γεια. Δεν ήμασταν ποτέ ανταγωνιστικές σε κανένα επίπεδο. Σήμερα η μία καλύπτει την άλλη και έτσι προχωράει η δουλειά. Μας συνδέουν η εργατικότητα και το πάθος, γιατί ξέρουμε τις δυνατότητες μας. Μονίμως συμβαίνουν ευτράπελα στην ομάδα, είμαστε στο σύνολο δέκα κορίτσια που διαθέτουν τρέλα και έχουμε μεταξύ μας αγάπη, πλάκα και καλή διάθεση. Το να περνάς καλά στη δουλειά είναι το πιο σημαντικό. Ξυπνάω, πηγαίνω στη δουλειά και είμαι ευτυχισμένη.

Instagram vs Reality. Θεωρείς πως υπάρχει συνοχή ανάμεσα στο περιεχόμενο στα Social media και την πραγματική ζωή;

Υπάρχει γνήσια πρόθεση, αλλά ακόμα δεν γίνεται. Για να συμβεί χρειάζεται να ξεπεράσουμε το μοτίβο της συνήθειας. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος ως περαστικός στον δρόμο να είναι μάρτυρας σε ένα περιστατικό, Αν δεν έχει εκπαιδευτεί μέσα του για αυτό, είναι πιο εύκολο να βγει στα social media και να καταδικάσει το γεγονός, χωρίς όμως να πάρει θέση τη δεδομένη χρονική στιγμή. Για να γίνουμε πιο ευαισθητοποιημένα κοινωνικά όντα, πρέπει να υπερβούμε τις παλιές πεποιθήσεις.

Τα τελευταία δύο χρόνια των lockdowns, το πιο δημοφιλές hashtag ήταν το WeAreInThisTogether. Εσείς πως μείνατε together με την Αθηνά;

Η δυσκολία μας έκανε να νιώθουμε πιο πολύ ενωμένες και μαζί. Πίστεψέ με, ξεκινήσαμε με μια πιο χαλαρή διάθεση. Νιώθω πως είναι η ίδια περίπτωση με τα ζευγάρια που μέσα στην καραντίνα ή ερωτεύτηκαν ξανά ή χώρισαν. Εμείς στην καραντίνα ήμασταν ζευγάρι που έμεινα μαζί. Έχουμε ένα chat group στο κινητό όπου μιλάμε μεταξύ μας, και σε αυτό είναι μέσα και τα κορίτσια της ομάδας του Project Soma, που λέγεται The Survivors Project, με στόχο ο ένας να στηρίζει συνεχώς τον άλλον.

Με την Αθήνα κάνετε παρέα εκτός δουλειάς;

Τώρα ναι, έχουμε ξεκινήσει. Μεταξύ μας έχουμε κοινό κώδικα αξιών και αυτό είναι πολύ βασικό για την ισορροπία. Ίσως επειδή η κάθεμία έχει παράλληλα τη δική της επιχείρηση, η Αθηνά τα κοσμήματα και εγώ το store και τα παπούτσια, μάλλον υπάρχει εκεί ένα χορτάτο κομμάτι εγωισμού που μας επιτρέπει όταν είμαστε μαζί να αντιλαμβανόμαστε πως είμαστε όντως μαζί.

Διαβάστε ακόμα:

Ιωάννα Τούνη: Η μακροσκελής ανάρτηση μέσα από το νοσοκομείο -«Προβλήματα είναι τα σοβαρά θέματα υγείας»

Δικηγόρος Ρούλας Πισπιρίγκου: «Η κεταμίνη βρισκόταν στα χέρια των γιατρών, πολύ κοντά στην Τζωρτζίνα»

Μαρία Αντωνά: Ακύρωσε την εμφάνισή της στο «Love It» –H on air ενόχληση της Ιωάννας Μαλέσκου