Celebrity News

Ελεονώρα Μελέτη: «Έχω ζήσει την τοξικότητα στη διαχείριση της προσωπικής μου ζωής»

Ελεονώρα Μελέτη

Η Ελεονώρα Μελέτη βρίσκεται και φέτος στο Mega και παρουσιάζει το «Mega Καλημέρα»!

Λίγες ημέρες μετά την έναρξη της φετινής τηλεοπτική σεζόν, η παρουσιάστρια παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό InStyle και την Ειρήνη Ζουρνατζή και -μεταξύ άλλων- μίλησε για το κίνημα metoo και εξήγησε γιατί πιστεύει πως δεν έχουν γίνει ακόμα καταγγελίες στον χώρο της τηλεόρασης, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην προσωπική της ζωή και τον τρόπο που τη διαχειρίζεται.

Όσα ανέφερε η Ελεονώρα Μελέτη στη συνέντευξή της

Άκουσα πρόσφατα ένα απόσπασμα από εκπομπή στην οποία ήσουν καλεσμένη, όπου αναφέρθηκες στο metoo και στην προσωπική εμπειρία που είχες από πολιτικό πρόσωπο που σε παρενόχλησε. Γιατί το φαινόμενο αυτό έχει δημοσιοποιηθεί κυρίως στον χώρο του θεάτρου και σε άλλους, τολμώ να πω, αποσιωπάται;

Από τη showbiz δεν έχουν γίνει ακόμα αποκαλύψεις από τον χώρο της τηλεόρασης και της μουσικής. Αν δεν ανοίξουν στόματα, δεν μπορείς να αποσπάσεις πληροφορίες. Επίσης, η τηλεόραση έχει ένα μεγάλο πρόβλημα: πού θα καταγγείλει τον εαυτό της; Δυστυχώς, μόνο στο θέατρο άσκησε ο ασκός του Αιόλου. Το τοπίο, βέβαια, γύρω από το ευρύτερο φαινόμενο παραμένει ακόμα λίγο θολό. Αν κάποια γεγονότα δεν είναι αυταπόδεικτα, το πρόβλημα γίνεται δυσκολότερο. Ο κόσμος ακόμα φοβάται.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Εleonora Meleti (@nonoram)

Υπάρχουν φυσικά πολλές συμπεριφορές που είναι ενδεχομένως μηνύσιμες. Δεν είναι μόνο ο βιασμός και η σεξουαλική παρενόχληση. Σε αυτό το σημείο όμως μπορεί η εξέλιξη αυτής της διαδικασίας να σε κάνει, από θύμα, θύτη και ο κακοποιητής να σε καταγγείλει για συκοφαντική δυσφήμιση. Θεωρώ ότι οι ίδιοι οι εργασιακοί χώροι πρέπει να προστατεύσουν κάθε εργαζόμενο από τέτοιες καταστάσεις θέτοντας ουσιαστικότερα πλαίσια. Αν όμως ο θύτης είναι ο εργοδότης; Γι’ αυτό, λοιπόν, θεωρώ ότι όλο αυτό το φαινόμενο, οι συνέπειες και οι λύσεις που πρέπει να δοθούν χαρακτηρίζονται από μια θαμπάδα και ένα πολύ ευρύ φάσμα, που ίσως γίνεται και χαοτικό. Έχει να γίνει, κατ’ εμέ, ουσιαστική δουλειά και όχι απλώς καταγγελίες στην τηλεόραση. Όλοι οι φορείς της πολιτείας πρέπει να δράσουν άμεσα. Η τηλεόραση είναι απλώς το μέσο.

Είσαι στο προσκήνιο αρκετά χρόνια λόγω της δημοσιογραφικής σου καριέρας αλλά και για την προσωπική σου ζωή. Πόσο ψυχοφθόρο είναι όλο αυτό τελικά όταν γίνεται τοξικό;

Εγώ προστατεύω την προσωπική μου ζωή 100%. Μοιράζομαι μόνο ό,τι θέλω να μοιράζομαι, γιατί ακριβώς έχω βιώσει το να γίνεται όλο αυτό τοξικό. Στο παρελθόν έχω ζήσει την τοξικότητα σε ό,τι αφορούσε τη διαχείριση της προσωπικής μου ζωής και πήρα τα μέτρα μου στέλνοντας εξώδικα σε όλα τα μέσα, απαιτώντας να μην ασχολείται κανείς με την προσωπική μου ζωή και με ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μου χωρίς να έχουν δώσει οι ίδιοι εγγράφως την άδειά τους για την οποιαδήποτε δημοσιοποίηση της εικόνας τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιάζομαι στα περιοδικά μονίμως μόνη μου. Δεν βρισκόταν κανείς δίπλα μου δίχως να έχει δώσει έγγραφη άδεια – από συγγενείς και φίλους. Αυτό βέβαια σταμάτησε, καθώς είμαι πια παντρεμένη, με οικογένεια.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Εleonora Meleti (@nonoram)

Προσωπικά, δεν καλώ τα media σε προσωπικές μας στιγμές, όπως η βάφτιση του παιδιού μου. Θεωρώ ότι υπάρχει τρόπος να κάνεις τα πάντα δίχως να το διατυμπανίσεις. Στον πολιτικό μου γάμο διεκπεραίωσα τα πάντα προσωπικά, χωρίς να κρυφτώ από κανέναν. Το σημαντικό είναι να μην εκτίθεσαι. Δεν πιστεύω όσους λένε ότι δεν μπορείς να κρατήσεις κάτι προσωπικό μακριά από τις κάμερες. Όλα μπορούν να γίνουν όπως επιθυμεί ο καθένας. Είναι όλα μια επιλογή. Στα social media, για παράδειγμα, μοιράζομαι σκέψεις και καταστάσεις, όπως και οι ακόλουθοι μοιράζονται μαζί μου ευχές και απόψεις τους, με γνώμονα όμως να προστατεύσω ό,τι επιθυμώ και να υπολογίσω και τις επιπτώσεις. Θέλω όμως να ανοίγω την καρδιά μου στον κόσμο, αλλά πάντα με προσοχή και μέτρο. Δεν μπορώ, για παράδειγμα, να προβάλλω την κόρη μου, παραβιάζοντας έτσι την ιδιωτικότητά της.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Αγγελόπουλος -Δήμητρα Βαμβακούση: Ο ρομαντικός χορός στη δεξίωση του γάμου τους (Βίντεο)

Πέτρος Κουσουλός: Έγινε μπαμπάς για τρίτη φορά! Η πρώτη φωτογραφία της νεογέννητης κόρης του

Ιωάννα Τούνη: Οι φωτογραφίες από τη βάφτιση του γιου της και το τρυφερό μήνυμα -«Όλα ήταν παραπάνω από υπέροχα»