Celebrity News

Γιατί το Peugeot 208 είναι το ιδανικό πρώτο αυτοκίνητο για τα παιδιά σας (στιλ, τεχνολογία, ασφάλεια)

Κάθε γονιός ψάχνει να βρει το καλύτερο και πιο ασφαλές αυτοκίνητο για τα παιδιά του. Αν είσαι σε αυτή τη φάση και αναζητάς ένα αυτοκίνητο που να συνδυάζει στιλ, τεχνολογία και ασφάλεια, τότε είσαι στο σωστό μέρος! Το νέο Peugeot 208 συνδυάζει όλα τα τα στοιχεία που αναζητάς σε ένα αυτοκίνητο και αποτελεί την τέλεια επιλογή! Για ποιο λόγο είναι ιδανικό για πρώτο αυτοκίνητο για το παιδί σου; Οι λόγοι είναι πολλοί (και θα τους αναπτύξουμε στη συνέχεια) αλλά ο σημαντικότερος είναι πως αυτό το αμάξι είναι σχεδιασμένο τεχνολογικά με τέτοιο τρόπο ώστε να κρατήσει ασφαλή τα παιδιά σου σε κάθε δυνατή συνθήκη.

Καταρχάς διαθέτει νέας γενιάς σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος με πεζό ή ποδηλάτη, έχει επίσης ψηφιακό πίνακα οργάνων 3D για να σε βοηθήσει να κάνεις ακόμα πιο σωστή οδήγηση τηρώντας όλους τους κανόνες κυκλοφορίας, ενώ το Cruise Control με λειτουργία Stop & Go σε συνδυασμό με κιβώτιο EAT 8 σε ενημερώνει και ρυθμίζει την απόστασης από το προπορευόμενο όχημα. Αυτά τα χαρακτηριστικά μαζί με πολλά ακόμα επιπλέον (που θα διαβάσεις παρακάτω) καθιστούν αυτό το όχημα σε ένα από τα πιο ασφαλή της αγοράς. 

Ασφάλεια και υψηλή τεχνολογία

Αν ψάχνεις ένα αυτοκίνητο που να προσφέρει απόλυτη ασφάλεια στις μετακινήσεις των παιδιών σου, τότε το Peugeot 208 είναι σίγουρα το κατάλληλο μοντέλο.

Λόγω της καινοτομίας PEUGEOT i-Cockpit©, το οποίο περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 3D, καθώς και πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, η λέξη ασφάλεια είναι σύμφυτη με το εν λόγω μοντέλο. Συγκεκριμένα, το νέο 208 διαθέτει στον βασικό ή τον προαιρετικό εξοπλισμό τα εξής συστήματα, τα οποία προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια σε έναν νέο οδηγό:

Ενεργό Cruise Control με λειτουργία Stop & Go σε συνδυασμό με κιβώτιο EATτο οποίο ενημερώνει και ρυθμίζει την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Σε μποτιλιάρισμα, το αυτοκίνητο ξεκινά αυτόματα όταν η στάση διαρκεί πάνω από 3 δευτερόλεπτα. Διαφορετικά, με ένα απλό άγγιγμα στο γκάζι ή στο λεβιέ που βρίσκεται στην κολώνα του τιμονιού, το σύστημα ενεργοποιείται και πάλι. Το σύστημα λειτουργεί από 0 χιλιόμετρα.

Με χειροκίνητο κιβώτιο η λειτουργία ενεργοποιείται από τα 30 χλμ/ώ. Μετά από επιβράδυνση που κατεβάζει την ταχύτητα κάτω από τα 30χλμ, το cruise control μπαίνει σε λειτουργία standby και ο οδηγός πρέπει να πάρει τον έλεγχο πατώντας το συμπλέκτη και το φρένο μέχρι να σταματήσει εντελώς το αυτοκίνητο,

Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης θέσης στη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane positioning assist), όπου ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τη θέση του στη λωρίδα κυκλοφορίας (συνδεδεμένο με το ACC Stop & Go),

Τελευταίας γενιάς σύστημα υποβοήθησης πέδησης έκτακτης ανάγκης (Αctive Safety Brake)  για τον εντοπισμό πεζών και ποδηλατών ημέρα και νύχτα, ενεργό με ταχύτητες από 5 έως και 140χλμ/ώ. Προειδοποιεί τον οδηγό για τον κίνδυνο επικείμενης σύγκρουσης (Forward collision warning),

Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης πορείας στα όρια της λωρίδας (ή του δρόμου) (Active Lane keeping assistπου διορθώνει την πορεία με ταχύτητα κίνησης πάνω από τα 65χλμ/ώ,

Σύστημα ελέγχου απόσπασης προσοχής του οδηγού (Driver attention alert), που αναγνωρίζει τα σημάδια απόσπασης της προσοχής του οδηγού κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών, με ταχύτητα πάνω από 65χλμ/ώ. Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό με μικρές δονήσεις στο τιμόνι,

Αυτόματη ενεργοποίηση των προβολέων

Αυτόματη εναλλαγή μεσαίας-μεγάλης σκάλας προβολεών (High Beam Assist)

Αναγνώριση ορίων ταχύτητας και σύσταση για την τήρησή τους,

Eκτεταμένη λειτουργία αναγνώρισης πινακίδων οδικής σήμανσης (Stop, απαγορευτικό),

Ενεργό σύστημα παρακολούθησης τυφλών γωνιών (με διόρθωση πορείας). Ενεργοποιείται πάνω από τα 12χλμ/ώ.

