Celebrity News

Δίκη Λιγνάδη-Ελένη Κούρκουλα: Στο φως μέρος της κατάθεσής της -Οι δηλώσεις της έξω από το δικαστήριο

Συνεχίζεται σήμερα (17/6) η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

Η κατάθεση της πρώην Υπουργού-ηθοποιού και φίλη του σκηνοθέτη, Ελένης Κούρκουλα, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη (16/6), ενώ μέρος της κατάθεσής της έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Διαβάστε παρακάτω: 

Μαρία Κουρτέση: Γιατί χρησιμοποιήσατε αυτή τη λέξη, «βίζ@τες», για καταγγέλλοντες;

Ελένη Κούρκουλα: Δεν το είπα για καταγγέλλοντες. Είπα ότι παρά πολλοί που δείχνουν τα κορμιά τους στα social media είναι πολλές φορές βίζ@τες.

Η κα, Κούρκουλα κατά την εξέτασή της υποστήριξε πως η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη «φοβούμενη πολιτικό κόστος και για να υπερασπίσει τον εαυτό της και την Κυβέρνηση, παραίτησε τον Λιγνάδη. Υπήρχε φημολογία ότι κάτι θα συμβεί με τον Λιγνάδη. Είχε φτιαχτεί μία ατμόσφαιρα λες και επρόκειτο για τον Κουφοντίνα. Εγώ πιστεύω ότι αυτό στηνόταν από πριν, και ξαφνικά είδαμε συνέντευξη του Νίκου Σ.».

Μαρία Κουρτέση: Μπορείτε να συγκεκριμενοποιήσετε ποιοι ζηλεύουν τόσο το Λιγνάδη και τον κυνηγούν;

Ελένη Κούρκουλα: Ονομαστικά δεν ξέρω. Το θέατρο είναι άκρως ανταγωνιστικό.

Μαρία Κουρτέση: Ήταν σκηνοθέτες; Ηθοποιοί;

Ελένη Κούρκουλα: Δεν ξέρω.

Μαρία Κουρτέση: Τα κίνητρα τους;

Ελένη Κούρκουλα: Ο φθόνος. Δεν θεωρώ ότι έχει να κάνει με προσωπικά. Βρήκαν ένα ζωηρό ερωτικά άνθρωπο για να πλήξουν την Κυβέρνηση.

Αλέξης Κούγιας: Όταν επελέγετο είτε ως καθηγητής , είτε ως αναπληρωτής διευθυντής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, υπήρχε καμία αντίρρηση;

Ελένη Κούρκουλα: Καμία. Πρώτος τον πήρε στον Εθνικό ο Κούρκουλος.

Αλέξης Κούγιας: Υπήρξε έστω και ένας να διαμαρτυρηθεί, είτε αγόρι είτε κορίτσι; Να πει πως εκμεταλλεύτηκε τη θέση του καθηγητή, τη γοητεία του;

Ελένη Κούρκουλα: Όχι ποτέ.

Αλέξης Κούγιας: Εδώ τον κατηγορούν ότι όλα αυτά τα χρόνια ενώ είχε χιλιάδες παιδιά, είτε στις δραματικές σχολές είτε στα σχολεία (Αρσάκειο, Ιάσμος, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κλπ), βίασε αυτούς τους τέσσερις.

Ελένη Κούρκουλα: Ποτέ δεν υπήρξε τίποτα.

Αλέξης Κούγιας: Η κυρία Κονιόρδου είναι υπουργός μέχρι το 2019. Έκανε κάποιος δημοσιογράφος ερώτηση ότι ακούγονται ψίθυροι για Λιγνάδη;

Ελένη Κούρκουλα: Όχι.

Αλέξης Κούγιας: Λίγους μήνες πριν την καταγγελία, η κυρία Κονιόρδου επέλεξε τον κ. Λιγνάδη για να επανέλθει στο θέατρο. Τον επέλεξε ενώ ήταν ένας ανήθικος άνθρωπος;

Ελένη Κούρκουλα: Όχι βέβαια… Πολλοί ηθοποιοί θα μπορούσαν να έρθουν. Φοβούνται όμως διότι υπάρχει το Twitter το οποίο καταριέται, βρίζει, αλλά και τα κανάλια που επί πάρα πολύ καιρό, δεν έχουν κάνει την καλύτερη πληροφόρηση. Οπότε όλος ο κόσμος είναι μαζεμένος.

Μετά την κατάθεσή της, η ίδια έκανε δηλώσεις στις κάμερες που βρέθηκαν έξω από το δικαστήριο, τονίζοντας ότι «ήταν λίγο μαραθώνια και εξοντωτική η κατάθεση. Τελείωσε όμως και έχω μια πολύ θετική διαίσθηση. Είπα πως υπάρχει τρομοκρατικό κλίμα, που πολλοί συνάδελφοι ηθοποιοί που θα μπορούσαν να έρθουν, υπάρχει το Twitter που καταριέται και βρίζει. Και τα κανάλια που δυστυχώς -πάρα πολύ καιρό- δε νομίζω πως έχουν κάνει και την καλύτερη πληροφόρηση. Οπότε όλος ο κόσμος είναι μαζεμένος».

Διαβάστε ακόμα:

Ζήνα Κουτσελίνη για Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: «Ξέρει πολύ καλά τι μου έκανε, εγώ θα την περιμένω»

Κόνι Μεταξά: Θα απαγορεύονται τα παιδιά στον γάμο της με τον Μάριο Καπότση και εξηγεί τον λόγο

Απόστολος Ρουβάς – Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου: «Αδειάζουν» την Ασημίνα – «Έπεσα από τα σύννεφα»