Celebrity News

Καταγγελία από τον Σπύρο Μπιμπίλα για πασίγνωστο σήριαλ: «Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα το προωθήσουμε στην επιθεώρηση εργασίας»

Σπύρος Μπιμπίλας

Ο Σπύρος Μπιμπίλας χτες το απόγευμα (3/11) έκανε μια ανάρτηση στο προφίλ στο Facebook, στην οποία ανέφερε πως του μετέφεραν ότι εταιρεία παραγωγής γνωστού σήριαλ ζητάει νέους ηθοποιούς για μικρούς ρόλους και για πληρωμή τους προσφέρει φαγητό και τη μεταφορά τους.

«Σήμερα μάθαμε και κάτι ακόμα που μας κάνει να αγανακτήσουμε ως ηθοποιοί!! Μεγάλη εταιρεία παραγωγής πολύ γνωστού και συζητημένου τηλεοπτικού προιόντος και συγκεκριμένα κωμικής σειράς βγήκε προς αγράν τζάμπα ηθοποιών με μια απίστευτη ανακοίνωση που έστειλε σε δραματικές σχολές και ζητά σπουδαστές που χάριν εμπειρίας λέει θα συμμετάσχουν δωρεάν για να συνεργαστούν για γνωριμία με γνωστό σκηνοθέτη και γνωστούς ηθοποιούς. Τους προσφέρει δωρεάν μεταφορά από σταθμούς μετρό και φαγητό!!!!! Οι ηθοποιοί-πρωταγωνιστές που χρησιμοποιούνται τα ονόματά τους ως δέλεαρ, το γνωρίζουν; Το κανάλι το γνωρίζει; Εύλογες απορίες που χρήζουν απάντησης. Το εργασιακό χάος φαίνεται ότι δεν έχει τελειωμό… Γιατί ο δυτικός κόσμος να φθάσει σε αυτό το σημείο; Θα νομιμοποιήσουμε τον θεσμό του δόκιμου; (όπου σε όποιο χώρο συμβαίνει είναι απαράδεκτος). Χρειάζεται να αντισταθούμε.. Αυτή η εθελοντική κατά κάποιον τρόπο εργασία πού θα δηλώνεται; Και αν σε κάποιον συμβεί ατύχημα στην ώρα αυτής της εργασίας, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ και βουλευτής μίλησε το μεσημέρι του Σαββάτου (4/11) στην εκπομπή «Γεια σου» για το εν λόγω θέμα και -μεταξύ άλλων- ξεκαθάρισε ότι αν ισχύει κάτι τέτοιο, θα γίνει καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας.

«Ήρθε σαν πληροφορία από σπουδαστές δραματικών σχολών και πήρα και κάποια τηλέφωνα και έμαθα ότι όντως εστάλη κάποιο μέιλ ή τηλεφωνήθηκαν κάποιοι άνθρωποι για να βρεθούν σπουδαστές που θα κάνουν σε ένα συγκεκριμένο σήριαλ – δεν θα πω ούτε το όνομα ούτε το κανάλι ούτε την εταιρεία παραγωγής – μικρούς ρόλους με μόνη ανταπόδοση η γνωριμία, το φαγητό το μεσημέρι και τη δωρεάν μετακίνηση.

Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, εμείς θα το προωθήσουμε στην επιθεώρηση εργασίας για να δούμε εάν όντως συμβαίνει. Άλλο παρόμοιο είναι ότι μεταβλήθηκαν οι κομπάρσοι σε ηθοποιούς μικρών ρόλων. Έχουν ανοίξει αυτά τα γραφεία μικρών ρόλων και παίρνουν τη δουλειά των επαγγελματιών ηθοποιών άνθρωποι που θέλουν για βιοπορισμό να κάνουν και κάτι άλλο», είπε αρχικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Στη συνέχεια, ο ίδιος ανέφερε: «Εμείς ζητάμε συλλογικές συμβάσεις παντού, διότι το πράγμα σε σχέση με τις αμοιβές είναι χαώδες. Μπαίνει όποιος να ‘ναι μέσα στο επάγγελμα και γινόμαστε όλο και περισσότεροι. Εάν αυτά ισχύουν, δεν είναι περίεργο; Τους βάζουν το ένσημο του κανονικού ηθοποιού και έρχονται και εγγράφονται στο Σωματείο.

Πρόκειται για μία επιτυχημένη σειρά που αρκετοί πρωταγωνιστές ασχολούνται ήδη με το θέμα για να δουν εάν ισχύει. Εγώ εάν αντιλαμβανόμουν κάτι τέτοιο, θα διαμαρτυρόμουν και θα έβαζα κάποιους όρους».

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Ηλιάκη: Καμάρωσε τον Στέλιο Μανουσάκη στην τηλεόραση -Η ανάρτηση στα social media

Λάκης Γαβαλάς: «Όλες κλαίνε στο “My Style Rocks” -Η Καραβάτου δεν έχει άποψη»

Light για Ανδρέα Μικρούτσικο -«Κάνει reality 50 χρόνια, δε θα ήθελα να είμαι στο επίπεδό του»