Celebrity News

Όλγα Κεφαλογιάννη -Μίνως Μάτσας: Η γνωριμία, η πρόταση γάμου και η εξωσωματική γονιμοποίηση – «Υπήρχε στιγμή που κατέρρευσα»

Όλγα Κεφαλογιάννη

Στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» φιλοξενήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (15/02) η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Μίνως Μάτσας και παραχώρησαν μια άκρως εξομολογητική συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Μέσα σ’ όλα, η Υπουργός Τουρισμού και ο μουσικοσυνθέτης μίλησαν για την γνωριμία τους, την πρόταση γάμου, αλλά και τον ερχομό των παιδιών τους στον κόσμο.

«Αυτό που συνέβη με εμάς είναι μια περίπτωση που δείχνει ότι μπορεί να δέσει η πολιτική με τη μουσική. Αυτό μπορεί να οφείλεται επειδή εγώ είχα μεγάλη αγάπη στην Τέχνη και το ότι μπήκα και είδα και από μέσα έναν χώρο που ήταν συναρπαστικός, μόνο πιο ωραίο τον είδα τελικά μέσα από τη μουσική και την Τέχνη του Μίνου. Αυτό που έχει συμβεί με εμάς έχει δώσει ο ένας στον άλλον το παράθυρο σε μια τελείως διαφορετική ζωή, δραστηριότητα, καθημερινότητα και εμπλουτίζει κι αυτό που κάνουμε εμείς οι ίδιοι. Έχει λειτουργήσει μάλλον συμπληρωματικά. Και σίγουρα με έχει πάει παρακάτω αυτή η καθημερινή μου επαφή με την Τέχνη. Με βοηθάει πολύ στην ισορροπία και την ωραία αρμονία που θες να έχεις για να ανταποκριθείς στον σκληρό κόσμο της πολιτικής. Όταν τον ξαναείδα οριακά θα του μιλούσα, αλλά είχε αλλάξει. Δέσαμε μαγικά μετά μουσικής. Δεν έγινε ποτέ το πρώτο βήμα, είναι από αυτά που γίνονται χωρίς να το καταλάβεις. Καθίσαμε σε μια συναυλία δίπλα δίπλα χωρίς να το έχει προαποφασίσει κανείς. Είμαι της οργάνωσης, του προγράμματος και να γίνουν όλα όπως θέλω. Δεν είναι κακό που εξαιτίας του Μίνου έχω χαλαρώσει κι εγώ. Αλλά πολλές φορές παρά είναι χαλαρός ενώ δεν πρέπει». Σε επίσημα δείπνα έχει πει αλησμόνητες ατάκες», είπε αρχικά η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Από την πλευρά του, ο Μίνως Μάτσας ανέφερε: «Η Τέχνη με την πολιτική δεν έχει καμία σχέση. Εγώ δεν είχα καμία επαφή με την πολιτική και γνώρισα μέσα από τα μάτια της Όλγας έναν κόσμο που με έχει κάνει πλουσιότερο. Δεν είμαι περήφανος που δεν είχα επαφή με τα πράγματα. Ήμουν ανέπαφος και τη γνώρισα μέσα από τα μάτια της Όλγας και με έχει πάρα πολλά. Εγώ είχα τις απόψεις μου, δεν έχουν αλλάξει αλλά μέσα από την Όλγα τολμώ να πω ότι έχω αγαπήσει την πολιτική και έχω γίνει πιο διπλωμάτης ίσως. Της έχω προτείνει να γράψω μουσική για να ντύνει τη Βουλή. Όταν πήγα της είπα ότι η είσοδός σου πρέπει να έχει το μουσικό σου “στέμμα”. Αλλά η μουσική γλυκαίνει τους ανθρώπους! Έκανε περίπου ένα χρόνο να μου μιλήσει μετά την πρώτη μας συνάντηση. Δεν προσπάθησε κανείς, ήταν σαν να έπρεπε να συμβεί. Αυτά που λέω δεν περνάνε από φίλτρα. Δεν έχει χρειαστεί να παρευρεθώ σε περιβάλλοντα που περνάω από φίλτρα. Πολλές φορές μου πατάει το πόδι! Η Όλγα όταν είναι προγραμματισμένη, είναι πιεσμένη και έτσι αν την πιέσεις λίγο εκρήγνυται. Είναι ένα μπαλόνι που σκάει. Αλλά μετά από δύο λεπτά έχει τελειώσει».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης,  ο Μίνως Μάτσας αποκάλυψε πώς έκανε την πρόταση γάμου στην εκλεκτή της καρδιάς του.

