Celebrity News

Μαίρη Συνατσάκη: Η απάντηση στον Κώστα Τσουρό για τον χαρακτηρισμό «αστυνομία κινητών τηλεφώνων»

Η Μαίρη Συνατσάκη σε storytime που ανέβασε στο Instagram αναφέρθηκε σε περιστατικό που της συνέβη στο δρόμο, όταν ένας άγνωστος άντρας τραβούσε βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο εκείνη και μια ακόμα διερχόμενη κοπέλα.

Τι ακριβώς συνέβη;

«Ένας κύριος κατάλαβα ότι κρατούσε κάπως περίεργα το κινητό του, την ώρα που περπατούσα προς εκείνον. Λέω αυτό παίζει να είναι και ότι με βγάζει βίντεο, λέω τέλος πάντων μην είσαι τρελή, συνεχίζω την πορεία μου, αλλά γυρίζοντας πίσω να κοιτάξω τον παρατηρώ να μαγνητοσκοπεί μια κοπέλα που περνούσε από μπροστά του, επειδή φορούσε ένα κολλητό τζιν», περιέγραψε η Μαίρη Συνατσάκη.

Και συνέχισε: «Σταμάτησα τον κύριο και του λέω: “Συγγνώμη, θέλετε να σταματήσετε να βγάζετε βίντεο κόσμο που δεν είναι ενήμερος γι΄αυτό; Θέλετε να μου δείξετε την κάμερά σας και το άλμπουμ των φωτογραφιών;” “Ούτε καν, είσαι τρελή;” μου λέει».

Σκέφτομαι πως αν μιλάει ο ένας και ο άλλος, μιλάει μια κοπέλα στην άλλη, και αν μπουν και σε όλο αυτό και τα αγόρια και οι άνδρες που σας χρειαζόμαστε πολύ, είτε αν είναι κάποιος που θα του δείξει αυτός ο κύριος αυτό το βίντεο, είτε γνωρίζει ότι είναι ένας φίλος του που ξέρει ότι δεν πάει με τα καλά του και πάει και κάνει τέτοια πράγματα», είπε μέσω instagram η Μαίρη Συνατσάκη.

Το σχόλιο του Κώστα Τσουρού

Τα όσα περιέγραψε σχολιάστηκαν από την εκπομπή “MEGA Καλημέρα” με τον Κώστα Τσουρό να αναφέρει μεταξύ άλλων: «Προφανώς ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να μην θέλει να είναι στο κινητό ενός άλλου ανθρώπου. Ο ίδιος μπορεί να αντιδράσει. Η Μαίρη Συνατσάκη γιατί αντέδρασε; Είναι αστυνομία κινητών τηλεφώνων;».

Η απάντηση της Μαίρης Συνατσάκη στον Κώστα Τσουρό

Αυτό δεν έμεινε ασχολίαστο από τη Μαίρη Συνατσάκη, η οποία απάντησε στον δημοσιογράφο τόσο για το περιστατικό, όσο και για όσα ειπώθηκαν στον αέρα του “MEGA Καλημέρα”.

«Θεέ μου, μια νέα κόντρα μόλις ξέσπασε. Παρ΄ όλα αυτά θα απαντήσω. Καλημέρα, τι γίνεται, τι κάνετε; Αυτά τα stories που θα ακολουθήσουν θα πάρουν λίγο χρόνο. Ξύπνησα λοιπόν και εγώ και είδα ότι σχολιάστηκε το story time που ανέβασα εδώ στα ταπεινά μου stories, στην τηλεόραση και διαφώνησε ο Κώστας Τσουρός.

Θέλω να απαντήσω – όχι γιατί είναι άλλη μια κόντρα στη showbiz, είναι πολύ προβληματικό να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους που διαφωνούν σαν ότι έχουν μια τεράστια προσωπική κόντρα… απλά είναι ότι τσακωνόμασταν – δεν είναι κόντρα, δεν είναι ότι έχω κόντρα με τον Κώστα Τσουρό, δεν τον γνωρίζω προσωπικά για να έχω κάποια κόντρα μαζί του.

