Celebrity News

Κατερίνα Ντούσκα: Απάντησε στον Roger Waters για τη συμμετοχή της στην Eurovision 2019!

O Roger Waters, ιστορικό μέλος των Pink Floyd, δημοσίευσε ένα βίντεο πριν από λίγες ημέρες μέσα από το οποίο παρακαλούσε την Κατερίνα Ντούσκα να μην πάει στον διαγωνισμό της Eurovision.

Συγκεκριμένα ο Roger Waters είπε στο βίντεο του:

«Σε καλώ γιατί πριν από λίγες μέρες έφτιαξα ένα μικρό βίντεο με τίτλο “Are you the one?”. Είναι για όλους εσάς που συμμετέχετε στη Eurovision και την ανάγκη ένας από εσάς να σηκώσει το ανάστημά του εκ μέρους των φίλων μου στην Παλαιστίνη. Το μόνο που κάνω είναι να απευθύνομαι σε εσένα. Δεν ξέρω αν γνωρίζεις για τις συνθήκες στην κατεχόμενη Παλαιστίνη. Είναι φρικτές. Πέρα από κάθε φαντασία. Υπάρχει ένα επίσημο αίτημα από την παλαιστινιακή κοινωνία. Παρακολουθούν όλους εμάς τους μουσικούς. Το αίτημά τους λέει: “Σας παρακαλούμε, μην κάνετε συναυλίες στο Ισραήλ για κανέναν λόγο, μέχρι τη στιγμή που οι Παλαιστίνιοι θα έχουν ανθρώπινα δικαιώματα”. Δεν έχουν κανένα αυτή τη στιγμή. Κανένα. Ούτε ένα δικαίωμα. Το να πας εκεί, στο Τελ Αβίβ, θα ήταν ένα μεγάλο λάθος νομίζω. Αυτό πιστεύω εγώ. Πιθανόν να κάνω λάθος. Τελείωσα, Κατερίνα Ντούσκα. Αυτό ήταν. Αυτή ήταν η έκκλησή μου. Εσύ είσαι η μία; Ελπίζω”».

Η Κατερίνα Ντούσκα, υποψήφια με την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision 2019 αποφάσισε να απαντήσει δημόσια στον Roger Waters με μία ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook! Συγκεκριμένα η απάντησή της τραγουδίστριας γράφει:

«Αγαπητέ Κύριε Waters,
Πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησε ένα ψευδές άρθρο από διάφορα μέσα. Οι συντάκτες αυτών των μέσων δυστυχώς απομόνωσαν τα λεγόμενά μου από μια παλιά συνέντευξη και την παρουσίασαν σαν να ήταν απάντηση μου προς εσάς.  Είστε ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς μου ήρωες και σας ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σας και τον χρόνο που διαθέσατε. Τρέφω απεριόριστο σεβασμό στο καλλιτεχνικό σας έργο και στέκομαι δίπλα σας στον διαρκή σας αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο αγώνας αυτός, δυστυχώς, είναι πάντα επίκαιρος, όχι μόνο στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του πλανήτη στις οποίες πραγματοποιούμε συναυλίες. Πιστεύω ότι ο λόγος που πηγαίνουμε να παίξουμε, είναι γιατί ανεξάρτητα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ή τα καθεστώτα, εμείς ως καλλιτέχνες, απευθυνόμαστε και μοιραζόμαστε τη μουσική με τον κόσμο. Αυτό κατά τη γνώμη μου μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει. Την διοργάνωση στην οποία φέτος συμμετέχω την παρακολουθούν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο, δεν ανήκει σε κανένα κράτος. Πάντα πίστευα πως η δύναμη της τέχνης είναι τεράστια, πως μπορεί ν’ αποτελέσει στάση και ισχυρό ερέθισμα. Κατ´ επέκταση, δε θεωρώ πως ο αποκλεισμός της θα είχε δημιουργικό αποτέλεσμα. Είναι μια συζήτηση μεταξύ καλλιτεχνών που παρακολουθώ εδώ και καιρό και τάσσομαι υπέρ μιας τοποθέτησης την οποία έχουν εκφράσει και άλλα μουσικά μου ινδάλματα όπως ο Thom Yorke και ο Nick Cave μεταξύ άλλων. Στο βίντεο αναφέρετε ότι μπορεί να έχετε λάθος. Μπορεί να έχετε ή μπορεί να έχουμε εμείς που συμμετέχουμε. Θέλω να πιστεύω όμως, ότι ο καθένας μας, με τον τρόπο που θεωρεί ο καθένας σωστό, λειτουργεί πάντα με γνώμονα τον σεβασμό στον άνθρωπο και την ειρήνη των λαών.

Με απεριόριστη εκτίμηση,
Κατερίνα Ντούσκα».

Διαβάστε ακόμα: Βάσω Λασκαράκη – Λευτέρης Σουλτάτος: Πώς πέρασαν την Πρωτομαγιά; Οι αναρτήσεις τους δυο μέρες μετά το γάμο τους!