Celebrity News

Κατερίνα Καραβάτου – Κρατερός Κατσούλης: Όσα έλεγαν το 2019 για τις δυσκολίες που έχουν περάσει στα χρόνια της σχέσης τους

Η Κατερίνα Καραβάτου και ο Κρατερός Κατσούλης ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους έπειτα από δέκα χρόνια γάμου το πρωί της Τρίτης 17 Αυγούστου. Τα Χριστούγεννα του 2019 οι δυο τους είχαν μιλήσει στο περιοδικό People και στον Μαρίνο Βυθούλκα, τόσο για τη σχέση τους και τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει, όσο και για το τηλεοπτικό τους μέλλον.

Δείτε τι έλεγαν τότε…

Μια και σε λίγες μέρες θα αλλάξει ο χρόνος, θέλω να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν. Το 2009 ξεκίνησε η σχέση σας και έχετε συμπληρώσει δέκα χρόνια κοινής ζωής. Πώς κύλησαν αυτά τα χρόνια και πώς επηρέασαν τη ζωή σας;

Κατερίνα: Αυτά τα δέκα χρόνια έχουν φέρει κοινά πράγματα και στους δυο μας, αλλά πάνω από όλα, τα παιδιά μας. Φαντάσου πως από τα δέκα χρόνια, τα οκτώμισι είμαστε μαζί ως γονείς.

Κρατερός: Στις αρχές του 2009 γνωριστήκαμε, το 2011 παντρευτήκαμε και το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου γεννήθηκε η Αέλια. Όπως καταλαβαίνεις, η σχέση μας ξεκίνησε με παιδί! Ήμασταν πολύ λίγο χρονικό διάστημα μόνοι μας.
Κατερίνα: Ισχύει. Πέρα από αυτό, με τον Κρατερό συνεργαζόμαστε στη δουλειά εδώ και έξι χρόνια. Είναι απίστευτο πώς φέρνει η ζωή κάποια πράγματα.

Πώς είναι για ένα ζευγάρι να είναι μαζί και στο σπίτι αλλά και στη δουλειά;

Κρατερός: Όταν οι άνθρωποι δουλεύουν πάρα πολύ, είναι μαζί αλλά δεν είναι κιόλας.

Κατερίνα: Αυτά τα χρόνια που είμαστε μαζί αισθάνομαι σαν να έχουν περάσει πάρα πολύ γρήγορα.

Κρατερός: Υπάρχουν στιγμές που αισθάνεσαι πως έχουν περάσει πολύ γρήγορα. Υπάρχουν, όμως, και στιγμές που αν καθίσεις και το σκεφτείς, θα τα καταλάβεις διαφορετικά αυτά τα χρόνια. Το 2020 κλείνω 30 χρόνια ως ηθοποιός. Σ’ το λέω και νομίζω πως μιλάω για κάποιον άλλο! Αν σταθώ, όμως, να θυμηθώ τι έχω κάνει και με ποιους ηθοποιούς έχω συνεργαστεί, θα τα θυμηθώ τα χρόνια. Έτσι ακριβώς είναι και οι σχέσεις.

Σε αυτά τα δέκα χρόνια η σχέση σας δοκιμάστηκε; Αντιμετωπίσατε κρίσιμες και κομβικές στιγμές;

Κατερίνα: Έχουμε περάσει πολύ δύσκολες στιγμές με τον Κρατερό. Σε αυτά τα χρόνια που πέρασαν από την αρχή της σχέσης μας δεν ήταν όλα ρόδινα. Όταν, λοιπόν, αυτό συμβαίνει, δεν είναι δυνατόν να μην επηρεαστείς. Μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια έχασα τον μπαμπά μου και σαφώς ήρθα αντιμέτωπη με διάφορες δυσκολίες.

Κρατερός: Εγώ έχω μια συγκεκριμένη άποψη για τις δυσκολίες, που όσο μεγαλώνω εδραιώνεται ακόμα πιο πολύ στην ψυχοσύνθεσή μου. Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι παρών σε αυτές. Επίσης, να είσαι καθαρός μέσα σου και να έχεις αγάπη. Με αυτή τη συνθήκη μπορείς να αντιμετωπίσεις πολλές καταστάσεις. Σίγουρα, δεν μπορείς να προβλέψεις τα πάντα. Οπότε δεν έχει και νόημα να έχεις αγωνία για τα πάντα. Όταν, λοιπόν, είσαι παρών στις καταστάσεις, βρίσκεις τις λύσεις. Η δυσκολία είναι να είσαι παρών και να μη σφίγγεται η ψυχή σου. Να μη σε πιάνει φόβος, να μη σε πιάνει λύπη και να μην παρασύρεσαι από μεγάλη χαρά. Με λίγα λόγια, να υπάρχει μια ισσοροπία, μια ψυχραιμία και μια ηρεμία. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να έχεις ένα πιο καθαρό μυαλό. Αυτό που μου έμαθε η ζωή είναι πως πρέπει να εκτιμάμε αυτά που έχουμε, να μη θεωρούμε τίποτα δεδομένο, να νιώθουμε την αγάπη μέσα μας και να τη μοιραζόμαστε.

Όσον αφορά στο κοινό τηλεοπτικό τους μέλλον ανέφεραν…

Ο Κρατερός ρωτήθηκε αν θα ήθελε η Κατερίνα να παρουσιάσει στο μέλλον μόνη της εκπομπή;

«Βέβαια, αν εγώ κουραστώ και δεν αντέχω άλλο, τι θα κάνει; Θα σταματήσει τη δουλειά της;»

«Όταν πρωτοξεκίνησα να ασχολούμαι με την τηλεόραση, το βρήκα πολύ γοητευτικό και είπα «Πάμε να το δοκιμάσουμε». Κανείς από τους δυο μας δεν ήξερε μέχρι πού θα φτάσουμε. Τελικά φτάσαμε μέχρι εδώ. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον» συμπλήρωσε ο Κρατερός.

Όσο για την Κατερίνα: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια δεδομένη κατάσταση και μια εκπομπή που κάνει μεγάλη επιτυχία. Όταν κάτι πάει καλά, αισθάνομαι περιττό και αχάριστο να πω ότι θα ήθελα να κάνω κάτι μόνη μου. Από την άλλη, δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Όπως είπε και ο ίδιος ο Κρατερός πριν, μπορεί κάποια στιγμή να κουραστεί και όπως δεν ήμασταν μαζί πριν από έξι χρόνια στην τηλεόραση να πορευτώ και πάλι μόνη μου. Το παρόν, όμως, δείχνει πως όλα κυλούν πολύ όμορφα».

Διαβάστε ακόμα:

Κατερίνα Καραβάτου – Κρατερός Κατσούλης: Η τελευταία τους κοινή δημόσια εμφάνιση τους πριν την ανακοίνωση του χωρισμού

Η συγκίνηση της Καραβάτου όταν αποχαιρετούσε τον Κατσούλη από τους “Κου Κου”, 3 μήνες πριν την ανακοίνωση του διαζυγίου

Κατερίνα Καραβάτου – Κρατερός Κατσούλης: Τα σχόλια στον αέρα του «Καλοκαίρι not» για τον χωρισμό του ζευγαριού