Θα απαντήσω σε αυτό γιατί ο Κώστας Τσουρός σε αυτά που λέει θα μπορούσε να είναι ο θείος σου, ο μπαμπάς σου, ο αδερφός σου, το αγόρι σου, που θα απαντούσε σε σένα αντίστοιχα αν εχθές το βράδυ γυρνούσες και του έλεγες «άκου να δεις τι μου συνέβη στο δρόμο». Αυτή είναι μια σειρά από επιχειρήματα που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και εσύ στη ζωή σου», είπε η Μαίρη Συνατσάκη και στη συνέχεια απάντησε σε διάφορα αποσπάσματα από την εκπομπή.

«Προφανώς ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να μην θέλει να είναι στο κινητό ενός άλλου ανθρώπου. Ο ίδιος μπορεί να αντιδράσει. Η Μαίρη Συνατσάκη γιατί αντέδρασε; Είναι αστυνομία κινητών τηλεφώνων;».

«Θα ήθελα ξεκινώντας να πω ότι όταν σχολιάζουμε κάτι, καλό είναι να το έχουμε δει ολόκληρο γιατί ξεκίνησα αυτό το storytime χθες λέγοντας ότι παρατήρησα έναν άνθρωπο να κρατά περίεργα το κινητό του προς εμένα, νομίζοντας δηλαδή ότι βγάζει εμένα βίντεο. Γι΄αυτό τον λόγο κοντοστάθηκα, γύρισα πίσω και κοίταξα, για να μπορέσω να καταλάβω αν ήταν όντως εκείνη τη στιγμή στην κάμερα του κινητού του και είχα δίκιο σε αυτό που σκέφτηκα ή όχι. Και τι είδα; Είδα 25nanosecond αργότερα να βγάζει μια άλλη κοπέλα. Οπότε, επιβεβαιώθηκε μέσα μου ότι και εμένα έβγαλε βίντεο και μια άλλη κοπέλα».

«Δηλαδή εμένα μου κάνει λίγο «είδα να τραβάει μία που φορούσε ένα στενό τζιν και πήγα και του είπα δείξε μου το κινητό σου να πάρω την κάμερα να το σβήσω».

«Και τώρα ερχόμαστε στο θέμα ανθρώπινα δικαιώματα και ατομικά δικαιώματα και προσωπικά δικαιώματα. Με ποιο δικαίωμα ζητάω τον λόγο σε έναν άνθρωπο; Με το αντίστοιχο δικαίωμα που πήρε αυτός επάνω μου και χρησιμοποίησε το σώμα μου χωρίς τη συναίνεσή μου για να βγάλει ένα βίντεο το οποίο δε ξέρω και τι χρήση θα του κάνει και δεν το έκανε μόνο σε μένα το έκανε και σε μια άλλη κοπέλα. Αυτό, επειδή είναι παραβατικό μου δίνει το δικαίωμα να ζητήσω τον λόγο».

«Δε ξέρω πως ακριβώς αυτό “το τον έξω ξαναδεί, τον έχω ξαναπαρατηρήσει”, δε ξέρω πως θα μπορούσα να έχω αυτή τη πληροφορία για τον συγκεκριμένο άνθρωπο εκτός αν ήταν γείτονάς μου και τον έβλεπα συνέχεια να κάνει κάτι τέτοιο. Το παρατήρησα μια σε μένα και το παρατήρησα μια και στην άλλη κοπέλα που πέρασε αμέσως μετά από μένα. Δυο παρατηρήσεις μου φαίνονται αρκετές απλά και μόνο ένα να είχα παρατηρήσει να βγάζει βίντεο θεωρώ θα ήταν αρκετό».

«Καταλαβαίνω ότι η Μαίρη έχει ευαισθησίες σε αυτά τα θέματα, βγαίνει συνέχεια λέει λέει λέει και όλοι έχουμε τέτοιες ευαισθησίες».

«Αυτό το σημειάκι θα το αφήσω να προσπεράσει αν και υπάρχει μια δεικτικότητα στο “βγαίνει και λέει λέει”, το βλέπουμε όλοι».

