Editor's choice
Αν ετοιμάζεστε να πάτε για σκι θα πρέπει να έχετε στο νεσεσέρ σας τα κατάλληλα beauty προϊόντα
Ιδέες Διακόσμησης
Οι πιο οικονομικοί τρόποι για να διακοσμήσετε τους τοίχους σας!
Μαλλιά
Αν βαρεθήκατε το bob σας πρέπει να δείτε το νέο μήκος στα μαλλιά της Hilary Duff
Το look της Φαίης
Ψήφισε την αγαπημένη σου εμφάνιση της Φαίης στο Πρω1νό 13-17/1

“Θέλαμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα για το σώμα των ασκούμενων ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε απρόοπτο. Να το προετοιμάσει όχι μόνο για αυτό που δεν περιμένει, αλλά για αυτό που δεν γνωρίζει”. Τα λόγια του εισηγητή μου στο πρώτο μάθημα CrossFit που παρακολούθησα, ήταν ουσιαστικά εκείνα που με κέρδισαν, καθώς πάντα πίστευα πως αυτό σημαίνει Fitness.

Η άποψη του CrossFit για τον ορισμό του Fitness σχετίζεται άμεσα με δέκα χαρακτηριστικά που ορίζουν το επίπεδο της φυσικής κατάστασης: Ακρίβεια (Accuracy), Ισορροπία (Balance), Συντονισμός (Coordination), Ευλυγισία (Flexibility), Ευκαμψία (Agility), Αντοχή (Stamina), Καρδιοαναπνευστική Αντοχή (Cardiovascular Endurance), Ταχύτητα (Speed), Ισχύς (Power) και Δύναμη (Strength). Συνεπώς, fit για το CrossFit θεωρείται το άτομο που έχει καλλιεργήσει τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Τα “εργαλεία” που κυρίως χρησιμοποιούνται στα προγράμματα CrossFit προέρχονται από τον χώρο του αθλητισμού και οι περισσότερες ασκήσεις είναι εμπνευσμένες απο την ενόργανη γυμναστική, την άρση βαρών και το στίβο. Μην περιμένεις να δεις σε ένα γυμναστήριο CrossFit όσα βλέπεις σε ένα κλασικό γυμναστήριο.

Κολύμπι, τρέξιμο, κωπηλατικές ασκήσεις, άλματα, κατακόρυφα push ups, ασκήσεις σε κρίκους της ενόργανης, “πετάγματα” medicine balls (βαριές μπάλες, ειδικές για γυμναστική), squats, άρσεις θανάτου, push-ups, ανεβάσματα σε σκάλες, sit-ups και σχοινάκι είναι μερικές από τις ασκήσεις που συνδιαστικά μπορούν να φτιάξουν ένα πρόγραμμα CrossFit. Η ποικιλία στις ασκήσεις και στον τρόπο που δουλεύει καθημερινά το σώμα του ασκούμενου είναι το βασικό στοιχείο αυτών των προγραμμάτων, ενώ η ένταση με την οποία εκτελούνται οι ασκήσεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι τους.

Όλες οι προπονήσεις χωρίζονται σε προθέρμανση, κύριο μέρος και αποθεραπεία. Στο κύριο μέρος χρονομετράται η τελική επίδοση του ασκούμενου, που έχει να κάνει με τον “όγκο” της προπόνησης σε σχέση με τον χρόνο. Υπάρχουν δυο είδη προγάμματων. Είτε δίνεται συγεκριμένος όγκος προπόνησης και ο ασκούμενος καλείται να τον ολοκληρώσει σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο, είτε δίνεται εξαρχής συγκεκριμένος χρόνος, μέσα στον οποίο ο ασκούμενος καλείται να κάνει όσο περισσότερους κύκλους προπόνησης του έχουν δοθεί.

Μη βιαστείς και σκεφτείς “Αυτό ακούγεται πολύ σκληρό για μένα”. Σε γενικές γραμμές, τα προγράμματα CrossFit έχουν την ίδια δομή. Υπάρχει όμως τεράστια διαφοροποίηση σχετικά με το βαθμό δυσκολίας. Πάντα προσαρμόζονται στον ασκούμενο, ανάλογα τις δυνατότητες και τις προσωπικές του ιδιαιτερότητές. Μην χάνεις χρόνο λοιπόν! Μπες και εσύ στον κόσμο του CrossFit!

Θέλαμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα για το σώμα των ασκούμενων ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε απρόοπτο. Να το προετοιμάσει όχι μόνο για αυτό που δεν περιμένει, αλλά για αυτό που δεν γνωρίζει». Τα λόγια του εισηγητή μου στο πρώτο μάθημα CrossFit που παρακολούθησα, ήταν ουσιαστικά εκείνα που με κέρδισαν, καθώς πάντα πίστευα πως αυτό σημαίνει Fitness.
Η άποψη του CrossFit για τον ορισμό του Fitness σχετίζεται άμεσα με δέκα χαρακτηριστικά που ορίζουν το επίπεδο της φυσικής κατάστασης: Ακρίβεια (Accuracy), Ισορροπία (Balance), Συντονισμός (Coordination), Ευλυγισία (Flexibility), Ευκαμψία (Agility), Αντοχή (Stamina), Καρδιοαναπνευστική Αντοχή (Cardiovascular Endurance), Ταχύτητα (Speed), Ισχύς (Power) και Δύναμη (Strength). Συνεπώς, fit για το CrossFit θεωρείται το άτομο που έχει καλλιεργήσει τα παραπάνω χαρακτηριστικά.
Τα «εργαλεία» που κυρίως χρησιμοποιούνται στα προγράμματα CrossFit προέρχονται από τον χώρο του αθλητισμού και οι περισσότερες ασκήσεις είναι εμπνευσμένες απο την ενόργανη γυμναστική, την άρση βαρών και το στίβο. Μην περιμένεις να δεις σε ένα γυμναστήριο CrossFit όσα βλέπεις σε ένα κλασικό γυμναστήριο.
Κολύμπι, τρέξιμο, κωπηλατικές ασκήσεις, άλματα, κατακόρυφα push ups, ασκήσεις σε κρίκους της ενόργανης, «πετάγματα» medicine balls (βαριές μπάλες, ειδικές για γυμναστική), squats, άρσεις θανάτου, push-ups, ανεβάσματα σε σκάλες, sit-ups και σχοινάκι είναι μερικές από τις ασκήσεις που συνδιαστικά μπορούν να φτιάξουν ένα πρόγραμμα CrossFit. Η ποικιλία στις ασκήσεις και στον τρόπο που δουλεύει καθημερινά το σώμα του ασκούμενου είναι το βασικό στοιχείο αυτών των προγραμμάτων, ενώ η ένταση με την οποία εκτελούνται οι ασκήσεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι τους.
Όλες οι προπονήσεις χωρίζονται σε προθέρμανση, κύριο μέρος και αποθεραπεία. Στο κύριο μέρος χρονομετράται η τελική επίδοση του ασκούμενου, που έχει να κάνει με τον «όγκο» της προπόνησης σε σχέση με τον χρόνο. Υπάρχουν δυο είδη προγάμματων. Είτε δίνεται συγεκριμένος όγκος προπόνησης και ο ασκούμενος καλείται να τον ολοκληρώσει σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο, είτε δίνεται εξαρχής συγκεκριμένος χρόνος, μέσα στον οποίο ο ασκούμενος καλείται να κάνει όσο περισσότερους κύκλους προπόνησης του έχουν δοθεί.  
Μη βιαστείς και σκεφτείς «Αυτό ακούγεται πολύ σκληρό για μένα». Σε γενικές γραμμές, τα προγράμματα CrossFit έχουν την ίδια δομή. Υπάρχει όμως τεράστια διαφοροποίηση σχετικά με το βαθμό δυσκολίας. Πάντα προσαρμόζονται στον ασκούμενο, ανάλογα τις δυνατότητες και τις προσωπικές του ιδιαιτερότητές. Μην χάνεις χρόνο λοιπόν! Μπες και εσυ στον κόσμο του CrossFit!

×