Celebrity News

Νίκος Κουρής: «Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να είσαι με έναν διαβητικό – Με βλέπω με τα μάτια της γυναίκας μου και λέω «δεν θα σε άντεχα με τίποτα»

Σε μια από τις φάσεις της ζωής του, που αν μη τι άλλο έχει ισορροπία μέσα του πέτυχε ο Άρης Καβατζίκης τον Νίκο Κουρή. Η ηθοποιός με διάθεση αυτοκριτικής μίλησε στον δημοσιογράφο και στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για το θέμα του διαβήτη και πόσο δύσκολο ήταν να το αντιμετωπίσει ο ίδιος, αλλά και οι γύρω του.

«Ήμουν πολύ παιδευτικός στο παρελθόν και με τους άλλους και κυρίως με μένα, αλλά έχει αλλάξει και η επικοινωνία μου με τους ανθρώπους και η σχέση μου με τη ζωή και την καθημερινότητα. Πλέον έχω όρεξη να ζήσω, που παλιά δεν την είχα, λόγω των δυσκολιών του διαβήτη και του χαρακτήρα μου.

Ο διαβήτης είναι κυρίως θέμα ψυχολογίας γιατί το πρακτικό κομμάτι το έχω λύσει εδώ και χρονιά και το παλεύω σωστά (ινσουλίνη, διατροφή και ενέργεια). Είναι μια εξίσωση που δεν θέλω να την πω. Η ζωή του διαβητικού είναι δύσκολη και υπάρχουν άνθρωποι που δεν το λένε ότι είναι διαβητικοί, όπως έκανα και εγώ για πολλά χρονιά», δήλωσε ο ηθοποιός μιλώντας για την πάθησή του.

Δεν το έλεγα γιατί το έφερα ως μεγάλο βάρος μέσα μου, νόμιζα ότι θα θεωρήσουν πως δεν είμαι ικανός για κάποια πράγματα, φοβόμουν… Ο διαβήτης είναι μια έλλειψη που πολλές φορές σε καθιστά ανίκανο να είσαι κύριος του εαυτού σου. Κάνω πενταπλάσιο κόπο από έναν άνθρωπο που δεν έχει διαβήτη και πρέπει να υπολογίσω τα πάντα και την ενέργειά μου. Το να είσαι ηθοποιός και διαβητικός είναι πολύ απαιτητικό και είμαι υπερήφανος που τα έχω καταφέρει και είμαι και πολύ δυνατός πια.

Είναι μια καθημερινή ρύθμιση. Άλλη κάνεις αν έχει ζέστη, αν είσαι ευτυχισμένος. Κάθε μέρα είναι μια άλλη ρύθμιση, άλλος υπολογισμός, αλλά φαγητά, άλλες δόσεις… Είναι κάθε μέρα ένα κουίζ. Έχασα ανθρώπους, σχέσεις και φίλους λόγω του διαβήτη μου. Και εγώ δεν μπορούσα και εκείνοι δεν άντεξαν αλλά και εγώ είχα αποκλείσει τον εαυτό μου από ενοχές.

Η σύντροφος μου εάν ακούσει το ρήμα “βασανίστηκε” θα πει επ’ ουδένι, αλλά εγώ ξέρω πόσο δύσκολο είναι να είσαι με έναν διαβητικό. Νιώθω ότι η Έλενα (Τοπαλίδου) αγαπάει κομμάτια της προσωπικότητας μου, αλλά υπάρχουν και κομμάτια απλά ανυπόφορα ακόμη και για μένα τον ίδιο, πόσο μάλλον για έναν άλλον.

Ως σύντροφος ή γονιός ενός διαβητικού πρέπει να έχεις υπομονή, αγάπη και σωστούς χειρισμούς, να ξέρεις ακριβώς ποτέ θα κάνεις πίσω. Βλέπω εμένα με τα μάτια της Έλενας και λέω “δεν θα σε άντεχα με τίποτα”», δήλωσε ο Νίκος Κουρής κάνοντας την αυτοκριτική του.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε ακόμα στο κομμάτι της πατρότητας, ενώ απενοχοποιημένα δηλώνει ότι θα μπορούσε να ασχοληθεί με όλα τα παρακλάδια της δουλειάς του ηθοποιού, ακόμα και τη διαφήμιση.

Όταν γεννήθηκε ο 14χρονος σήμερα γιος μου, Πέτρος, άλλαξε κάτι αμετάκλητα αλλά δεν σημαίνει ότι ήρθα κατευθείαν από το σκοτάδι στο φως.

Δεν έχω σκεφτεί αν θα ήθελα να βιώσω ξανά την πατρότητα, αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερο θαύμα από αυτό, εάν έρθει είναι σίγουρο ότι θα μετακινηθώ.

Μπορώ να βρω χαρά και στη διαφήμιση, έχει φύγει η ψευτιά της σημαντικότητας του θεάτρου, ήμασταν μια γενιά με πολλά ψέματα, κλεισίματα και βλακείες. Μπορώ να κάνω μια διαφήμιση ή εάν σήριαλ πολύ καλά και είναι το στοίχημα μου και μπορεί να κάνω μια παράσταση που δεν είναι καλή και δεν πειράζει κιόλας», σημείωσε στη συνέντευξή του.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε ακόμα:

Ηρώ Σαϊα -Σταύρος Ξαρχάκος: Η σπάνια οικογενειακή φωτογραφία με τα δίδυμα παιδιά τους

Σωτήρης Χατζάκης: «Βρίσκω γενναίο και συγκινητικό ότι ο Λιγνάδης ανέβασε παράσταση στη φυλακή»

Πρω1νό-Δημήτρης Κοργιαλάς: Η ζωή του στη Ναύπακτο όπου μεγαλώνει το παιδί του και τα επαγγελματικά του σχέδια