Celebrity News

Φίλιππος Σοφιανός: Έτσι ενημερώθηκε για την ακύρωση της παράστασης «Απιστία» -Θα κινηθεί νομικά;

Φίλιππος Σοφιανός

Το βράδυ της Δευτέρας 23/10 ο Φίλιππος Σοφιανός γνωστοποίησε μέσα από τα social media πως η παράσταση «Απιστία» που σκηνοθετούσε και κατείχε πρωταγωνιστικό ρόλο ακυρώθηκε λίγο πριν την πρεμιέρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός ηθοποιός ξέσπασε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram για την ακύρωση της παράστασης, η οποία θα έκανε πρεμιέρα στις 11 Νοεμβρίου και θα πρωταγωνιστούσαν επίσης οι Ζέτα Δούκα και Χρήστος Μαλάκης. Μάλιστα, τόνισε πως έκαναν κανονικά πρόβες και πως τώρα ενημερώθηκαν από το θέατρο ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση της παράστασης.

Η ανάρτηση – ξέσπασμα του Φίλιππου Σοφιανού

«ΑΠΙΣΤΙΑ ολκής από το θέατρο ΑΥΛΑΙΑ του ΠΕΙΡΑΙΑ σε ηθοποιούς, σκηνοθέτη, σκηνογράφο, συντελεστές…. Ύστερα από πέντε ολόκληρες εβδομάδες πρόβες το θέατρο ανακοινώνει στον θίασο ότι δεν μπορεί να προχωρήσει για να φτάσει η παράσταση στην πρεμιέρα. Δύο μήνες δουλειά πετάγονται στο δρόμο… Ηθικό δίδαγμα: Συνεργασίες ΜΟΝΟ με επαγγελματίες παραγωγούς ΕΓΝΩΣΜΕΝΟΥ ΚΥΡΟΥΣ», έγραψε χαρακτηρστικά ο Φίλιππος Σοφιανός.

Έτσι έμαθε ο Φίλιππος Σοφιανός για την ακύρωση της παράστασης

Το πρωί της Τρίτης 24/10 ο Φίλιππος Σοφιανός μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο ενημερώθηκε για την ακύρωση της παράστασης «Απιστία».

«Έχει συμβεί το εξής παράδοξο. Να ξεκινήσει μία παραγωγή, να μπουν μπροστά οι διαδικασίες, να μπούμε σε πρόβα και την πέμπτη εβδομάδα, όταν πια το πράγμα αρχίζει να παίρνει ζωή, η παραγωγή έκανε πίσω και δήλωσε αδυναμία καταβολής χρημάτων. Αυτοί οι άνθρωποι εκεί στο “Αυλαία” δεν έχουν μάθει να παράγουν οι ίδιοι πράγματα. Φιλοξενούν παραγωγές, σχεδόν ήδη έτοιμες. Μάλλον αυτός είναι ο λόγος. Δηλαδή δεν είναι μαθημένοι στο να κάνουν οι ίδιοι την παραγωγή.

Δεν ξέρουν τις σημαίνει να κάνουν παραγωγή στο θέατρο. Το θέατρο, όταν το κάνεις αυτό το αποφασίζεις. Δεν το κάνεις χωρίς να ξέρεις τα έξοδα που πρέπει να πληρώσεις. Εγώ ήμουν πολύ σαφής στην οργάνωση και τα κοστολόγια. Τους είχα πει ακριβώς ποια ήταν, τις πρόβες των ηθοποιών για να πληρωθούνε. Είχαν συμφωνήσει σε όλα, αυτό είναι το θέμα. Κανείς δεν είχε πει “όχι, ξέρεις δε μπορούμε να πληρώσουμε τον σκηνογράφο τόσο”.

Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό. Δεν το έχω ξαναδεί μετά από πέντε εβδομάδες. Παραμονές πρεμιέρας δηλαδή. Σε δύο εβδομάδες κανονικά είχαμε πρεμιέρα. Κανονικά το κόστος της αποχώρησης είναι μεγαλύτερο από αυτό που θα έκανε. Γιατί αν το πάμε με το γράμμα του νόμου, οι αποζημιώσεις είναι πολύ υψηλές σε μία τέτοια περίπτωση», είπε αρχικά ο Φίλιππος Σοφιανός.

Σε ερώτηση για το εάν σκοπεύει να κινηθεί νομικά, απάντησε: «Δεν αποκλείεται, απλά είναι κάτι το οποίο έχει μακρινό ορίζοντα. Δηλαδή η δικαιοσύνη είναι πολύ αργή».

Για το πώς ενημερώθηκε για την ακύρωση της παράστασης, αποκάλυψε: «Με ένα μήνυμα ότι η παραγωγή σταματάει, δε συνεχίζεται. Καλή τη πίστη ξεκινήσαμε αυτή τη δουλειά, χωρίς να έχουμε υπογράψει τα συμβόλαια που θα έπρεπε να έχουμε υπογράψει. Αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα εφόσον υπάρχει το ιστορικό των ανθρώπων. Αν το ακολουθήσει το Αυλαία και αποζημιώσει τους ανθρώπους, έχει καλώς. Εάν δεν, τότε έχουμε να κάνουμε με μία πράξη “αλητείας”».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα είπε: 

Διαβάστε ακόμα:

Μαρίνα Σάττι: Η πρώτη ανάρτηση μετά την ανακοίνωση για τη Eurovision

Ελπίδα: Σοκάρει για το σοβαρό έμφραγμα που υπέστη -«Τη γλίτωσα παρά τρίχα, έβαλα τρία στεντ»

Ελένη Μενεγάκη: Της έσπασε του κουμπί από το παντελόνι της on air –Η επική αντίδρασή της