Ηλεκτρικό χειρόφρενο.

Το νέο Peugeot 208 αναδείχθηκε το «Αυτοκίνητο του 2020» από τον ανεξάρτητο δημοσιογραφικό θεσμό “Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα” σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στις 10 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Domotel Kastri Hotel, στη Νέα Ερυθραία. 

Στιλ

Κάθε νέος στην ηλικία των 18, 20 ή 25 ψάχνει στο νέο αυτοκίνητό του στοιχεία που θα τον κάνουν να νιώσει (ο ίδιος και η παρέα του) ασφαλής αλλά παράλληλα αναζητά ένα αυτοκίνητο που θα τον κάνει να νιώθει όμορφα μέσα σε αυτό, θα του δώσει αυτοπεποίθηση με το στιλ και το τολμηρό design του. Το Peugeot 208 έχει κάποια χαρακτηριστικά που μας εντυπωσιάζουν και μας κάνουν να θέλουμε να το δοκιμάσουμε άμεσα.

Αφού επιλέξεις το είδος του κινητήρα που επιθυμείς (δεδομένου ότι το Peugeot 208 προσφέρει τη δυνατότητα της επιλογής με κινητήρες πετρελαίου, βενζίνης αλλά και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με αυτονομία έως 340km) μπορείς να ασχοληθείς με το εκπληκτικό του design. 

Το εσωτερικό του νέου PEUGEOT 208 είναι τόσο ξεχωριστό και όμορφο που προσφέρει ένα απόλυτα εκφραστικό design με τέλειες αναλογίες και βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής αναβάθμισης της PEUGEOT.

Μεγαλύτερο, φαρδύτερο και χαμηλότερο από τον προκάτοχό του, το μοντέλο της νέας γενιάς παρουσιάζει ένα εντελώς ξεχωριστό αμάξωμα, που διακρίνεται για το αθλητικό του παρουσιαστικό και τις χυτές του γραμμές. Υπάρχει επίσης μια ξεκάθαρη αύρα αισθησιασμού που αντανακλάται από τα έντονα τονισμένα φτερά και τις καμπύλες του αμαξώματος – μια διακριτική ισορροπία μεταξύ ακμών και καμπυλών.

Πλευρικά, το νέο PEUGEOT 208 ξεχωρίζει από το τραβηγμένο προς τα πίσω παρμπρίζ που αφήνει χώρο για το μακρύτερο και σμιλευμένο καπό. Για να τονιστεί ακόμα περισσότερο η σπορ εμφάνιση, οι άκρες των φώτων με τη μεγάλη κλίση εναρμονίζονται οπτικά με τη γραμμή του πίσω φτερού. Οι εκδόσεις GT Line και GT διαθέτουν μαύρες γυαλιστερές επενδύσεις στα φρύδια των φτερών: με αυτό τον τρόπο το αμάξωμα δείχνει πιο αεροδυναμικό και οι τροχοί μεγαλύτεροι. Στις κορυφαίες αυτές εκδόσεις, οι ζάντες των 17΄΄ εφοδιάζονται με διακοσμητικά που αφενός παρέχουν τη δυνατότητα εξατομίκευσης και αφετέρου βελτιώνουν την αεροδυναμική, μειώνοντας ταυτόχρονα και το μη αναρτώμενο βάρος (-3,6 κιλά στο συνολικό βάρος του αυτοκινήτου).

Άμεσα αναγνωρίσιμο, το εμπρός μέρος συνδυάζει αρμονικά την αισθητική της χαρακτηριστικής εισαγωγής αέρα όλων των PEUGEOT με τη γνωστή πλέον φωτεινή ταυτότητα της PEUGEOT : Τα Full LED φωτιστικά σώματα με τις 3 χαρακτηριστικές ‘νυχιές’ (ανάλογα με την έκδοση). Ο εμπρός προφυλακτήρας έχει σχεδιαστεί σαν ενιαίο τμήμα που περικλείει την τέλεια ενσωματωμένη μάσκα με το εμβληματικό λιοντάρι της PEUGEOT στο κέντρο της. Στο χείλος του καπό υπάρχει το λογότυπο του 208.

