Celebrity News

Γη της Ελιάς: Η Χάιδω εγκαταλείπει το μοναστήρι -Στάθης και Ιουλία ξανά μαζί

Η Γη της Ελιάς

Καταιγιστικές αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στα νέα επεισόδια της σειράς «Η Γη της Ελιάς», σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού MyTV!

Ο Παρασκευάς στο στόχαστρο του Δημοσθένη

Μετά την απόφαση της Ασπασίας να επιστρέψει στην αγκαλιά του Δημοσθένη, ο άντρας αισθάνεται ξανά πλήρης και ευτυχισμένος. Ωστόσο, σύντομα μία σοκαριστική αποκάλυψη έρχεται και προκαλεί απρόσμενες εξελίξεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού μας, κάποια στιγμή, η Μαργαρίτα, μη γνωρίζοντας ότι ο Δημοσθένης αγνοεί τον δεσμό της κόρης του με τον Παρασκευά, του αποκαλύπτει ότι ο νεαρός είναι ο σύντροφος της Ειρήνης. Τότε ο μαφιόζος χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του και γίνεται έξαλλος που δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό τόσο καιρό. Μη μπορώντας να αποδεχτεί την αλήθεια, ζητάει από τον Βαγιάκο να παρακολουθεί την Ειρήνη και να του δίνει αναφορά για την κάθε κίνησή της. Την ίδια ώρα, η Μαργαρίτα ενημερώνει τον Παρασκευά ότι ο Δημοσθένης ξέρει για τη σχέση του με την Ειρήνη και τον κυριεύει ο τρόμος. Ο ίδιος γνωρίζει πόσο σκληρός και αυταρχικός είναι ο πατέρας της αγαπημένης του και αισθάνεται τρομερά εκτεθειμένος απέναντί του. Την επόμενη ημέρα, ο Δημοσθένης αναλαμβάνει δράση για να ξεκαθαρίσει μόνος του το τοπίο σχετικά με την ερωτική ζωή της Ειρήνης. Έτσι, την πιέζει να του πει όλη την αλήθεια. Η κοπέλα τού ομολογεί ότι είναι ερωτευμένη με τον Παρασκευά και θέλει να τον παντρευτεί. Παρόλο που η εξέλιξη αυτή δεν χαροποιεί τον άντρα, σέβεται την επιθυμία της κόρης του και σκοπεύει να κάνει ό,τι χρειαστεί για να την εκπληρώσει, βάζοντας στο στόχαστρό του τον Παρασκευά. Χωρίς να χάσει καιρό, λοιπόν, προσκαλεί τον νεαρό στο σπίτι του. Ο τελευταίος, αν και είναι τρομοκρατημένος, πηγαίνει, καθώς ξέρει ότι δεν έχει άλλη επιλογή. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, ο Παρασκευάς έρχεται αντιμέτωπος με το αληθινό πρόσωπο του μαφιόζου, ο οποίος του δίνει τελεσίγραφο ώστε να ζητήσει άμεσα σε γάμο την Ειρήνη. Συγχρόνως, τον απειλεί ότι αν δεν υπακούσει στις εντολές του πρόκειται να το πληρώσει πολύ ακριβά. Τα λόγια αυτά προκαλούν πανικό και τρόμο στον Παρασκευά, ο οποίος δεν αισθάνεται έτοιμος να επισημοποιήσει τη σχέση του με την Ειρήνη και να αποκτήσει υποχρεώσεις. Ωστόσο, δεν το μαρτυρά, ενώ ταυτόχρονα δεν ξέρει πώς θα γλιτώσει από το αδιέξοδο που έχει βρεθεί.

