Celebrity News

Δημήτρης Μοθωναίος: Η καθηλωτική εξομολόγηση για τη σεξουαλική κακοποίησή του

Ο Δημήτρης Μοθωναίος, βρήκε τη δύναμη, μετά από όλα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα να μιλήσει ανοιχτά στη Φαίη μας για την σεξουαλική και σωματική κακοποίηση που υπέστη σε ηλικία μόλις 6 ετών από άτομα που ανήκε στο στενό του οικογενειακό περιβάλλον. Η εξομολόγησή του είναι πραγματικά καθηλωτική.

«Εμένα με αφορά η κακοποίηση προσωπικά. Ακούω πάρα πολλά πράγματα που με θυμώνουν. Δεν μπορώ να δεχτώ το σχόλιο για το Μέσον που γίνεται η καταγγελία.  Μεγάλωσα σε μια οικογένεια με πολλή αγάπη, με φροντίδα, με γνώση αλλά υπήρχε ένα πρόσωπο στο πολύ στενό οικογενειακό μου περιβάλλον που με κακοποίησε σε πολύ μικρή ηλικία. Εγώ δεν το αναγνώριζα. Ξεκίνησε στα 6 και γινόταν κατ’ εξακολούθηση. Εγώ αισθανόμουν ότι αυτός ο άνθρωπος με αγαπάει πάρα πολύ. Η τελευταία φορά που έγινε πάγωσα. Έκανα 11 χρόνια ψυχανάλυση για να δουλέψω αυτό που μου έχει συμβεί. Αυτό με τρόμαξε, αγνοούσα αυτά τα περιστατικά και όταν ήμουν 26 χρονών αυτός ο άνθρωπος με προσέγγισε ξανά με τον ίδιο τρόπο. Όταν ήμουν μικρός δεν καταλάβαινα τίποτα. Έχω εικόνες διάσπαρτες. Θυμάμαι να πηγαίνουμε για μπάνιο και ξάπλωνε δίπλα μου και μετά δεν θυμάμαι. Υπήρξε περίοδος που μόνο με το αλκοόλ μπορούσα να ξεπεράσω αυτό το σύννεφο. Με ακολούθησε στην πορεία μου, μού διαμόρφωσε όλη τη σεξουαλική μου ταυτότητα και την ταυτότητα ως ανθρώπου. Δεν λέω ότι η κακοποίηση καθόρισε τη σεξουαλικότητά μου αλλά δεν ξέρω πώς θα ήμουν αν αυτό δεν είχε συμβεί. Σε πολύ μεγάλη ηλικία συνειδητοποίησα ότι ο άνθρωπος αυτός με κακοποιούσε. Όταν τον αντιμετώπισα ευθέως μου ζήτησε να το ξεχάσω, με απείλησε να μην το πω σε κανέναν μέχρι να το πω στους γονείς μου που από δική τους αδυναμία δεν με στήριξαν. Προσπάθησαν με πολλούς και διάφορους τρόπους να υποβαθμίσουν το γεγονός σε σημείο που να είναι μη γενόμενο. Αναφέρομαι σε σωματική και σεξουαλική κακοποίηση. Νιώθω την ανάγκη να το πω. Αν είχα μεγαλώσει με άλλον τρόπο δεν θα συνέβαινε αυτό» είπε μεταξύ άλλων.

Κατόπιν αναφέρθηκε στις σχέσεις του: «Οι περιπτώσεις που προσέλκυα ευνοούσαν την κακοποίηση. Έκανα επίτηδες προσπάθειες να κάνω σχέση με κοπέλα που δεν πετύχαινε πάντα γιατί το τραύμα δεν είδε δουλευτεί. Θεωρούσα ότι δεν είμαι άξιος να έχω μια καλή σχέση. Υπήρξε μια σχέση που ήταν η κορωνίδα της κακοποίησης που έληξε με ένα τροχαίο ατύχημα. Ήταν κομβικό σημείο. Νοσηλεύτηκα πάρα πολύ και κατάλαβα ότι πρέπει να γίνει δουλειά. Ήταν μια κακοποιητική σχέση που προέκυψε από μια συνεργασία στο θέατρο το 2008 και διήρκησε μέχρι το ατύχημα. Έφυγα μετά το ατύχημα όταν βρήκα μια μεγαλύτερη απόδειξη για τις υποψίες που είχα».

«Όταν διάβασα την καταγγελία που βγήκε πρόσφατα έκανα εμετό. Δεν χωράει το μυαλό μου το μέγεθος της κτηνωδίας. Το 2017 είχα 3 προτάσεις για θέατρο και προσπαθούσα να ζυγίσω ποιος από αυτούς είναι λιγότερο κακοποιητικός…. Πλέον δεν πίνω. Είναι τέσσερα χρόνια που δεν πίνω καθόλου. Έχω δέκα μέρες να κοιμηθώ με όλο αυτό που συμβαίνει. Ξαναβιώνω τον πόνο. Καθημερινά κάνω μία άσκηση με αναπνοές που λέω στον εαυτό μου ότι αξίζω και έχω δικαίωμα στην ευτυχία και στην ομορφιά. Κι ακόμα όσο και να το επαναλάβω, δεν το πιστεύω. Όποτε συμβαίνει κάτι έχω την τάση να μην στενοχωρώ κανέναν… Νομίζω ότι κάτι έκανα εγώ λάθος. Κουβαλάω πάνω μου την ενοχή όλων των ανθρώπων που δεν μου αντιστοιχεί» είπε ο ηθοποιός και «λύγισε» στην κάμερα ξεσπώντας σε κλάματα.

Δείτε την καθηλωτική εξομολόγησή του στο βίντεο που ακολουθεί:

Μια ματιά ακόμα:

Παύλος Χαϊκάλης: «Σταυρώνομαι χωρίς να υπάρχει κάποια ουσιαστική καταγγελία εις βάρος μου»

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα γίνει παππούς!

Συγκλονίζει η μαρτυρία της Paris Hilton: «Κακοποιήθηκα ψυχολογικά και σωματικά στο σχολείο μου»