Celebrity News

Γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός αποκαλύπτει: «Μου έχει συμβεί να κάνω σεξ και να μην ξέρω γιατί το κάνω»

quiz

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός, όπου μέσα σ’ όλα αποκάλυψε πως: «μου έχει συμβεί να κάνω σεξ και να μην ξέρω γιατί το κάνω».

Ο λόγος για την Δωροθέα Μερκούρη που φέτος συμμετέχει στη θεατρική παράσταση «Πεταλούδες στο στομάχι» του Κωνσταντίνου Ρήγου. Η ίδια μίλησε στο περιοδικό Marie Claire και τη Μία Κόλλια για τη γυναικεία αυτοπεποίθηση, τα οφέλη της ψυχοθεραπείας και τη σπουδαιότητα της θηλυκής δύναμης.

Σε όλο αυτό που απεικονίζεται στο έργο βρήκατε κάτι που έχετε δει στη δική σας ζωή;

Εμείς οι ηθοποιοί παίζουμε κάποιες φορές στο θέατρο τη ζωή μας – κι εγώ, με έναν τρόπο, τη ζωή μου παίζω εδώ. Ένας νέος ηθοποιός μπορεί να μην τα έχει ζήσει όλα ακόμη, αν και όλοι έχουμε βιώσει την εγκατάλειψη στον έρωτα – τη ζούμε από τότε που γεννιόμαστε. Το έργο είναι δοσμένο έτσι ώστε ο καθένας μας να αντιπροσωπεύει μια γενιά.

Εμένα, ως μεγαλύτερη, μου «μιλάνε» και οι άλλοι χαρακτήρες του, γιατί έχω ζήσει όσα έζησαν, κι ας ανήκω σε διαφορετική γενιά. Έχω περάσει από αυτή την ηλικία, έχω ζήσει τον παράφορο έρωτα, τον οποίο δεν μπορεί κανείς να διαχειριστεί.

Αν έχω βιώσει το να κάνω σεξ και να μην ξέρω πού βαδίζω; Και βέβαια το έχω βιώσει. Να μην ξέρω γιατί το κάνω – μήπως γιατί απλώς χρειάζομαι μια αγάπη; Χρειάζομαι μια αγκαλιά; Να το δοκιμάσω αφού το δοκιμάζουν όλοι; Μήπως βρω τον έρωτα της ζωής μου με έναν άγνωστο; Για να μπορέσω να διαχειριστώ όλο το συναισθηματικό μου κόσμο εκείνη τη στιγμή και να δώσω αυτό το ακτιβιστικό ύφος φέρνω στη μνήμη μου στιγμές που όντως έχω ζήσει.

Είστε ερωτευμένη τώρα;

Όχι, είμαι πάρα πολύ καλά μόνη μου.

Είναι τόσο κακό να είσαι θηλυκό σήμερα; Γιατί ενοχοποιούμε κατά κάποιον τρόπο τη θηλυκότητα;

Η δύναμη της θηλυκότητας βγαίνει από μια πραγματική εσωτερική δύναμη. Δεν είναι το κραγιόν και το ρούχο. Όταν βλέπω μια γυναίκα που στέκεται με τα δυο της πόδια στο έδαφος με μια θηλυκή δύναμη να πηγάζει από μέσα της, είναι επειδή το νιώθει βαθιά. Δεν είναι μόνο η ομορφιά, είναι μια πραγματική δύναμη. Μια τέτοια γυναίκα έχει κάνει δουλειά με τον εαυτό της, πράγμα πολύ σημαντικό.

Δεν μπορεί να είμαστε 40 ετών και να μας πονάει το ίδιο τραύμα που μας πόνεσε στα 20, διότι τραύματα έρχονται συνέχεια στη ζωή. Αν δεν έχω επουλώσει το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο που θα έρθουν θα δημιουργήσουν μια πληγή στην αυτοεκτίμησή μου που θα καταλήξει σε τρύπα.

Πρέπει να κάνεις ψυχανάλυση, να δουλεύεις με τον εαυτό σου. Οι γυναίκες των οποίων η αυτοεκτίμηση έχει πραγματικά διαλυθεί είναι εκείνες που δεν ήθελαν να μιλήσουν και είπαν «εγώ είμαι καλά». Είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε μεταξύ μας, να έχουμε αυτή την επικοινωνία που είχαν παλιά οι γυναίκες.

Θηλυκότητα ίσον δύναμη, ίσον όχι χαμηλή αυτοεκτίμηση. Πρέπει να δουλεύουμε την αυτοεκτίμησή μας, έτσι λέω και στις κόρες μου. Καλύτερα είναι να περάσεις από τον πόνο, να τον νιώσεις, να κλάψεις, να μπεις μέσα σε αυτή τη μαύρη τρύπα και μετά να βγεις πολύ πιο δυνατή. Στο τέλος αυτής της τρύπας βρίσκεται αυτή η δύναμη, η θηλυκότητα.

Διαβάστε ακόμα:

Survivor All Star -Spoiler: Η ομάδα που κερδίζει την πρώτη ασυλία και οι παίκτες που αλλάζουν ομάδα

Κατερίνα Καραβάτου: «Δεν είχα σκεφτεί τον εαυτό μου στο “My Style Rocks” και παραξενεύτηκα με την πρόταση»

Ηρώ Λεχουρίτη: Ο γιος της έπεσε θύμα ξυλοδαρμού -Η δημόσια καταγγελία της τραγουδίστριας