Celebrity News

Ελεονώρα Μελέτη: Το κομμάτι της μητρότητας, η κόρη της, Αλεξάνδρα και η σεξουαλική παρενόχληση – «Ήταν ένας γλοιώδης τύπος»

Ελεονώρα Μελέτη

Είναι γνωστό πως η Ελεονώρα Μελέτη δεν «μασάει» τα λόγια της και τις περισσότερες φορές λέει δημόσια την άποψή της με κάθε κόστος.

Η γνωστή παρουσιάστρια βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (27/2) καλεσμένη στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» και παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην Νίκη Λυμπεράκη. Μέσα σ’ όλα, η ίδια μίλησε για την μητρότητα, την κόρη της, Αλεξάνδρα, για την σεξουαλική παρενόχληση που έχει δεχτεί στο παρελθόν αλλά και το κίνημα #metoo.

Για το λόγο της μητρότητας και την κόρη της, Αλεξάνδρα: «Είναι ένα μαγικό ταξίδι, δεν είναι όμως, όπως μου το είχαν περιγράψει. Ωραιοποιείται πάρα πολύ όλο αυτό και η λέξη φέρει ένα βάρος, το οποίο δεν της ταιριάζει. Όταν λέω βάρος, δεν εννοώ ευθύνης, σου δημιουργεί μια υποχρέωση να πρέπει να νιώσεις κάποια συναισθήματα, τα οποία δεν είναι για όλες τις γυναίκες τα ίδια. Δεν θεωρώ ότι μια γυναίκα ολοκληρώνεται μέσα από την μητρότητα, θεωρώ όμως, ότι είναι ένα κομμάτι μέσα από το οποίο μπορείς να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου.

Νιώθω τρομερά ευλογημένη που αυτό το παιδί με έχει επιλέξει για μαμά του. Είναι μαγικός ο τρόπος με τον οποίο γνωρίζεις μια ψυχή. Ουσιαστικά η ευθύνη που έχεις εσύ είναι το να της γνωρίσεις τον κόσμο. Εγώ θα ήθελα η κόρη μου να βγει ένας καλός άνθρωπος, είναι πολύ σημαντικό. Όταν λέω καλός, δεν εννοώ θύμα.

Το πρόγραμμά μας με την μικρή είναι πολύ συγκεκριμένο. Ξυπνάω το πρωί, πάω στην δουλειά, μετά παίρνω την μικρή από τον παιδικό σταθμό και από εκεί και μέχρι το βράδυ είμαστε μαζί, κάνουμε πράγματα, περνάμε χρόνο. Σαν μητέρα δεν νιώθω ενοχές. Τα δύο πρώτα χρόνια δεν έλειπα καθόλου από την κόρη μου. Μπορούσα να είμαι όσο κοντά ήθελα με το παιδί μου. Ακόμα και τώρα, το ωράριό μου μου δίνει την ευκαιρία να είμαι με το παιδί».

Για την σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχτεί στο παρελθόν και το κίνημα metoo: «Δεν έχω δεχτεί κακοποίηση ή επίθεση. Αλλά έχω δεχτεί παρενόχληση και μάλιστα, από πρόσωπο που βρίσκεται στην πολιτική. Με περίμενε για συνέντευξη και μου άνοιξε την πόρτα με το μπουρνούζι. Μου λέει “πέρασε μέσα να πιούμε ένα ποτό”, του λέω δεν έχω έρθει για ποτό, έχω έρθει για τη συνέντευξη. Τότε εγώ είχα αρκετά έντονα αντανακλαστικά και φερόμουνα αρκετά έξυπνα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Όταν το εκμυστηρεύτηκα αυτό, υπήρχαν άνθρωποι που με τσίγκλησαν και μου είπαν να πάμε με κάμερα να το καταγράψουμε, υπήρξαν και άλλοι όμως που με προειδοποίησαν πως αν το κάνω δεν θα βρω ξανά δουλειά σε αυτό τον χώρο. Τότε το θεωρούσες και αναμενόμενο. Θα πρέπει αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να τα κάνουν αυτά, να καταλάβουν ότι τελικά δεν μπορούν», εξομολογήθηκε η Ελεονώρα Μελέτη.

Σχετικά με το αν είχε σκεφτεί να μιλήσει δημόσια για το συγκεκριμένος γεγονός, η ίδια είπε: «Στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν έδωσα έκταση γιατί μου φάνηκε ότι έχω απλά να κάνω με έναν ενοχλητικό γλοιώδη τύπο. Άλλες φορές όμως, που έχω νιώσει ότι έχω να κάνω με κακοποιητική συμπεριφορά, έχω μιλήσει. Μπορεί να μην βγήκα να μιλήσω δημόσια γιατί δεν υπήρχε το metoo τότε. Δεν έχω έρθει αντιμέτωπη με ποινικά κολάσιμες πράξεις, οι οποίες να είναι και αυταπόδεικτες. Αν ναι, θα μιλούσα.

Επειδή είναι οριακά, στο ότι η δική μου η θέση, μπορεί να θεωρηθεί από τον άλλον δική του συκοφαντική δυσφήμηση, εκεί τα όρια είναι δυσδιάκριτα. Δεν ξέρω αν θα έκανα δημόσια τοποθέτηση, έχω μιλήσει αλλά χωρίς να πω ονόματα, αλλά εκεί που έπρεπε να πάω και να ζητήσω βοήθεια, πήγα και την βρήκα. Στην δική μου την περίπτωση βρήκα ανταπόκριση, δεν άλλαξε ο άνθρωπος. Το πρόβλημά μου όμως, λύθηκε και για εμένα και για 10 άλλους».

Διαβάστε επίσης:

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος εξομολογείται: «Έχει αλλάξει πολύ η ζωή μου»

Τζόυς Ευείδη: Αποκαλύπτει αν ο ρόλος της στο «Καφέ της Χαράς» ήταν ο πιο ακριβωπληρωμένος

Μαίρη Χρονοπούλου για MeToo: «Κάθομαι και αναρωτιέμαι μήπως ήμουνα πάρα πάρα πολύ άσχημη»