Celebrity News

Κιβωτός του Κόσμου – Πρώην φιλοξενούμενη: «Ο καταγγελλόμενος ερχόταν με τον 19χρονο, τον είχε σαν δούλο»

«Μουδιασμένο» το πανελλήνιο παρακολουθεί τις τελευταίες ημέρες τις σοκαριστικές καταγγελίες παιδιών, που έχουν ζήσει στην «Κιβωτό του κόσμου», να έρχονται η μία μετά την άλλη στο φως. Ενήλικοι περιγράφουν τα όσα έζησαν στις δομές του ιδρύματος που φιλοξενήθηκαν, με τα λεγόμενά τους να ανατριχιάζουν. Η καταγγελία του 19χρονου – που δημοσιοποιήθηκε – αναφέρει πως ο καταγγελλόμενος τον έπαιρνε παντού μαζί του, σε όποια δομή κι αν ταξίδευε, τον είχε σταματήσει από το σχολείο και τον παρενοχλούσε σεξουαλικά.

Πρώην φιλοξενούμενη της «Κιβωτού του κόσμου» μίλησε στο «T-live» για τις επισκέψεις του ανώτατου στελέχους στη δομή με τον 19χρονο καταγγέλλοντα ενώ εξομολογήθηκε κι όσα βίωσε η ίδια. «Άλλο πρόσωπο δείχνουν μπροστά στις κάμερες, ότι και καλά είναι οικογένειά μας εκεί, και αλλιώς όταν φεύγουν οι κάμερες. Εγώ στην “Κιβωτό” έχω περάσει τα απίστευτα. Έχω φάει χαστούκι από τον ίδιο τον … επειδή δεν έκανα αυτά που ήθελε», δήλωσε αρχικά.

-Θέλεις να μου πεις, ποια ήταν η τελευταία φορά και πόσες φορές τον έχεις συναντήσει τον 19χρονο;

«Όσο ήμουν στην “Κιβωτό” συνέχεια. Από την ώρα που έφυγα από την “Κιβωτό” μία φορά τον έχω δει μέσω βιντεοκλήσης, επειδή ήταν στον στρατό μαζί με το αγόρι μου. Στην “Κιβωτό”, ερχόταν μαζί με τον …, γιατί ο … τον έπαιρνε παντού από πίσω του. Ήταν και καλά ο βοηθός του και τον είχε σαν δούλο. Τον χτύπαγε στον κεφάλι. Ο … τον έπαιρνε και έφευγαν. Πήγαιναν βόλτες από δω, βόλτες από εκεί, συνέχεια. Σε εμάς, στα κορίτσια δεν έδινε σημασία ο… είναι η αλήθεια. Πιο πολύ ασχολείτο με τα αγόρια. Εμάς μας είχε απομακρύνει. Δεν μας μιλούσε.

-O 19χρονος γιατί ήταν συνέχεια μαζί με τον …;

«Γιατί τον ήθελε ο …, δεν μπορούσε να φέρει αντίρρηση. Γιατί αν φέρει αντίρρηση, θα φάει συνέπεια. Του φορούσε παπούτσια, του φορούσε τις κάλτσες του, του φορούσε τις παντόφλες του. “… φέρε μου να φάω», φέρε μου κάτι να φάω», φτιάξε μου πρωινό”».

Η 19χρονη κοπέλα αναφέρεται και στις κακοποιητικές συμπεριφορές που, όπως υποστηρίζει, έζησε και η ίδια τα χρόνια που φιλοξενήθηκε στη δομή της Ηπείρου. «Απομόνωση, μοναξιά, να μην μιλάω στα παιδιά, γιατί ήμουν και καλά κακή επιρροή για τα μικρότερα παιδιά. Ήμουν ολόκληρες μέρες στο σιδερωτήριο για να τους σιδερώνω τα ρούχα και να μην με αφήνουν να βγω από εκεί μέσα.Ήμουν 14-15 όταν σιδέρωνα τα ρούχα. Εκεί να τρώω, εκεί να κάθομαι και πήγαινα μόνο για ύπνο στο δωμάτιό μου. Από το πρωί που ξύπναγα, έπρεπε να είμαι εκεί μέσα, μέχρι το βράδυ, πριν να πάω για ύπνο.

Ένα μήνα, δύο. Χριστούγεννα ήταν. Απλά την ώρα που είχαμε βγει όλοι μαζί, είχα βγει και εγώ. Απλά ήμουν δίπλα στον παιδαγωγό και χωρίς να μιλάω σε κανέναν. Το σχολείο μου τον είχαν διακόψει, οι ίδιοι οι παιδαγωγοί, θέλοντας, πιστεύοντας ότι το να δουλεύω, είναι καλό. Τώρα έχω βγει από την «Κιβωτό» και δεν μπορώ να πραγματοποιήσω τίποτα από τα όνειρά μου. Δεν έχω τελειώσει το Λύκειο. Όχι μόνο εγώ διαμαρτυρήθηκα, αλλά διαμαρτυρήθηκαν και οι συγγενείς μου, οι δικοί μου. Δηλαδή, πιο πολύ η μάνα μου.

Οι απομονώσεις είναι πιο πολύ, δηλαδή να χάνω διακοπές. Ήμουν ένα ολόκληρο καλοκαίρι κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο με άλλα τρία κορίτσια. Δηλαδή, το καλοκαίρι μας ήταν να κάνουμε δουλειές και μετά να είμαστε στο δωμάτιο».

Και συνέχισε, μιλώντας για τις δουλειές που την έβαζαν να κάνει μόνη της: «Κουζίνα, δεν είναι και εύκολο να καθαρίζεις μια ολόκληρη κουζίνα και να κάθεσαι πρωί, μεσημέρι, βράδυ, απόγευμα να πλένεις λάντζα, μόνη σου. Να καθαρίσεις ένα ολόκληρο κτίριο, τουαλέτες, να βάζεις πλυντήρια. Να με κάνουν ξεφτίλα σε μια ολόκληρη τραπεζαρία οι παιδαγωγοί»

-Οι παιδαγωγοί σε έχουν χτυπήσει, πλην του …;

«Μόνο μου έχουν τραβήξει το μαλλί και με έχουν σπρώξει να με πάνε στο δωμάτιο μου».

-Σου έχουν μιλήσει άσχημα, λεκτικά;

«Με μείωναν, μου μίλαγαν σαν σκουπίδι, μπροστά σε όλα τα παιδιά».

Διαβάστε ακόμα:

 Νίκος Μουτσινάς για την επικαιρότητα: «Μακάρι να ανοίξουν λίγο τα πράγματα με τις υιοθεσίες»

 Ιωάννα Κολοβού: Δύσκολες στιγμές για τη δημοσιογράφο -Της πήραν το σπίτι για χρέος 15 χιλιάδων ευρώ

 Δώρα Χρυσικού για Γιώργο Κιμούλη: «Και συγγνώμη να μου ζητούσε, δεν θα απέσυρα τις μηνύσεις»