Με αφορμή την ατάκα του Θανάση Πάτρα ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, η Μαίρη Συνατσάκη απάντησε: «Είναι όμως η αλήθεια κάπου στη μέση; Αυτό πραγματικά θα το αφήσω σε εσάς να το σκεφτείτε. Θα απαντήσω και σε αυτό το κομμάτι. Σχεδόν ενοχικά, είπα και χθες στο story time μου, «Συγγνώμη, συγγνώμη, συγγνώμη κύριε» , στον πληθυντικό, «θέλετε να σταματήσετε να καταγράφετε ανθρώπους που δεν έχουν γνώση στο κινητό σας;» Οπότε δε ξέρω πόσο πιο ευγενικά μπορώ να κρατήσω την αίσθηση του καλού παιδιού και καλού κοριτσιού και καλής ταπεινής γυναίκας αλλά το έκανα πάντως. Γιατί είμαι έτσι προγραμματισμένη από την κοινωνία. Στον πληθυντικό με πάρα πολλά συγγνώμη».

Ενώ στο σχόλιο της Ελεονώρας Μελέτη ότι η ίδια θα πήγαινε να ενημερώσει την κοπέλα και από εκεί και πέρα θα την άφηνε να αποφασίσει η ίδια αν θέλει να αντιδράσει ή όχι, η Μαίρη Συνατσάκη απάντησε:

«Ε τώρα δε ξέρω αν μπορώ να βρω κάποιο λογικότερο επιχείρημα από το «Γιατί να θέλει ένας άνθρωπος να είναι στο κινητό ενός αγνώστου. Γιατί να θέλει να είναι ο κ@@@ς του μέσα σε ένα στενό τζιν στο κινητό ενός αγνώστου;» και κυρίως όμως γιατί συζητάμε 2.5 λεπτά στην τηλεόραση τι έκανα εγώ και όχι το γεγονός ότι ένας άνθρωπος κατέγραφε παρά τη θέλησή του έναν άλλο άνθρωπο και γιατί δεν ανοίγουμε την κουβέντα γι΄αυτό.

Γιατί δε λέμε δηλαδή πόσο καταπιεσμένοι σεξουαλικά είναι οι άνθρωποι αυτή την εποχή. Γιατί δε μιλάμε για το σεξ, γιατί είναι ταμπού, γιατί αφήνουμε να δημιουργούνται τέτοιου είδους νευρώσεις, σεξουαλικές νευρώσεις στα μυαλά των ανθρώπων που εκτονώνονται με αυτού του είδους της παραβατικές συμπεριφορές που να είναι ένα βίντεο εκεί στον δρόμο που περπατάς αμέριμνη, που μπορεί να είναι το άπλετο χούφτωμα στα ΜΜΜ, που μπορεί να είναι ένας επιδειξίας.

Στο τέλος της ημέρας αν αυτός ο άνθρωπος δεν είχε τίποτα ένοχο στο κινητό του και δεν είχε τίποτα και απλά τον παρεξήγησα θα μου έλεγε, «τι λέτε, είστε με τα καλά σας;». Δε θα αντιδρούσε ούτε σπασμωδικά ούτε θα έφευγε τρέχοντας φωνάζοντας ότι είμαι τρελή. Και θα μου έλεγε (ίσως), «Δείτε την τελευταία μου φωτογραφία» και θα του έλεγα, «έχετε δίκιο σας παρεξήγησα» και θα ζητούσα συγγνώμη γιατί δε θεωρώ ότι είμαι φωτεινός παντογνώστης».

Διαβάστε ακόμα:

Είχε εγκαταλείψει το τραγούδι, αλλά επιστρέφει με διαφορετικό όνομα και… μαγειρεύει στο «Κάτι Ξαναψήνεται»

Μάρκος Σεφερλής: Χωρίς την Έλενα Τσαβαλιά στη νέα του παράσταση

Νίκη Λυμπεράκη: Θετική στον κορονοϊό – Τα συμπτώματα που αντιμετώπισε