Celebrity News

Σπύρος Σπαντίδας: Ο ρόλος του στη σειρά «Ποιος Παπαδόπουλος» και η ανάγκη του τηλεοπτικού κοινού

Συνέντευξη στο περιοδικό MYtv παραχώρησε ο Σπύρος Σπαντίδας!

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τη σειρά «Ποιος Παπαδόπουλος» που πρωταγωνιστεί τη φετινή τηλεοπτική σεζόν, ενώ παράλληλα αποκάλυψε αν έχει κοινά στοιχεία με τον ρόλο του.

Τη φετινή τηλεοπτική χρονιά σάς απολαμβάνουμε μέσα από την κωμική σειρά του ΑΝΤ1 «Ποιος Παπαδόπουλος;». Τι ήταν αυτό που ξεχωρίσατε στο συγκεκριμένο σίριαλ και αποδεχθήκατε την πρόταση;

Κατ’ αρχάς, ξεκινάω από την παραγωγή, που είναι εξαιρετική και άψογη. Κατά δεύτερον, με τον Βασίλη Ρίσβα και τη Δήμητρα Σακαλή, που υπογράφουν το σενάριο της σειράς, ήμασταν συμμαθητές στη δραματική σχολή το 1990 και φίλοι. Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχετύχει να δουλέψω σε κάτι δικό τους και όταν μου είπαν ότι γράφουν ένα σενάριο και θα ήθελαν να είμαι στη σειρά δέχτηκα χωρίς να το διαβάσω. Αυτό είναι κάτι που το έκανα πρώτη φορά, καθώς ήμουν σίγουρος για την ποιότητα και πόσο καλό θα είναι. Επίσης, πρώτη φορά, αποφάσισα εξαιτίας της σειράς να μην κάνω θέατρο, και αυτό είναι σημαντικό για μένα. Ήθελα να αφοσιωθώ στο σίριαλ, μου άρεσε πολύ και ήθελα να κάνω μόνο αυτό φέτος.

Πιστεύετε ότι θα σας λείψει το θέατρο φέτος μιας και, ύστερα από χρόνια, αποφασίσατε να αφοσιωθείτε τηλεοπτικά κάπου;

Θεατρικά, θα κάνω κάτι του χρόνου. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, κάνω θέατρο χειμώνα καλοκαίρι. Θα ξεκουραστώ, θα μου λείψει και θα το κάνω με μεγαλύτερο κέφι του χρόνου. Καλό είναι να απέχουμε.

Τι είναι πιο σημαντικό για εσάς σε μία δουλειά;

Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι η καλή συνεργασία και το φιλικό περιβάλλον. Άλλωστε, στη δουλειά που κάνουμε λέμε «Πάμε να παίξουμε στο θέατρο», «Πάμε να παίξουμε στην τηλεόραση». Παίζουμε. Οπότε, όταν παίζεις, πρέπει να είσαι χαρούμενος, ευτυχισμένος. Το άλφα και το ωμέγα είναι το περιβάλλον και οι συνεργάτες. Εφόσον το κλίμα είναι πολύ καλό και προστατευμένο, εγώ είμαι ευτυχισμένος εδώ.

Πείτε μας δυο λόγια για την υπόθεση της σειράς…

Πραγματικά, η γραφή των παιδιών και το χιούμορ αυτής της σειράς είναι πάρα πολύ ωραία και ιδιαίτερα. Είναι δύο Παπαδόπουλοι, όπου ο ένας είναι φτωχός και ο άλλος πλούσιος. Ο δικός μου ο ρόλος είναι ο φίλος του Αρίστου, του πλούσιου Παπαδόπουλου, και γίνονται πολλές παρεξηγήσεις με τον φτωχό Παπαδόπουλο.

Εσείς υποδύεστε τον Παύλο. Τι χαρακτήρας είναι;

Ο Παύλος είναι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, νεόπλουτος, που του αρέσει να επιδεικνύει τα λεφτά του και εκεί έγκειται και το χιούμορ και το αστείο της υπόθεσης. Στον πλούσιο κύκλο που έχει μπει, πάει πιο πολύ για να επιδείξει τα χρήματά του, το αυτοκίνητό του, το πόσο ακριβό δώρο τούς έκανε, το πόσο καλά προϊόντα έχουν οι επιχειρήσεις του. Και εκεί έχει κόντρα με τον Αρίστο, τον οποίο υποδύεται ο Κρατερός Κατσούλης.