Η Χάιδω εγκαταλείπει το μοναστήρι

Τόσο η Μαργαρίτα όσο και η Βασιλική με την Αθηνά επισκέπτονται τη μονή όπου φιλοξενείται η Χάιδω προκειμένου να την πείσουν να γυρίσει στο σπίτι της στη Μάνη. Όμως η γυναίκα δεν φαίνεται ακόμα έτοιμη για την επιστροφή της στα εγκόσμια. Μάλιστα, εξομολογείται στη νύφη της ότι δεν είναι σίγουρη ότι θέλει να αφήσει ποτέ το μοναστήρι. Στη συνέχεια, η Βασιλική μεταφέρει αυτή την εξέλιξη στον Λυκούργο, ο οποίος αναστατώνεται και φοβάται ότι έχασε για πάντα τη γυναίκα που αγαπάει. Ο χρόνος κυλά αργά και βασανιστικά για τον άντρα, την ώρα που η Βασιλική πατάει ξανά στα πόδια της και αφοσιώνεται στο μεγάλωμα της κόρης της, έχοντας πάντα τη στήριξη του Στάθη, της Αριάδνης, του Μιλτιάδη και του Παρασκευά. Οι μέρες περνούν και η Χάιδω συνεχίζει να παραμένει στο μοναστήρι. Ωστόσο, οι αμέτρητες συζητήσεις που κάνει με την ηγουμένη και οι εξομολογήσεις της στον Θεό τη βοηθούν και ξαλαφρώνουν την ψυχή της. Κάποια στιγμή, η γυναίκα συνειδητοποιεί ότι της έχουν λείψει απίστευτα τα αγαπημένα της πρόσωπα, ενώ παράλληλα σκέφτεται πως ο Φίλιππος θα ήθελε αυτές τις κρίσιμες ώρες η μητέρα του να βρίσκεται δίπλα στη Βασιλική και τη μικρή Στελλίτσα. Μαζεύει, λοιπόν, όλες τις δυνάμεις της και αφού ευχαριστεί και αποχαιρετάει τους αγίους ανθρώπους της μονής παίρνει τον δρόμο της επιστροφής. Λίγο αργότερα, χτυπάει το κουδούνι του Λυκούργου. Ανοίγοντας την πόρτα, ο άντρας τη βλέπει μπροστά του και τη σφίγγει στην αγκαλιά του, με ανακούφιση. Παράλληλα, της υπόσχεται πως θα τη βοηθήσει να αρχίσει μία νέα ζωή. Στη συνέχεια, η Βασιλική υποδέχεται με χαρά την πεθερά της στο σπίτι τους. Τότε η Χάιδω ανακοινώνει σε όλους ότι είναι έτοιμη να αφήσει πίσω της τον τεράστιο πόνο που της καίει την ψυχή και να αφοσιωθεί σε πράγματα που έχουν ουσία για εκείνη, κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα.

Στάθης και Ιουλία ξανά μαζί

Καταλυτικό ρόλο στην επανασύνδεση του Στάθη και της Ιουλίας πρόκειται να παίξει, εν αγνοία του, ο Τζον Μακρίδης. Ο Ελληνοαμερικανός, που πλέον είναι μόνιμος κάτοικος Αρεόπολης και ελαιοπαραγωγός, λίγο πριν παντρευτεί με την Αθηνά, αποφασίζει να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Γνωρίζοντας πόσο καλός επαγγελματίας είναι ο Στάθης, του προτείνει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνάψουν μία νέα συμφωνία. Για την ακρίβεια, του ζητάει, ως ελαιοπαραγωγοί, να αρχίσουν να εξάγουν από κοινού το λάδι τους τόσο στην Αμερική όσο και στην Κίνα. Η πρόταση ακούγεται πολύ δελεαστική στον Μανιάτη επιχειρηματία, που για χρόνια ήταν απλώς επιστάτης, δίνοντας καθημερινή και σκληρή μάχη για να καταξιωθεί κοινωνικά και οικονομικά. Αμέσως, συμφωνεί με την πρόταση του Τζον και οι δύο άντρες δίνουν τα χέρια για να προχωρήσει η συνεργασία τους. Οι πληροφορίες μας λένε ότι, όταν αυτή η συμφωνία μπει σε εφαρμογή, ο δρόμος της επανασύνδεσης για τον Στάθη και την Ιουλία δεν θα έχει πια εμπόδια. Ο άντρας, έχοντας πλέον μια ισχυρή κοινωνική θέση στην τοπική κοινωνία αλλά και μια αξιοσέβαστη περιουσία, νιώθει ισάξιος με την υψηλής καταγωγής πρώην αγαπημένη του. Έτσι, της ζητάει να δώσουν ακόμη μία ευκαιρία στον έρωτά τους, καθώς, εκτός από μια βαθιά αγάπη, τους ενώνουν πια και δύο παιδιά.

Περισσότερα στα περίπτερα:

Διαβάστε ακόμα:

Παντρεύεται ο Γιάννης Παπαμιχαήλ -Η αναγγελία του γάμου του

Μαρία Μενούνος: Το πρώτο μήνυμα μετά τη βάφτιση της κόρης της και το ταξίδι στην Disneyland (Φωτογραφίες)

Μαρίνα Σάττι: Τα προβλήματα που αντιμετώπισε στη δεύτερη πρόβα -«Ελπίζω ότι θα φτιάξει μέχρι…»