Celebrity News

Σοφία Μπεκατώρου: Σχολιάζει πρώτη φορά τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια -«Ήταν κακώς κείμενο»

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αποτελεί το πρόσωπο της ημέρας και δυστυχώς όχι για καλό λόγο, καθώς οι δηλώσεις του σχετικά με το κίνημα #MeΤoo και τις καταγγελίες στον χώρο του αθλητισμού ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όλα ξεκίνησαν, όταν ο Ολυμπιονίκης, καλεσμένος σε μια βραδινή εκδήλωση, ρωτήθηκε για το #MeΤoo και απάντησε:

«Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από εκεί και πέρα εάν υπήρξαν… εάν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος δεν έχω δει κάτι, μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει – σε εισαγωγικά – τα φώτα πάνω του ή μάλλον έχει καταφέρει τους στόχους του να τους υλοποιήσει, να έχει κάποιου τέτοιου είδους παράπονο. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό».

Η εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» επικοινώνησε με την Σοφία Μπεκατώρου που έκανε την αρχή με τις καταγγελίες και σχολίασε τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια.

«Από τη στιγμή που ανασκεύασε τη δήλωσή του ο Λευτέρης, θεωρώ ότι έχει κατανοήσει το λάθος που έγινε στις πρώτες του δηλώσεις. Για μένα είναι πολύ ξεκάθαρα ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν να κάνουν ούτε με το φύλο, ούτε με την καταγωγή, ούτε με την προέλευση κάποιου ανθρώπου, ούτε από την οικονομική του κατάσταση.

Μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η κακοποίηση είναι ένα κακούργημα. Από εκεί και πέρα, χωρίς να εστιάσω στον Λευτέρη συγκεκριμένα, τα λόγια αυτά θεωρώ ότι κάλλιστα μπορούν να εκπροσωπούν κάποιο μερίδιο ανθρώπων μέσα στην κοινωνία μας και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να εστιάσουμε στην Παιδεία, έτσι ώστε να φροντίσουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν τι σημαίνει κακοποίηση, τι σημαίνει να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας και πώς πρέπει να λειτουργούμε.

Να μη λειτουργούμε με βάση τα στερεότυπα μίας πατριαρχικής κοινωνίας, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο που ζούμε ως κοινωνικό σύνολο και να είμαστε αντίθετοι στην έμφυλη βία. Δεν μπορώ να ξέρω την πρόθεση του Λευτέρη. Το μόνο που ξέρω είναι ότι εγώ προσωπικά στηρίζω όλα τα θύματα κακοποίησης, ανεξαρτήτως προελεύσεως. Ξέρω πολύ καλά ότι κάποιος ή κάποια, για να βγουν να μιλήσουν δημόσια, έχουν περάσει από ένα κυκεώνα και καταβάλλουν μία τεράστια προσπάθεια. Και μόνο αυτό είναι αξιέπαινο για τα θύματα», ανέφερε αρχικά η Σοφία Μπεκατώρου.

Τέλος, τόνισε ότι «δεν έχω έρθει σε επαφή μαζί του, αλλά θα μιλήσουμε. Μου έχει στείλει την δήλωσή του και εγώ δεν την είχα δει. Ούτως ή άλλως πιστεύω ότι ήταν κακώς κείμενο. Ο Λευτέρης έχει μια μεγάλη πορεία και είναι ένα παιδί το οποίο δεν τα έχει βρει έτοιμα, έχει προσπαθήσει πάρα πολύ. Με την Βασιλική έχουν δυο παιδιά. Νομίζω, και μόνο αν κάτσει να σκεφτεί ότι θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί στο δικό τους το παιδί και μόνο αυτό θα είναι ικανό για να κατανοήσει το πόσο άσχημα έχουν ζήσει αυτά τα θύματα, τα οποία έχουν κακοποιηθεί. Πιστεύω ότι ήταν μια ατυχής δήλωση».

Διαβάστε περισσότερα:

Μάριος Καπότσης: Το παρασκήνιο της γνωριμίας του με την Κόνι Μεταξά και η απάντηση στις φήμες γάμου

Η Ιωάννα Μαλέσκου για τη σύγκριση με την Ελένη Μενεγάκη: «Ένιωθα θλίψη, πήγαινα σπίτι κι έκλαιγα»

Μίκης Θεοδωράκης: «Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη δεν είναι διατεθειμένη να κάνει τεστ DNA»