«Η πρόταση έγινε λίγο πλαγιομετωπικά. Με ένα παλιό τραγούδι, που είχε γράψει ο παππούς… Μίνως Μάτσας. Το “Ο άνθρωπός μου”. Θυμάμαι είχα πει “Όταν έχεις βρει τον άνθρωπό σου πρέπει να τον κρατήσεις για πάντα” και της λέω “Τι λες εσύ Όλγα;” Και δεν μου απάντησε. Έκανε ένα νεύμα, βέβαια φορούσαμε και μάσκες τότε… Και ξαναλέω “Τι λες, Όλγα;” Επειδή δεν έμεινα ευχαριστημένος με το νεύμα. Ο κορονοϊός στην ουσία έδωσε επιτάχυνση στη σχέση. Δηλαδή δεν υπήρχε περίπτωση να περάσουμε τόσο χρόνο μαζί μέσα σε δύο χρόνια. Δηλαδή θα χρειαζόντουσαν πέντε χρόνια. Υπήρξε μία πύκνωση», είπε ο Μίνως Μάτσας.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

«Έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με το δημογραφικό ως πολιτικός, που αναμφισβήτητα είναι το μείζον πρόβλημα στη χώρα μας. Αυτό σίγουρα έχει να κάνει και με το ότι οι γυναίκες πλέον έχουμε πολλαπλούς ρόλους στους οποίους πρέπει να ανταποκριθούμε. Γι’ αυτό αφενός αφήνουμε για πιο μετά την μητρότητα, άρα πολλές φορές δεν είναι τόσο εύκολο, αφετέρου το να τα συνδυάσεις όλα δεν είναι πολύ απλό εάν δεν έχεις την υποστήριξη. Όταν βρέθηκα και εγώ πλέον στην θέση αυτή, μιας γυναίκας που πλέον σε προχωρημένη ηλικία αποφασίζει ότι θέλει να κάνει οικογένεια. Εγώ το είχα ξεγράψει και προφανώς αυτό ξύπνησε όταν γνώρισα τον Μίνω γιατί, για μένα τουλάχιστον, αυτό ήταν μια συνθήκη που έπρεπε να υπάρχει για να δημιουργήσω οικογένεια…», τόνισε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Εκτός από το οικονομικό, υπάρχει και το ψυχικό κομμάτι. Θέλει δύναμη και πίστη αυτό το πράγμα. Τα περάσαμε όλα μαζί», συμπλήρωσε ο Μίνως Μάτσας.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη πρόσθεσε: «Το έχω νιώσει ακριβώς έτσι. Έχω απογοητευτεί πάρα πολύ σε βαθμό που νομίζω πως ήταν από τις φορές που κατέρρευσα. Το λέω τώρα πολύ ανοιχτά, παρά το ότι έχω περάσει πολλά και θεωρούσα ότι μπορώ πάντα σε όλα να μην χάνω τον έλεγχο. Μπορώ να πω ότι εκεί ήταν από τις πολύ μεγάλες απογοητεύσεις που έχω νιώσει οπότε αισθάνθηκα μετά, όταν πλέον ήρθε, ότι ήθελα να μιλήσω για αυτό, για να δώσω αυτό το μήνυμα και την ενθάρρυνση σε όποιες γυναίκες έχουν βάλει αυτό το θέμα πίσω, θεωρώντας πως δεν μπορούν πλέον λόγω ηλικίας. Πραγματικά αξίζει όλη αυτή η προσπάθεια, όλη αυτή η δύσκολη διαδικασία, όταν θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Είναι αγόρι και κορίτσι, δύο διαφορετικοί κόσμοι, από την πρώτη ώρα που γεννήθηκαν. Είναι δύο τελείως διαφορετικά παιδιά. Είναι ο άντρας και η γυναίκα, είμαστε δυο ζωάκια μέσα στη φύση, που είναι το ένα στην Ανατολή και το άλλο στη Δύση. Βλέπουμε μεγαλώνοντας πως ο χαρακτήρας του ενός με τον άλλου είναι διαφορετικός. Το κορίτσι είναι πιο δυναμικό, είναι αρχηγός, το αγόρι ακολουθεί, έχει ένα παράπονο. Όταν τα βλέπεις μπροστά σου να μεγαλώνουν, αλλάζει ολόκληρη η αντίληψή σου. Προσπαθείς να καταλάβεις μια γυναίκα».

Διαβάστε επίσης: 

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: «Σημαντικός άνθρωπος του θεάτρου αρνείται να βγάλει φωτογραφίες με τον κόσμο»

Μάριος Καπότσης: Η αστεία ατάκα που του είπε η Κόνι Μεταξά όταν της έκανε πρόταση γάμου

Βουλή: Με 176 «ναι» ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια