Celebrity News

Εύα Καϊλή: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη τη μέρα, ήμουν σε σοκ»

Για τις πρώτες ώρες της σύλληψής της αλλά και για όσα ακολούθησαν, μίλησε, για πρώτη φορά, η Εύα Καϊλή μπροστά στην κάμερα της ισπανικής El Mundo. Μετά από περίπου τέσσερις μήνες στη φυλακή, η ίδια «λύνει» τη σιωπή της σε μια κατάθεση ψυχής, όπως παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία είχε ήδη μιλήσει στη γαλλική «Liberation» και στην ιταλική «Corriere de la Serra», αρνήθηκε ότι γνώριζε για τις δοσοληψίες Παντζέρι και την εμπλοκή του συζύγου της στο μεγαλύτερο σκάνδαλο χρηματισμού που έχει ξεσπάσει στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Δε θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την ημέρα. Θυμάμαι ότι ξύπνησα, είχα κάποιες δουλειές να κάνω και τότε είδα αστυνομία στο γκαράζ. Μου είπαν ότι συνελήφθη ο άνδρας μου, πήραν το αυτοκίνητό του και υπέθεσα ότι πρόκειται για τροχαίο ατύχημα.

Ήμουν σε κατάσταση σοκ. Δεν μπορούσα να καταλάβω. Δεν μπορούσα να διαβάσω τον φάκελο. Δεν μπορούσα να δω το μωρό μου. Δεν ήξερα τι συνέβαινε με τον σύζυγό μου. Ήμουν έτοιμη να τρελαθώ», ήταν τα λόγια της Εύας Καϊλή.

Εύα Καϊλί, Φραντζέσκο Τζόρτζι

 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Εύα Καϊλή αναφέρθηκε στις πρώτες ώρες της σύλληψης, περιγράφοντας όσα έζησε: «Τις πρώτες μέρες κλείδωσαν το διαμέρισμα, δεν ενδιαφέρθηκαν για το πού ήταν το μωρό και δε (με άφηναν) να επικοινωνήσω με την οικογένειά μου. Δεν είναι παρανοϊκό; Δε μου εξηγούσαν τίποτα την πρώτη μέρα, δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με δικηγόρο, δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με την οικογένειά μου».

Τότε, αρχίζει να καταλαβαίνει ότι η αστυνομία ερευνά υπόθεση που αφορά τον Αντόνιο Παντζέρι, στενού συνεργάτη του συζύγου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι και εγκεφάλου του κυκλώματος του σκανδάλου δωροδοκίας Qatar Gate.

Η Εύα Καϊλή υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι η τσάντα που βρέθηκε μέσα στο σπίτι της είχε χρήματα από παράνομες συναλλαγές. «Υπήρχε μία τσάντα για τον Παντζέρι εδώ, αλλά δεν ψαχουλεύω τα πράγματα του άνδρα μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εύα Καϊλή

Η Εύα Καϊλή άφησε αιχμές κατά των Αρχών

Η πρώην αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου άφησε για πρώτη φορά σοβαρές αιχμές εναντίον των μυστικών υπηρεσιών των ευρωπαϊκών χωρών. «Δύο μέρες αργότερα μίλησα με τον δικαστή και ήταν πολύ ενδιαφέρον γιατί οι ερωτήσεις είχαν σχέση με τη δουλειά μου στην πολιτική».

Η σύλληψή της ενδεχομένως να οφείλεται, όπως είπε, στις πρωτοβουλίες της σχετικά με τα συστήματα παρακολούθησης, που είχαν εγκατασταθεί στο Ευρωκοινοβούλιο για να ελέγχουν τους ευρωβουλευτές. Ειδικότερα, είπε:

«Όποιος χρησιμοποιούσε το λογισμικό για να παρακολουθεί τα κινητά των ευρωβουλευτών, τον ενόχλησε (η πρωτοβουλία μου) και αυτό προκάλεσε ανησυχία στους κύκλους των μυστικών υπηρεσιών διαφορετικών κρατών της Ευρώπης. Πρόκειται για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Είναι πολύ ανησυχητικό για τον ναό της δημοκρατίας. Πρέπει να υπερασπιστούμε το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Διαβάστε ακόμα:

 Χριστίνα Μπόμπα: Γυμνάζεται μεταμεσονύχτια και αυτός είναι ο λόγος

 Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Αποκαλύπτει τον λόγο που έκρυψε τον γάμο της με τον Γιάννη Καραβασάνη

Τάκης Καραγκούνιας: Το αστρονομικό ποσό που θα πάρει από το «Survivor All Star»