Πώς είναι ως σύζυγος και μπαμπάς;

Θαυμάζει την κόρη του. Θαυμάζει τη γυναίκα του, η οποία δεν έχει καθόλου καλή φωνή. Όμως, ο ίδιος θεωρεί ότι έχει εξαιρετική και θέλει να αγοράσει το Μέγαρο Μουσικής για να τραγουδήσει εκεί η σύζυγός του. Δυστυχώς, του φέρνουν αντιρρήσεις και δεν του το δίνουν και εκεί ξεκινάει και μια κόντρα και με τον φτωχό Παπαδόπουλο. Λατρεύει την οικογένειά του. Είναι γενικά επιδειξίας και αυτό αναδεικνύει την πλάκα του χαρακτήρα του. Δεν θα γίνει καθόλου αντιπαθής, το κάνει πολύ διακριτικά και πιστεύω ότι είναι ένας συμπαθής ήρωας.

Έχετε κοινά στοιχεία με τον ρόλο σας;

Είναι τελείως κόντρα με τον δικό μου χαρακτήρα. Γενικά στη ζωή μου είμαι πολύ χαμηλών τόνων και ποτέ δεν έχω δείξει τίποτα, είτε είχα είτε δεν είχα. Ούτε ήξερε κάποιος αν έχω ή δεν έχω. Είναι τελείως κόντρα ο συγκεκριμένος ρόλος και το ευχαριστιέμαι πολύ που τον υποδύομαι. Είναι η πρώτη φορά, ύστερα από πολλά χρόνια, που περιμένω πώς και πώς να πάω στο γύρισμα. Περνάω ωραία. Με τα παιδιά, τη Μαριάννα Τουμασάτου, τον Κρατερό Κατσούλη, τον Γιάννη Δρακόπουλο, γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και χαίρομαι που δουλεύουμε μαζί. Είναι ευλογία, γιατί αυτό δεν συμβαίνει συχνά. Είναι σπάνιο.

Tι ρόλο παίζει το γέλιο στη δική σας ζωή;

Το άλφα και το ωμέγα. Έχω πολύ χιούμορ στην προσωπική μου ζωή. Είμαι η χαρά της παρέας. Χωρίς χιούμορ, πιστεύω ότι δεν θα μπορούσα να προχωρήσω και να προοδεύσω. Το χιούμορ είναι η ζωή μου και κάνω παρέα με ανθρώπους που έχουν. Ακόμα και σε δύσκολες στιγμές σε βοηθάει να τις ξεπεράσεις.

Τι πιστεύετε ότι έχει ανάγκη το τηλεοπτικό κοινό;

Έχει ανάγκη απ’ όλα. Και από τη σαχλαμάρα, και από την καλή κωμωδία, και από το δράμα. Ο καθένας βλέπει ό,τι θέλει για να φτιάξει την ψυχή του και την ψυχολογία του. Εγώ βλέπω και σαχλαμάρες και χασκογελάω, και το αλλάζω σε πέντε λεπτά, βλέπω και δραματικά, βλέπω ποιοτικά ή μη ποιοτικά, και πάλι περνάω καλά. Όλοι έχουμε τα πάντα ανάγκη.

Διαβάστε κι άλλα θέματα για τα αγαπημένα σας σίριαλ στο MYtv που κυκλοφορεί.

Διαβάστε ακόμα:

Ιωάννα Τούνη: «Όσοι προσβάλλονται με την εικόνα μιας εγκύου, στροφή και σε άλλο προφίλ»

Κωνσταντίνος Εμμανουήλ: Μας συστήνει τη νέα του σύντροφο -Το βίντεο που ανταλλάσσουν καυτά φιλιά

Ναταλία Γερμανού για GNTM: «Ας μπούνε υπότιτλοι, δεν τα καταλαβαίνω, χάνω πολλά»