Celebrity News

Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Κατάθεση-«καταπέλτης» για τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη

Συνεχίστηκε σήμερα (29/4) η δική του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος για βιασμό τριών ανηλίκων αγοριών και ενός ενήλικα άνδρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ant1, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Φιλίππογλου, ο οποίος ολοκλήρωσε την κατάθεση του που είχε ξεκινήσει την προηγούμενη δικάσιμo, δήλωσε πως είναι απόλυτα βέβαιος ότι είδε τον σκηνοθέτη με δύο έφηβους στην Επίδαυρο, τις ημέρες που ο κατηγορούμενος καταγγέλλεται ότι βίασε τον δεύτερο μηνυτή.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός επανέλαβε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ότι στις 24-26 Ιουλίου 2015, είχε δει τον Δημήτρη Λιγνάδη μαζί με δύο νεαρούς άνδρες, όπου ήταν και ο ίδιος, καθώς έμεναν στο ίδιο κατάλυμα.

«Τον κατηγορούμενο τον είδα το Σάββατο το μεσημέρι στο δωμάτιο του. Περνούσα από το δρόμο για να μπούμε στο αυτοκίνητο. Νωρίτερα, μαζί με τα δύο άτομα είχε συναντηθεί με φιλικό μου ζευγάρι. Τον είδαν μόλις έβγαινε με τα δύο αγόρια από το αυτοκίνητο και έμπαιναν στα δωμάτια. Χαιρετήθηκαν. Πηγαίνοντας κι εγώ στο αυτοκίνητο βλέπω τον κατηγορούμενο και τα δύο παιδιά που ήταν ήδη στο μπαλκόνι και κοιτούσαν τη θέα. Δεν τον χαιρέτησα. Ήταν δυο νεαρά αγόρια. Δεν μπορώ να συγκρατήσω φυσιογνωμίες, έχουν περάσει πολλά χρόνια» επανέλαβε σήμερα στο δικαστήριο ο μάρτυρας, που η κατάθεση του κλονίζει τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι κατά τον χρόνο του καταγγελλόμενου βιασμού δεν βρισκόταν στην Επίδαυρο.

Ο μάρτυρας τόνισε πως η παρέα που είδε στην αργολική πόλη τού έκανε εντύπωση καθώς «υπήρχε μία φήμη αλλά δεν θα επεκταθώ γιατί ακριβώς ήταν φήμη. Θυμάμαι το γεγονός και την εικόνα, ενδεχομένως λόγω της φήμης να συγκράτησα την εικόνα» είπε και συμπλήρωσε πως «μου φάνηκε πολύ ιδιαίτερο και δεν φάνηκε μία απλή φιλική συνεύρεση. Δεν ήταν μια φυσιολογική φιλική παρέα λόγω της ηλικίας», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Φιλίππουγλου.

Πολιτική Αγωγή: Πως συμπεραίνετε ότι ήταν νεαρά αγόρια;

Μάρτυρας: Έτσι όπως τα είδα εκείνη την ημέρα μου φάνηκαν…ειδικά το ένα. Δεν θυμάμαι καθόλου φυσιογνωμίες, θυμάμαι ότι το ένα ήταν αφρικανικής καταγωγής και το άλλο όχι. Το πρώτο μου φάνηκε μικρό, λεπτοκαμωμένο, από την κατατομή του. Δεν ξέρω πως να το πω…

Πολιτική αγωγή: Ποια ήταν η φήμη;

Μάρτυρας: Ότι έλκεται από νεαρά αγόρια ανήλικα.

Στη συνέχεια, ο ίδιος ανέφερε ότι δεν μπορούν να βρεθούν αποδείξεις από το κατάλυμα για την επίμαχη διαμονή. Και αυτό γιατί  υποστήριξε πως ο ιδιοκτήτης των συγκεκριμένων ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων -που έχει κληθεί ως μάρτυρας- δεν έκοβε παραστατικά, ούτε διατηρούσε κάποια βιβλία επισκεπτών.

Σήμερα (29/4), κατέθεσε και ένας φίλος του πρώτου μηνυτή του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος επιβεβαίωσε όσα ισχυρίζεται το φερόμενο θύμα για συναντήσεις που είχαν με τον κατηγορούμενο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κατηγορούμενος ήταν παροχικός με την παρέα των ανήλικων και υποσχόταν στον μηνυτή, ο οποίος ήθελε να ασχοληθεί με το θέατρο και τη μουσικής, να τον φέρει σε επαφή με επιφανείς καλλιτέχνες. Ο φίλος του μηνυτή περιέγραψε και την συνάντηση στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη όπου, σύμφωνα με τον ισχυρισμό που προβάλουν οι δύο νεαροί, ο σκηνοθέτης τους είχε κεράσει αλκοόλ και χασίς και τους είχε προτείνει να συμμετέχουν όλοι σε σεξουαλικές πράξεις.

Διαβάστε επίσης:

Ζενεβιέβ Μαζαρί: Αποκαλύπτει πώς αντέδρασαν τα παιδιά της στη πρόταση για το «Asia Express»

Πάτρα: Στο «μικροσκόπιο» μία από τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας – Οι 8 λέξεις που έγραψε για τη Ρούλα Πισπίρκγου

Νίκος Μουτσινάς για Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Έπεσε η μάσκα και μας αποκάλυψε την ομορφιά που κρύβει η δύναμη της ψυχής»