Η Αργυρώ Μαγειρεύει
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Γλυκό ψυγείου με μπισκότα!
Μαλλιά
Δεν έχεις ψαλίδι μαλλιών; Έχουμε τα 10 πιο καλά (και οικονομικά) της αγοράς!
Υγεία-Ευεξία
5 λόγοι για να ξεκινάς την ημέρα σου με νερό και λεμόνι!
Celebrity News
Μαρία Νεφέλη Γαζή: Μετά το unfollow στον Άνθιμο Ανανιάδη, διέγραψε τον λογαριασμό της στο Instagram!
Home / Fitness / Διατροφή / Θες να αδυνατίσεις; Έτσι πρέπει να οργανώσεις την κουζίνα σου

Θες να αδυνατίσεις; Έτσι πρέπει να οργανώσεις την κουζίνα σου

k2_items_src_9cf8452577497c7c872b7498b9421d26

Μήπως τελικά φταίει ο τρόπος που έχεις οργανώσει την κουζίνα σου και τα τρόφιμα μέσα σ’ αυτήν;
Σύμφωνα με νέα έρευνα του Cornell University Food and Brand Lab, υπάρχουν 5 βασικοί κανόνες για να οργανώσετε σωστά την κουζίνα σας με σκοπό να τρώτε πιο υγιεινά και να μειώσετε τις παχυντικές λιγούρες.

1. Αποθήκευσε τα υγιεινά φαγητά στο ψυγείο σε σημείο που θα είναι άμεσα ορατά από το μάτι, αφού σύμφωνα με έρευνα έχεις 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να φας αυτό που είδες με την πρώτη ματιά, παρά κάτι που είναι κρυμμένο στο ψυγείο.

2. Διάλεξε τα σωστά πιάτα. Οι άνθρωποι καταναλώνουν 18% περισσότερο φαγητό με τα πιάτα που ταιριάζουν χρωματικά με το φαγητό τους και 22% με μεγάλα πιάτα. Γι’ αυτό προτίμησε μικρά πιάτα που δημιουργούν αντίθεση με το χρώμα του φαγητού σας.

3. Σκόρπισε εσπεριδοειδή στον χώρο, αφού και μόνο η μυρωδιά του πορτοκαλιού, του λεμονιού και των άλλων εσπεριδοειδών έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την όρεξη.

4. Εξοπλίσου με μικρά πιρούνια που θα σε βοηθήσουν να τρως μικρότερες μπουκιές και άρα λιγότερες θερμίδες, καθώς και να μασάς πιο αργά την τροφή σου γεγονός που διευκολύνει τη διαδικασία της χώνεψης.

5. Έχε το τραπέζι σου πάντα καθαρό και στρωμένο για φαγητό, αφού έχει αποδειχθεί ότι καταναλώνεις πολύ λιγότερες θερμίδες στο σύνολο όταν κάτσεις να φας στο τραπέζι από το τσιμπολόγημα στο πόδι.

Πηγή: www.myfit.gr

×