Ακολουθώντας τη σχεδιαστική φιλοσοφία των PEUGEOT 3008/5008/508, το πίσω μέρος του νέου PEUGEOT 208 ξεχωρίζει από τη μαύρη γυαλιστερη διακοσμητική φάσα που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του πορτμπαγκάζ ανάμεσα στα φωτιστικά σώματα με τις 3 ‘νυχιές’. Το design είναι εντυπωσιακό και το σχήμα εξαιρετικά αεροδυναμικό. Ο πίσω διαχύτης είναι βαμμένος σε μαύρη γυαλιστερή απόχρωση και ανάλογα με τον κινητήρα, μπορεί να διαθέτει χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης.

Χρώμα

Ωραία όλα αυτά αλλά ποιο χρώμα θα επιλέξεις; Πέρα από τα στάνταρ χρώματα του αμαξώματος και την οροφή σε απόχρωση Black Diamond (διαθέσιμη προαιρετικά στο GT Line), το νέο PEUGEOT 208 προσφέρεται με ευρεία γκάμα χρωμάτων (8 στο σύνολο) που αντικατοπτρίζουν τέλεια το δυναμισμό και την έντονη προσωπικότητά του:

Κίτρινο Faro μεταλλικό…

Μπλε Vertigo τριπλής επίστρωσης…

Κόκκινο Elixir με έγχρωμη επίστρωση: η συγκεκριμένη διαδικασία τονίζει περισσότερο το βάθος της απόχρωσης, ενώ ολόκληρο το αμάξωμα «παίζει» με τις αντανακλάσεις του φωτός.

Το νέο PEUGEOT e-208 αναγνωρίζεται αμέσως από ορισμένες χαρακτηριστικές εξωτερικές λεπτομέρειες:

Μάσκα βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος

Δίχρωμα σήματα του λιονταριού (τα σήματα μοιάζουν να αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την οπτική γωνία που τα βλέπει κάποιος)

Σήμα “e-208 ” στην πίσω πλευρά και σήμα “e” στα πίσω φτερά

Εσωτερικοί χώροι: η καμπίνα έχει τη μορφή ενός cockpit που περιβάλλει τους επιβάτες. Τα καθίσματα είναι εξαιρετικά άνετα και πολύ εύκολα στο χειρισμό τους.

Αποθηκευτικοί χώροι

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στις αναλογίες και τη διάταξη των χώρων αποθήκευσης του νέου PEUGEOT 208 έτσι ώστε όλοι οι κάτοχοί του, και ακόμα περισσότερο τα παιδιά σας, να έχουν την άνεση που θέλουν για τις μετακινήσεις τους (ειδικά αν σπουδάζουν εκτός Αθηνών) αλλά και για τα ταξίδια τους.

Και επειδή ο χώρος του πορτ μπαγκάζ ποτέ δεν μας αρκεί η Peugeot δημιουργεί έξτρα αποθηκευτικούς χώρους. Εκτός από τις θήκες στις πόρτες και το ντουλαπάκι του συνοδηγού, υπάρχουν 3 αποθηκευτικοί χώροι κατά μήκος της καμπίνας (ανάλογα με την έκδοση):

Μεγάλος αποθηκευτικός χώρος κάτω από το υποβραχιόνιο ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα,

Μία εύκολα προσβάσιμη θήκη μπροστά από το λεβιέ των ταχυτήτων,

Ένας έξυπνος κρυφός αποθηκευτικός χώρος στην κεντρική κονσόλα που χρησιμοποιείται για τη φόρτιση του smartphone. Το κάλυμμα του έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να τοποθετηθεί εκεί ένα smartphone.

Τα smartphones αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και για αυτό η νέα λειτουργία Mirror Screen της PEUGEOT είναι συμβατή με τα πρωτόκολλα σύνδεσης Apple CarPlay™ και Android Auto™. Ένα σημείο φόρτισης υπάρχει στον αποθηκευτικό χώρο κάτω από την κεντρική κονσόλα και διαθέτει μέχρι και τέσσερις θύρες USB (συμπεριλαμβανόμενης και μίας τύπου C).

Έχοντας ήδη ξεκινήσει το εμπορικό του λανσάρισμα στην Ελληνική αγορά και όντας διαθέσιμο σε όλο το δίκτυο Επισημων διανομέων της Peugeot πανελλαδικά, το νέο Peugeot έχει ήδη συγκεντρώσει εκατοντάδες παραγγελίες προδιαγράφοντας μια εξαιρετικά επιτυχημένη εμπορική πορεία. Άλλωστε είναι ένα αυτοκίνητο ιδανικό για την πόλη αλλά και τις εξορμήσεις στην εξοχή, κατάλληλο για οικογένειες, νέους γονείς αλλά και παιδιά και τόσο στιλάτο που το έχουμε ήδη ζηλέψει και ανυπομονούμε να το δοκιμάσουμε και εμείς!