Celebrity News

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Είναι δύσκολη μέρα, συγκλονίζει η απώλεια των πιλότων»

Όλγα Κεφαλογιάννη

Η Όλγα Κεφαλογιάννη φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και σχολίασε τις εξελίξεις της επικαιρότητας. Το δυστύχημα στην Κάρυστο με την πτώση του Canadair και οι φωτιές που έχουν κάψει την Ρόδο αποτέλεσαν θέματα της συζήτησης που έγινε στον αέρα του MEGA.

Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε αρχικά στην απώλεια του Σμηναγού Χρήστου Μουλά και του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, των δύο πιλότων που βρήκαν τραγικό θάνατο όταν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς στο μέτωπο της Καρύστου το δεξί φτερό του Canadair πρόσκρουσε σε δένδρο, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να οδηγηθεί στη μοιραία πτώση.

«Είναι μία πολύ δύσκολη ημέρα και η απώλεια των δύο πιλότων συγκλονίζει. Οι πιλότοι μας έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, την ώρα που έδιναν μάχη για να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, τον φυσικό πλούτο της πατρίδας μας και αυτούς τους ήρωες δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε ποτέ», δήλωσε.

Στη συνέχεια η Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στην ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή που σημειώθηκε στη Ρόδο μετά την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που έκανε στάχτη χιλιάδες στρέμματα, αλλά και την επίπτωσή της στον τουρισμό του νησιού.

«Το νησί που αποτελεί τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, ένα νησί που ουσιαστικά εδώ και δεκαετίες προσελκύει πάρα πολλούς επισκέπτες και αυτό σημαίνει ότι η οικονομία του νησιού και η εθνική οικονομία στηρίζεται εκεί σε μεγάλο βαθμό πρέπει με κάποιο τρόπο να προστατευτεί και ως φήμη».

«Το υπουργείο Τουρισμού βρέθηκε στο συντονιστικό κέντρο από την πρώτη στιγμή. Αυτή η προσπάθεια και η επιτυχία της εκκένωσης των ξενοδοχείων μέσα σε μερικές ώρες με απόλυτη ασφάλεια έγινε με συντονισμό όλων των δυνάμεων. Συμμετείχαμε ως υπουργείο Τουρισμού με τη βοήθεια και την υποστήριξη των τοπικών παραγόντων του τουρισμού.

Έχει σημασία για την επιχείρηση και την επόμενη ημέρα ότι καταφέραμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που αναγκαστήκαμε να τους βγάλουμε από τα ξενοδοχεία τους, να τους μεταφέρουμε σε ασφαλή σημεία. Έπρεπε σε πολύ σύντομο χρόνο να γίνουν σημεία που να μπορούν να τους φιλοξενήσουν», συμπλήρωσε.Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην αλληλεγγύη και τη φιλοξενία των Ροδιτών, οι οποίοι έσπευσαν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κρίσης που ξέσπασε στο νησί.

«Από την πρώτη στιγμή ήταν μία υποχρεωτική κατάσταση για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη νύχτα του Σαββάτου και την Κυριακή. Οι περισσότεροι είτε έχουν επιστρέψει πίσω είτε έχουν πάει στα ξενοδοχεία που μπορούσαν να επιστρέψουν».

Η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε πως ήταν εξαιρετικής σημασία η επιτυχία της επιχείρησης, κατά τη διάρκεια της οποίας 19.000 άτομα μεταφέρθηκαν από τις πληγείσες περιοχές σε ασφαλή σημεία. «Δεν πρέπει να αγνοούμε ότι καταφέραμε με μεγάλη ασφάλεια να μεταφέρουμε 19.000 ανθρώπους μέσα σε λίγες ώρες», ανέφερε.

«Ο λόγος που πήγα στη Ρόδο ήταν για να εμφανιστώ στα διεθνή μέσα από τη Ρόδο, για να εξηγήσω ότι το νησί κατά τ’ άλλα λειτουργεί κανονικά, ότι το αεροδρόμιο λειτούργησε καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, ότι μόνο ένα μέρος του νησιού έχει το πρόβλημα, οπότε με έναν τρόπο να εξηγήσουμε ότι δεν είναι ολόκληρη η Ρόδος που είχε το πρόβλημα αυτό».

Το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σκοπεύουν να προβάλει το νησί της Ρόδου στη μεγάλη διεθνή έκθεση τουρισμού, η οποία θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο στο Λονδίνο. Όπως είπε η υπουργός Τουρισμού «αξίζει τον κόπο να στηρίξουμε την Ρόδο που επλήγη», ενώ συμπλήρωσε πως μέσα στο επόμενο διάστημα τα αρμόδια υπουργεία θα ανακοινώσουν μέτρα στήριξης για τη Ρόδο.

Διαβάστε ακόμα:

 Ενοχλημένη Μαρία Ιωαννίδου με τον Κοκλώνη: Παρενέβη στην εκπομπή

 Πτώση Canadair: Συντετριμμένοι οι γονείς του 27χρονου – Βαρύ πένθος στη γειτονιά του

 Γιώργος Τσαλίκης: Συγκινεί το «αντίο» στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Η πρώτη επίσκεψη στην «Ελπίδα»