Celebrity News

Ιωάννα Παλιοσπύρου -Η πρώτη συνέντευξή μετά την απόφαση του δικαστηρίου: «Υπάρχει δικαίωση ηθική, αλλά δεν είναι ουσιαστική»

Την πρώτη συνέντευξή της μετά την απόφαση του δικαστηρίου έδωσε στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία τον Μαΐο του 2020 δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε τη δράστη ομόφωνα ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για απείθεια.

«Είναι μια σημαντική ημέρα, γιατί έκλεισε ένας σημαντικός κύκλος. Μου αποδεσμεύει το μυαλό μου, για να μπορέσω να επικεντρωθώ στους στόχους μου και στα όνειρά μου. Είναι μια ημέρα που νιώθω σίγουρα ικανοποίηση, αλλά περισσότερο νιώθω ανακούφιση», ανέφερε αρχικά η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία συνεχίζοντας είπε:

Ο φόβος έχει μετριαστεί, δεν έχει φύγει. Υπάρχουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες σχετικά με τους συνεργούς και νομίζω θα γίνει περαιτέρω έρευνα. Και βέβαια ο φόβος για το αύριο υπάρχει ακόμα στο μυαλό, όμως το αντιμετωπίζω με τους δικούς μου ανθρώπους».

Αναφορικά με την πιθανότητα να υπάρχουν συνεργοί, η Ιωάννα Παλιοσπύρου δήλωσε: «Δεν είναι το πιστεύω το δικό μου, είναι πράγματα που μου έχουν πει από την Αστυνομία και από τα στοιχεία της δικογραφίας.

Κάθε φορά που προκύπτει κάποιο νέο στοιχείο, εγώ έχω την ίδια έκπληξη εδώ και ένα χρόνο, όποτε μου λένε ένα νέο στοιχείο από τις έρευνες».

Για την πρώτη φορά που αντίκρισε τη δράστιδα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου δήλωσε:

«Σίγουρα δεν μπορεί ποτέ κανείς να προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο. Όσο και να το είχα συζητήσει με τους δικούς μου και τον ψυχίατρό μου. Δεν είχα ιδέα πώς μπορεί και εγώ να αντιδράσω, σίγουρα σε οδηγεί το ένστικτό σου. Ειδικά η πρώτη μέρα ήταν δύσκολη, ήταν αρκετά τα λεπτά της ταχυκαρδίας και της έντασης. Όμως, ως χαρακτήρας και ως άνθρωπος μπορώ να επικεντρώνομαι στα σημαντικά, και το σημαντικό εκείνη τη στιγμή ήταν ο λόγος που βρισκόμουν εκεί. Έπρεπε να κρατήσω τις ισορροπίες και για τους δικούς μου ανθρώπους».

Για τα επόμενά της σχέδιά: «Τα στάδια για την αποκατάστασή είναι πολλά και σε βάθος ετών. Έχω αποφασίσει ότι δεν μπορώ να πατήσω pause στη ζωή μου, μέχρι να τελειώσει η αποκατάστασή μου. Οπότε μέχρι τότε θα προσπαθήσω να κάνω πράγματα που κάνουμε όλοι μας στην καθημερινότητά μας.

Θα πρέπει να βρίσκω καινούριους τρόπους από ότι το έκαναν πριν την επίθεση. Νομίζω ότι οι άνθρωποι προσαρμοζόμαστε και βρίσκουμε τους τρόπους, τους βρίσκει η ζωή για εμάς. Θα προσπαθήσω να κυνηγήσω τους στόχους μου και τα όνειρά μου παράλληλα με την ίασή μου. Θέλω να κάνω πράγματα που θα με κάνουν ευτυχισμένη και θα κάνουν και τους γύρω μου ευτυχισμένους. Και κάποια πράγματα που για μένα και πολλούς ήταν τετριμμένα ή δεδομένα».

Μέχρι και τη μέρα που εμφανίστηκα στο δικαστήριο με τη μάσκα, φοβόμουν πάρα πολύ την αντίδραση των ανθρώπων όταν θα με δουν με τη μάσκα. Κάποιοι που με είχαν δει, προφανώς η εικόνα τους τρόμαζε. Πλέον, μου είναι πιο εύκολο να κυκλοφορήσω έξω με τη μάσκα, γιατί με τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση, ο κόσμος όταν θα με δει θα με πλησιάσει με αγάπη, με θαυμασμό και θα με κάνει να νιώσω πολύ όμορφα και φυσιολογικά.

Απλά ο κόσμος δεν είναι εκπαιδευμένος πως να συμπεριφέρεται σε ανθρώπους διαφορετικούς, όπως εγώ αυτή τη στιγμή. Όταν βλέπουμε κάποιον διαφορετικό, να μην μας τρομάζει και να τον προσεγγίζουμε με αγάπη και ευαισθησία, γιατί αυτό θα του δώσει δύναμη, κουράγιο και αυτοπεποίθηση να κινείται και ο ίδιος διαφορετικά», εκμυστηρεύτηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Επιπλέον, η Ιωάννα Παλιοσπύρου επισήμανε ότι θα ήθελε να ασχοληθεί με τα κοινά και να προσφέρει βοήθεια σε άλλους ανθρώπους. «Μακάρι να μου δοθεί αυτή η δυνατότητα να προσφέρω. Είναι ένας από τους στόχους μου πλέον. Είναι λίγο πρόωρο ακόμα, συζητάω διάφορα αυτή τη στιγμή, όμως σύντομα θα μπορώ να πω».

Τέλος, η Ιωάννα μίλησε για το πότε θα μπορέσει να ζήσει χωρίς μάσκα. «Είναι κάτι που μου έχουν πει οι γιατροί ότι θα γίνει. Δεν θα είναι άμεσα, γιατί όσο διαρκούν τα χειρουργεία, θα τη φοράω. Όμως ανυπομονώ γι’ αυτή τη στιγμή».

«Η δικαίωση είναι ηθική, υπάρχει, αλλά δεν είναι ουσιαστική. Γιατί εγώ σύμφωνα με τους γιατρούς θα κάνω πολλά χρόνια ακόμα και χειρουργεία και να βγάλω τη μάσκα» κατέληξε για την απόφαση του δικαστηρίου.

Δείτε τη συνέντευξη της Ιωάννας Παλιοσπύρου:

Διαβάστε ακόμα:

Γιάννης Αϊβάζης: Αναβάλλεται η πρεμιέρα της παράστασης που σκηνοθετεί -Το μήνυμα της Μαρίας Κορινθίου

Ελένη Μενεγάκη: Η αναφορά στον θάνατο της Φώφης Γεννηματά -«Μας άγγιξε όλους πολύ δυνατά»

Σασμός: Ο Άγγελος «εισβάλλει» στη σειρά – Το μυστικό παρελθόν και ο έρωτας με τη Στέλλα