Celebrity News

Καίτη Γκρέυ: Η πρώτη δικαστική απόφαση μετά τον πόλεμο της οικογένειάς της για την επιμέλειά της

Καίτη Γκρέυ

Την περασμένη εβδομάδα η εφημερίδα Espresso έβγαλε στο φως την είδηση πως το μεσημέρι της Δευτέρας 31/7 εκδικάστηκε στο Κτήριο 4 της Ευελπίδων η υπόθεση για την επιμέλεια της Καίτης Γκρέυ, την οποία ζήτησε με εξώδικο ο πρωτότοκος γιος της, Φίλιππος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, από την απέναντι πλευρά βρέθηκαν τόσο ο εγγονός της Καίτης Γκρέυ, Κώστας Ηλιάδης όσο και η νύφη της, Έφη, μαζί με τον δικηγόρο τους Όθωνα Παπαδόπουλο, αφού ζήτησαν και εκείνοι να έχουν την επιμέλειά της.

Η μάχη για την επιμέλεια της Καίτης Γκρέυ συνεχίζεται, ωστόσο απόφαση – σταθμός θεωρείται η προσωρινή διαταγή που έβγαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την περασμένη Τετάρτη 2/8.

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της Espresso και το ρεπορτάζ του Νίκου Νικόλιζα, στο σκεπτικό της απόφασης, όσα είχε ζητήσει η Καίτη Γκρέυ από τους συγγενείς και τους φίλους της πριν από τα πολλαπλά προβλήματα υγείας που προέκυψαν, έγιναν δεκτά, με το κύριο αίτημα να είναι αυτό του να εκπληρωθεί η τελευταία επιθυμία της τραγουδίστριας να πεθάνει στο σπίτι της στη Νέα Σμύρνη.

Το χρονικό

Όλα άρχισαν πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν η υγεία της λαϊκής τραγουδίστριας άρχισε να κλονίζεται. Ωστόσο, η ίδια, αν και πολλές φορές έφτασε σχεδόν στο σημείο να πουλήσει το σπίτι της, συναισθηματικοί λόγοι την ανάγκαζαν τελευταία στιγμή να το αποφεύγει.

Εκεί η ίδια είχε χτίσει το δικό της βασίλειο. Δίσκοι σε κερί, τουαλέτες εποχής, γράμματα του απόδημου Ελληνισμού και ένα πλουσιότατο αρχείο για την καριέρα της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Άλλωστε, η Καίτη Γκρέυ τη δεκαετία του 1960 είχε στεφθεί και με δικαστική απόφαση ως η πιο καλοπληρωμένη τραγουδίστρια εκείνης της εποχής.

Η ίδια σε όλους τους τόνους είχε τονίσει σε φίλους αλλά και στην ίδια την οικογένειά της πως θέλει να πεθάνει στο σπίτι όπου έζησε τα ωραιότερα χρόνια της. Εκεί δέχτηκε μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του λαϊκού πενταγράμμου και εκεί γράφτηκαν μερικά από τα θρυλικά της τραγούδια.

Πριν από περίπου ενάμιση μήνα και ενώ η ίδια η Καίτη Γκρέυ γιόρταζε τα 99α γενέθλιά της, ο πρωτότοκος γιος της Φίλιππος Ηλιάδης με εξώδικο που απέστειλε στην οικία της μητέρας του ζητούσε να γίνει δικαστικός συμπαραστάτης, δηλαδή να έχει εξ ολοκλήρου την επιμέλεια της μητέρας του και να τη μεταφέρει στη δική του οικία στον Ασπρόπυργο ή πιθανόν σε ίδρυμα, όπως ισχυρίστηκε η αντίδικη πλευρά του αδερφού του.

Η διαμάχη

Αυτό το σκεπτικό, ωστόσο, βρήκε εντελώς αντίθετη τόσο την οικογένεια του δευτερότοκου γιου της μεγάλης ερμηνεύτριας, που την εκπροσωπούσε η νύφη της Έφη μαζί με τα δύο παιδιά της και εγγόνια της Καίτης Γκρέυ, Κώστα και Αγγελική Ηλιάδη. Αν και η Αγγελική Ηλιάδη δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις με τη γιαγιά της, δέχτηκε να πληρώνει εκείνη όλα τα έξοδα της φροντίδας της, με σκοπό να μην εκδιωχθεί από το σπίτι της στη δύση της ζωής της.

Αμέσως, μάλιστα, μόλις έγινε γνωστή αυτή η είδηση, φίλοι καλλιτέχνες της μεγάλης ερμηνεύτριας δέχτηκαν να μπουν μάρτυρες στην υπόθεση ώστε να εκπληρωθεί η τελευταία επιθυμία της Καίτης Γκρέυ, την οποία σε όλους είχε εκμυστηρευτεί.

Μάλιστα, η οικογένεια του Βασίλη Ηλιάδη σαν γροθιά απευθύνθηκε αστραπιαία στον δικηγόρο Όθωνα Παπαδόπουλο και κατάφερε να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Καίτης Γκρέυ. Την περασμένη Δευτέρα το δικαστήριο άκουσε με προσοχή όσα είπαν οι δύο αντίδικες πλευρές, ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Espresso», οι τόνοι ανέβηκαν πολύ, όταν ο Φίλιππος Ηλιάδης μίλησε με όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια για τον θανόντα ετεροθαλή αδερφό του Βασίλη.

Στην εκδίκαση της προσωρινής απόφασης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από την πλευρά της Αγγελικής Ηλιάδη δόθηκε και βιντεοσκοπημένο υλικό που καταμαρτυρεί την κατάσταση της υγείας της μεγάλης ερμηνεύτριας.

Οι δικαστές, κρίνοντας όλα τα στοιχεία, απεφάνθησαν ότι γίνεται εν μέρει αποδεκτή η αίτηση χορήγησης προσωρινής διαταγής και πως απορρίπτεται ως απαράδεκτη η πρόθεση της νύφης της να γίνει δικαστικός συμπαραστάτης, καθώς δεν έχει πρώτου βαθμού συγγένεια και, έτσι, δεν νομιμοποιείται αυτή η πράξη.

Επίσης, «διορίζεται ο αιτών Φίλιππος Ηλιάδης του Νικολάου και της Κικής προσωρινός δικαστικός συμπαραστάτης της ερμηνεύτριας. Μέσα στις υποχρεώσεις του ο γιος της Φίλιππος καλείται να υποβάλει για λογαριασμό της Καίτης Γκρέυ αιτήσεις σε όλες τις δημόσιες Αρχές που αναφέρεται η προσωρινή απόφαση δικαστικού συμπαραστάτη προκειμένου να εκπληρώνονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την ιατροφαρμακευτική της φροντίδα, ενώ καλείται να πληρώσει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της μητέρας του προς το Δημόσιο, ενώ θα πρέπει να πληρώνει και όλους τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας.

Επίσης, θα λαμβάνει τη σύνταξή της με σκοπό την κάλυψη όλων των αναγκών της, από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έως την ένδυσή της και τη σίτισή της. Επίσης, το δικαστήριο επιβάλλει στον γιο της Φίλιππο να έχει στη μητέρα του οικιακή βοηθό ή νοσηλευτικό προσωπικό για την καθημερινότητά της».

Ωστόσο, το πιο σημαντικό σημείο της προσωρινής διαταγής είναι αυτό με το οποίο το δικαστήριο αναγνωρίζει την τελευταία επιθυμία της μεγάλης ερμηνεύτριας να μείνει στο σπίτι της μέχρι τον θάνατό της. Στο σημείο αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στην τήρηση της ατομικής υγιεινής της συμπαραστατουμένης καθώς και στην κάλυψη όλων των άμεσων αναγκών της διατροφής της, συμπεριλαμβανομένης της προς τούτο πρόσληψης οικιακής βοηθού ή νοσηλευτικού προσωπικού για την κατ’ οίκον φροντίδα της και περιποίησης της συμπαραστατουμένης, απαγορευμένης της μετοίκησης της συμπαραστατουμένης σε άλλη κατοικία από την ως άνω μόνιμη κατοικία της».

«Γενναία» χαρακτήρισαν την απόφαση του δικαστηρίου κύκλοι προσκείμενοι στην πλευρά της νύφης της, καθώς απαλλάσσει από έξοδα που είχε επωμιστεί και επιφορτιστεί εξ ολοκλήρου ο γιος της Φίλιππος με όλα τα βάρη της οικογενειακής περίθαλψης της μητέρας του μέχρι και την ημέρα της εκδίκασης της τελικής απόφασης.

Πότε θα δοθεί η μεγάλη μάχη

Ωστόσο, η μεγάλη μάχη για την κορυφαία λαϊκή ερμηνεύτρια μεταξύ των δύο οικογενειών θα διεξαχθεί στις 24 Οκτωβρίου, στο ακροατήριο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Εκεί οι δύο πλευρές, μαζί με μάρτυρες, θα κληθούν να αποδείξουν ότι η Καίτη Γκρέυ ζητούσε να παραμείνει μέχρι τον θάνατό της στο σπίτι που λάτρεψε όσο την ίδια της τη ζωή, και δεν είναι δυνατόν να εκδιωχθεί από αυτό και να μην εκπληρωθεί η τελευταία επιθυμία της. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες της Espresso, η μεγάλη λαϊκή ερμηνεύτρια «έχει δώσει ρητές εντολές και για το “τελευταίο ταξίδι”, όποτε αυτό έρθει».

Διαβάστε ακόμα:

Τάσος Χαλκιάς: «Μπορεί στην πολιτική το Tik Tok να έπιασε αλλά στην Επίδαυρο δεν θα φτουρίσει»

Πένθος για τη Sandra Bullock: «Έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφός της

Έβελυν Καζαντζόγλου: «Σήμερα ζω από το influencing»