Celebrity News

Γιώργος Καπουτζίδης στο Πρω1νό: Η απάντηση στο σεξιστικό σχόλιο, τα τεχνικά προβλήματα στη Eurovision και το άγνωστο περιστατικό

Στο Πρω1νό εμφανίστηκε σήμερα (16/5) μέσω Skype ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο γνωστός σεναριογράφος μίλησε -μεταξύ άλλων- για την εμπειρία του στου Eurovision, τα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν στον μουσικό διαγωνισμό, την απάντηση που έδωσε για το σεξιστικό σχόλιο που δέχτηκε, ενώ αποκάλυψε και ένα άγνωστο περιστατικό που συνέβη το 2006.

«Δεν πέρασα καλά. Δεν το ευχαριστήθηκα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Η μόνη στιγμή που το ευχαριστιόμουν ήταν όταν ήμουν στον θάλαμο με τη Μαρία Κοζάκου. Μόνο τότε ήταν ξεκούραστα και το διασκέδαζα. Από το πρωί της Τετάρτης άρχισα να κάνω πυρετό κι έμεινα σταθερά με πυρετό. Αρρώστησα γιατί ήμουν ένας κουρασμένος άνθρωπος σε κίνηση και σε ταλαιπωρία», είπε αρχικά ο Γιώργος Καπουτζίδης για την εμπειρία του στη φετινή Eurovision.

Για το σεξιστικό σχόλιο που δέχτηκε κατά τη διάρκεια του μουσικού διαγωνισμού και τα όσα είπε στον αέρα της ΕΡΤ, δήλωσε πως «το σκέφτηκα εκείνη τη μέρα και το είπα στη Μαρία και μου είπε «ναι πες το». Για να μην νομίζετε ότι ανακάλυψα την πυρίτιδα, υπάρχει όρος στα αγγλικά που στα ελληνικά σημαίνει επανοικειοποίηση, κάτι που στην Ελλάδα γνωρίζουν μόνο μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Όταν μία πληθυσμιακή ομάδα παίρνει τις μειωτικές, προσβλητικές λέξεις που λένε εναντίον της οι άλλοι, τις οικειοποιείται, τις βάζει στο δικό της λεξιλόγιο κι έτσι ο προσβλητικός χαρακτήρας των λέξεων φθίνει. Αν εγώ πω τον εαυτό μου αδερφή, αν μου το πεις εσύ δεν τρέχει και τίποτα. Στην Ελλάδα καθόμαστε και ακούμε ό,τι έρθει του άλλου και σκύβουμε το κεφάλι και νομίζω ότι πρέπει αυτό το πράγμα να αλλάξει».

Ακόμα, ο Γιώργος Καπουτζίδης αποκάλυψε ένα άγνωστο περιστατικό που συνέβη το 2006, όταν παρουσίαζε τη Eurovision: «Το 2006, όταν παρουσίαζα τη Eurovision δέχτηκα την πιο ακραία επίθεση. Ένας αθλητικογράφος είχε μιλήσει για τον τρόπο που παρουσίασα εγώ τη βραδιά –επειδή έλεγα «Αννούλα» κι εννοείται με είχε πει “αδερφή και αδερφάρα”, μετά είπε τη φράση “όξω που@@στη κι άσχημε”. Αυτές οι φράσεις στο λεξιλόγιο των νέων εκείνης της εποχής, πέρασαν. Τώρα πήρα το «Αννούλα» στη συμμετοχή της Γερμανίας και το χρησιμοποίησα».

Κλείνοντας, ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος αναφέρθηκε και στα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν κατά τη βραδιά του τελικού της φετινής Eurovision: «Ήταν πολύ περίεργα φέτος για μας. Ξέρω ότι ξαφνιαστήκατε όταν μας ακούσατε τα πρώτα 10 λεπτά λες και ήμασταν από πηγάδι. Είχαμε πολλά τεχνικά θέματα. Την Τετάρτη που κάναμε τη δοκιμαστική μετάδοση για τον β’ ημιτελικό που τη γράφει η ΕΡΤ, δεν γράφτηκε τίποτα από ό,τι κάναμε. Την Πέμπτη είχαμε πάλι προβλήματα στον ήχο. Αλλά το χειρότερο που μας συνέβη ήταν αυτό το Σάββατο, όταν μας είπαν ότι δεν ακουγόμαστε από τα μικρόφωνα και να πάρουμε το τηλέφωνο. Εκεί τα έχασα».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης: 

Αλέξης Κούγιας κατά Σπύρου Μπιμπίλα: «Ποιος είναι ο αυτός ο κύριος και γιατί πρέπει να του απαντήσω;»

Eurovision 2022 -Αμάντα Γεωργιάδη: Επέστρεψε στην Ελλάδα -Οι πρώτες δηλώσεις μετά την κατάκτηση της 8ης θέσης

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Μιλά αποκλειστικά στο Πρω1νό λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου