Celebrity News

Κατερίνα Γερονικολού: «Είναι ψευδές το δημοσίευμα, υποτιμάει τη μαρτυρία μου, την αλήθεια μου»

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο περιοδικό ΕΓΩ και τον Ανδρέα Θεοδώρου η Κατερίνα Γερονικολού!

Η γνωστή ηθοποιός απάντησε -μεταξύ άλλων- για το κίνημα #MeToo, για τον Γιώργο Κιμούλη και το ψευδές δημοσίευμα που την κάνει να σκέφτεται να κινηθεί νομικά.

Μετά το #metoo η επόμενη μέρα για το θέατρο θα είναι καλύτερη;

Ναι. Μέχρι τώρα όσα συνέβαιναν στο παρασκήνιο, δεν αφορούσαν το κοινό, αλλά τις συνεργασίες ανάμεσα στους ηθοποιούς. Και πιστεύω ότι μια κακή συνεργασία στην οποία ασκείται ψυχολογική βία- αν και δεν αφήνει εμφανή τραύματα- μπορεί να σε κάνει να αλλάξεις επάγγελμα. Να χάσεις την πίστη στον εαυτό σου. Αυτά τα αποτελέσματα μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή και να σε καταστρέψουν. Επομένως, θεωρώ πολύ σημαντικό το να μη γινόμαστε εμείς τα υποκείμενα τέτοιων συμπεριφορών. Να προσπαθούμε να έχουμε ευγένεια και σεβασμό με την ουσιαστική έννοια.

Είχες μιλήσει για τη δύσκολη συνεργασία που είχες με τον Γιώργο Κιμούλη στην αρχή της καριέρας σου. Υπήρξαν τότε στιγμές που ξεσπούσες σε κλάματα ή φοβόσουν να πας στο θέατρο;

Ναι, αυτά τα έχω νιώσει και εγώ. Μετά από τη συγκεκριμένη δουλειά, είχα πολύ καλές συνεργασίες, αν όμως στο καπάκι είχα μια επόμενη επίσης κακή, μπορεί να μην ήμουν καν ηθοποιός σήμερα. Μπορεί να έλεγα ότι αυτή η δουλειά δεν κάνει για εμένα, γιατί δεν μπορώ να ανταπεξέλθω ψυχολογικά. Μπορεί να είχα αναγκαστεί να αλλάξω δρόμο. Χωρίς λοιπόν να υποτιμώ τις βίαιες συμπεριφορές, λέω ότι και η ψυχολογική βία μπορεί να σου αλλάξει εντελώς τη ζωή.

Τι ήταν αυτό που όταν δεχόσουν ψυχολογική βία, έλεγες ότι «οκ δεν θα φύγω, αλλά θα μείνω και θα το παλέψω»;

Ήταν, πιστεύω, ένα νεανικό πείσμα του τύπου «εγώ δεν θα λυγίσω, θα τα καταφέρω», που πρόκυπτε από την ανάγκη μου να αποδείξω ότι δεν σπάω σαν άνθρωπος. Επίσης νόμιζα ότι είναι σαν ένας αγώνας που μετά θα παρασημοφορηθώ. Ότι «να τα κατάφερες και σε αυτό», λες και οι συνεργασίες είναι αγώνας του μποξ. Μάλλον σκεφτόμουν αυτό συν βέβαια την ανάγκη μου να υπάρχω στον χώρο αυτό. Είμαι σίγουρη όμως ότι εάν αμέσως μετά μου συνέβαινε μια αντίστοιχη συνεργασία, θα είχα αλλάξει επάγγελμα. Δεν θα άντεχα να υφίσταμαι όλα αυτά.

Στην περίπτωσή σου η ψυχολογική βία ήταν λεκτική, δηλαδή ο συγκεκριμένος άνθρωπος μπορεί να σε έβριζε, να σε έθιγε;

Δεν θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες, γιατί όλα αυτά τα έχω περιγράψει με απόλυτη λεπτομέρεια στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ηθοποιών, γιατί είναι πολύ προσωπικά. Ουσιαστικά ήταν μια δύσκολη συνθήκη.

Πριν δυο εβδομάδες κυκλοφόρησε ένα δημοσίευμα που ανέφερε ότι εσύ και ο Γιώργος Κιμούλης είστε σε μια δικαστική διαμάχη. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Είναι ένα δημοσίευμα ψευδές, που ευνοεί την άλλη πλευρά. Υποτιμάει την μαρτυρία μου, την αλήθεια μου. Το δημοσίευμα λοιπόν αυτό, θέλει ψευδώς να μετατοπίσει το ενδιαφέρον στο επίπεδο των οικονομικών απαιτήσεων.

Τι εννοείς;

Έχει γίνει καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας με εργατικές διεκδικήσεις μου, έχει γίνει αντίστοιχα ποινικό δικαστήριο, ως είθισται, όμως έχει ολοκληρωθεί πια η όλη διαδικασία. Δεν υπάρχει τίποτα ανοιχτό. Η διαμάχη έχει κλείσει και ό,τι ήταν να γίνει, έγινε προ πολλού, πριν από εννέα χρόνια από τη μεριά μου. Υπήρχε μια διαμάχη οικονομικής φύσεως, που άνοιξε και έληξε τότε.

Άρα τώρα το δημοσίευμα δεν έχει βάση…

Όχι, είναι εντελώς ψευδές και σκέφτηκα μήπως κινηθώ νομικά εναντίον του συγκεκριμένου εντύπου. Ειλικρινά όμως, δεν θέλω να ασχοληθώ παραπάνω. Θέλω να κλείνω λογαριασμούς και όχι να διαιωνίζω προβλήματα του παρελθόντος.

Διαβάστε ακόμα:

Κλέλια Ρένεση για Άρη Σερβετάλη: «Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι συνεπείς στα πιστεύω τους»

Σάββας Πούμπουρας: Επέστρεψε στο πλατό του Mega -Έτσι τον υποδέχτηκε η Ελένη Μενεγάκη

Έλσα Τόλη: Συγκλονίζει με την on air καταγγελία της -«Έπιασα την νταντά του παιδιού μου να το χτυπάει»