Μαλλιά
To τελευταίο hairstyle της Kylie Jenner θα σας πείσει να αφήσετε τα σγουρά μαλλιά σας στην ησυχία τους!
Το look της Φαίης
Δείτε όλες τις εμφανίσεις της Φαίης από το Πρω1νό την εβδομάδα 19 -23/10!
Editor's choice
Αυτά είναι τα 5 πιο hot nail looks του Χειμώνα! Ποιο θα υιοθετήσετε σήμερα;
Star Style
Shop her Look: H Φαίη μας φοράει το cargo παντελόνι που είναι η απόλυτη τάση της σεζόν
Home / Fitness / Υγεία-Ευεξία / Γίνε γιατρός του εαυτού σου. Πώς θα μεταφράσεις σωστά 6 συνηθισμένα γυναικολογικά συμπτώματα

Γίνε γιατρός του εαυτού σου. Πώς θα μεταφράσεις σωστά 6 συνηθισμένα γυναικολογικά συμπτώματα

Διαπίστωσες κάποιο σύμπτωμα που σε ανησυχεί; O Dr. Νικόλαος Ναούμ μας εξηγεί ποια πάθηση μπορεί να κρύβεται πίσω από το σύμπτωμά σου, μέχρι να κλείσεις το απαραίτητο ραντεβού με τον γυναικολόγο σου.

Κολπικά υγρά παχύρευστα – τι μπορεί να είναι;
Μία από τις πιο συνηθισμένες παθήσεις με το συγκεκριμένο σύμπτωμα είναι η μυκητίαση κόλπου, η οποία απαιτεί μία απλή επίσκεψη σε γυναικολόγο για να εντοπίσει το πρόβλημα και να συστήσει τη θεραπεία. Επίσης, μπορεί να οφείλεται σε προεμμηνορισιακό σύνδρομο, κατά το οποίο η γυναίκα αισθάνεται έντονους κοιλιακούς πόνους, πονοκέφαλο και πρήξιμο όταν περιμένει περίοδο. Τότε μπορεί να αλλάξουν αισθητά και τα κολπικά υγρά.

Κολπικά υγρά με περίεργη οσμή και χρώμα – τι μπορεί να είναι;
Μπορεί να οφείλονται σε αιμόφιλο του κόλπου, έναν από τους οργανισμούς που προκαλoύν κολπίτιδα, όπου παρατηρούμε αυξημένα κολπικά υγρά με γκριζωπή ή κιτρινωπή απόχρωση και άσχημη οσμή. Επίσης, ενδεχομένως το σύμπτωμα να οφείλεται σε τριχομονάδες, που αποτελούν μία από τις συχνότερες σεξουαλικώς μεταδιδόμενες παθήσεις.

Φαγούρα και κοκκινίλα στη γεννητική περιοχή – τι μπορεί να είναι;
Και εδώ έχουμε ένα κλασικό σύμπτωμα της μυκητίασης κόλπου και των εξωτερικών οργάνων. Εναλλακτικά η έντονη φαγούρα μπορεί να οφείλεται σε θυλακίτιδα, η οποία είναι μία φλεγμονή που δημιουργείται από τις τρίχες της γεννητικής περιοχής που εγκλωβίζονται στο δέρμα μετά την αποτρίχωση.

Εξανθήματα στη γεννητική περιοχή – τι μπορεί να είναι;
Συνήθως τα εξανθήματα δημιουργούνται από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα όπως σύφιλη, κονδυλώματα κ.α ή από μία πολύ προχωρημένη μυκητίαση των γεννητικών οργάνων. Και τα δύο χρήζουν άμεσης επίσκεψης στον γυναικολόγο.

Έντονοι πόνοι χαμηλά στην κοιλιά χωρίς περίοδο – τι μπορεί να είναι;
Οι πόνοι έχουν πολλές ερμηνείες, καθώς μπορεί να οφείλονται απλώς στην ωορρηξία ή σε προεμμηνορυσία, σε κύστεις ωοθηκών ή ακόμα και σε σπαστική κολίτιδα. Σε κάθε περίπτωση, αν ο πόνος επιμένει επισκεφτείτε άμεσα τον γιατρό σας.

Πόνος και αίμα κατά την ούρηση – τι μπορεί να είναι;
Ουρολοίμωξη. Αν συνοδεύεται δε και από υψηλούς πυρετούς, τότε έχετε μία βαριά ουρολοίμωξη που απαιτεί άμεση φαρμακευτική αγωγή.

Ευχαριστούμε τον Dr. Νικόλαο Ναούμ, Μαιευτήρα – Χειρουργό Γυναικολόγο, ειδικευμένο στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία

naoum2

210 8835100 / 200

www.ananeosi.gr

 

 

×