Παιδί
Ένα μικρό mall για τη μαμά και το παιδί: Άνοιξε τις πόρτες του και βρεθήκαμε εκεί για να σου μεταφέρουμε την εμπειρία που ζήσαμε!
Μακιγιάζ
H Charlize Theron άφησε την κόρη της να της κάνει το make up και πρέπει να δείτε το αποτέλεσμα!
Ζώδια
Ημερήσιες Προβλέψεις Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020!
Tips & Trends
Η καζάκα επέστρεψε: Δες 3 τρόπους για να την προσθέσεις στα καθημερινά σου looks
Home / Celebrity News / Νέα / Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τον κορονοϊό μέσα στο σπίτι μας

Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τον κορονοϊό μέσα στο σπίτι μας

Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης μας έδωσε πολύτιμες συμβουλές στο Πρω1νό για το πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τον κορονοϊό μέσα στο σπίτι μας. Πώς πρέπει να καθαρίζουμε τα ρούχα μας και τις επιφάνειες του σπιτιού, τι μέτρα πρέπει να παίρνουμε, όσον αφορά στη χρήση της μάσκας και των γαντιών, τι να κάνουμε με τα ψώνια από το σουπερμάρκετ.

Ο Σπύρος Μαζάνης επισήμανε ότι η χρήση της μάσκας βοηθά, αρκεί να κάνουμε μαζί και κάποια άλλα πράγματα ώστε να μην περάσει ο ιός στο αναπνευστικό μας σύστημα, όπως να μην την πιάνουμε, ούτε να τη βάζουμε και βγάζουμε.

Επίσης επισήμανε το φορτίο από ιούς που έχουν πάνω τους τα ψώνια του σουπερμάρκετ και πως θα πρέπει να πλένουμε όσα μπορούμε με πολύ σαπούνι, να τα στραγγίζουμε και στην συνέχεια να τα αποθηκεύσουμε, ενώ επισήμανε ότι αν τα αφήναμε για 3 ημέρες στο μπαλκόνι μας αυτά δε θα είχαν τότε φορτίου ιού. Το ξύδι δεν καταστρέφει τον ιό. Το οινόπνευμα πρέπει να είναι πάνω από 65%. Το ζεστό νερό επίσης βοηθά γιατί κάνει περισσότερη σαπουνάδα και έχει υψηλή θερμοκρασία.

Ο παιδίατρος ανέφερε επίσης πως τα ρούχα θα πρέπει να πλένονται πάνω από τους 60 βαθμούς ή να απλώνονται για 3 ημέρες στο ηλιακό φως και σε στεγνή ατμόσφαιρα, αλλά να μην τινάζουμε τα χαλιά και τα ρούχα γιατί μπορεί να εισπνεύσουμε τον ιό.

Δείτε εδώ αναλυτικά όσα συμβούλεψε:

Διαβάστε ακόμα:

Η Φαίη μας επέστρεψε στο Πρω1νό – Όσα εκμυστηρεύτηκε για τη δοκιμασία της με τον κορονοϊό

Χάρης Χριστόπουλος – Ανίτα Μπραντ: Επιβεβαίωσαν πως περιμένουν το πρώτο τους παιδί! (βίντεο)

Λίτσα Πατέρα: Η πρόβλεψη για το δύσκολο διάστημα και το αισιόδοξο μήνυμα

×