Celebrity News

Πέτρος Κωστόπουλος στο The 2Night Show: «Πρέπει να είσαι σχιζοφρενής για να πιστεύεις ότι εγώ έφερα την κρίση στην Ελλάδα»

Καλεσμένος στο «The 2Night Show» βρέθηκε ο Πέτρος Κωστόπουλος και μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για όλη την πορεία της ζωής του, για τις επαγγελματικές του επιτυχίες, για όσα κατέκτησε με την ΙΜΑΚΟ, αλλά και για όλα τα άσχημα που ακολούθησαν με την πτώχευση, με το διαζύγιο με τη Τζένη Μπαλατσινού και την μετάβαση σε μια νέα φάση ζωής.

Πρώτα απ’ όλα, ο Πέτρος Κωστόπουλος εξέφρασε την περηφάνια του για το περιοδικό ΚΛΙΚ, το οποίο τον οδήγησε στο να αφήσει την δουλειά στις Βρυξέλλες όπου έπαιρνε 700.000, για να κυνηγήσει κάτι άλλο εδώ στην Ελλάδα.

«Όσο κι αν φαίνεται μελό, περήφανος είμαι για τα παιδιά μου. Επαγγελματικά όμως, είμαι για το ΚΛΙΚ, που το έφερα το 1987. Τους αρέσει δεν τους αρέσει, έφερε κάτι καινούργιο. Πάτησα πάνω σε 4-5 περιοδικά. Θυμάμαι το συζητούσα και ήθελαν να κάνουν ένα μικρό περιοδικό. Εγώ τότε ασχολούμουν με την πολιτική και στα 32 μου είπα να φύγω. Στις Βρυξέλλες που δούλευα στο πολιτικό προσωπικό, διάβαζα μόνο περιοδικά. Πήγα λοιπόν σπίτι, έκοψα σελίδες και έφτιαξα ένα περιοδικό. Και το πήγα στο αφεντικό, το είδε και μου είπε “πάμε”. Στο 4ο τεύχος είχα γράψει ένα editorial που έλεγα ότι θα κρεμάσουμε την ψυχή μας στα περίπτερα. Είχα βάλει σε ένα τεύχος απ’ έξω ένα προφυλακτικό γιατί τότε ήταν το AIDS και φοβόμουν. Και έγινε χαμός. Το έκανα κατά λάθος. Δεν ήξερα. Ένα παιδί από τον Βόλο, έχω ξεβλαχέψει από τότε».

Για την διάρκεια της θητείας του στην Ευρωβουλή ως επιστημονικό και πολιτικό προσωπικό, ο Πέτρος Κωστόπουλος εξέφρασε την άποψη πως πρόκειται για συμβολικές θέσεις ως προς τους Ευρωβουλευτές.

«Δούλεψα 5 χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο ως επιστημονικός σύμβουλος στη σοσιαλιστική ομάδα. Αυτό που μου έχει μείνει, δεν το εκτιμώ καθόλου. Δεν κάνουν τίποτα, οι αποφάσεις τους είναι συμβολικές. Τότε έκαναν μια απάτη που την κατάλαβα μετά. Για να καταλάβεις, εγώ έπαιρνα μισθό διπλάσιο του Πρωθυπουργού και οι Ευρωβουλευτές 4πλάσιο. Αυτοί έπαιρναν λεφτά, νοίκιαζαν ένα διαμέρισμα και έλεγαν ότι μένουν σε ξενοδοχείο. Δεν είναι κακοί άνθρωποι, αλλά δεν είναι αποφασιστικοί. Πιστεύω ότι από τότε έχει αλλάξει, αλλά κοιτάζοντας το αποφασιστικό κομμάτι, δεν έχει αλλάξει κάτι. Και τότε δεν πήγαιναν μαϊντανοί όπως τα τελευταία χρόνια. Ήταν τότε ο Κύρκος, ο Τσάτσος, περάσανε κι άλλοι πολλοί μεγάλοι άνδρες της Ελλάδος. Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω. Βλέπω ανθρώπους που λειτουργούν για να προσελκύσουν ψήφους, όπως ο Γεωργούλης».

Για το ότι δεν ασχολήθηκε ποτέ με την πολιτική απ’ όταν ξεκίνησε την δημοσιογραφία και την έκδοση περιοδικών είπε τα εξής:

«Μου πρότειναν να ασχοληθώ ξανά με την πολιτική, αλλά δεν ήθελα. Σταμάτησα στα 32 μου και έφυγα συνειδητά. Βλέποντας τους φίλους μου, που ήταν τότε βαρεμένοι στο κεφάλι, κι αυτό δεν το σήκωνε το σύστημα. Ήξερα ότι θα εκπαραθυρωθώ. Ήθελα μια πιο χαρούμενη ζωή κι εκεί δεν θα ήταν. Δε μου πηγαίνει να ασχοληθώ. Έχω και το αθυρόστομο. Δε μου πάει. Θέλω να δουλεύω όλη την ώρα. Εγώ θέλω να πηγαίνω κάθε μέρα και να κάνω γκασμά».

Για το πώς είναι αυτή την περίοδο στη ζωή του: «Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι καλά. Πέρασα μια βαριά, καταθλιπτική περίοδο. Δεν ξέρω αν έχει φύγει εντελώς, αλλά έχουν φύγει τα βαριά. Τώρα αισθάνομαι καλά γιατί έχω πολλή δουλειά. Πήρα κατά χρονικά διαστήματα χάπια. Αλλά όταν αισθανόμουν καλά, τα σταματούσα».

Πηγή: intronews.gr

Διαβάστε ακόμα:

Μελίνα Μακρή: Η αποκάλυψη για το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί -«Το παλεύω μια ζωή, πρέπει να το ελέγχεις συνέχεια»

Παντελής Τουτουντζής: «Το παιδί μου ήταν με οξυγόνο κι ο μπαμπάς του δε μπορούσε να μπει γιατί δεν αναγνωρίζεται»

My Style Rocks: Η ανακοίνωση της Κατερίνας Καραβάτου για τον μεγάλο τελικό και η προειδοποίηση στις