Μακιγιάζ
Πράσινη σκιά ματιών: Δείτε 10 τρόπους να τη φορέσετε σήμερα χωρίς δεύτερη σκέψη!
Tips & Trends
H Chiara Ferragni υιοθετεί στην τελευταία της εμφάνιση 4 δημοφιλείς τάσεις του Καλοκαιριού!
Μαλλιά
Σπάνε τα μαλλιά σας; Δείτε όλα όσα πρέπει να κάνετε!
Ζώδια
Ημερήσιες Προβλέψεις Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020!

Η μελέτη, η οποία θα δημοσιευθεί στο επόμενο τεύχος The Endocrine Society’s Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες στις οποίες ξεκίνησε νωρίς η περίοδος, είχαν περισσότερες πιθανότητες για μεγαλύτερο Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ), μεγαλύτερη περιφέρεια μέσης και περισσότερο συνολικό σωματικό λίπος. Με άλλα λόγια, όταν η περίοδος έρχεται νωρίτερα αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, οι γυναίκες που έχουν περίοδο πιο μικρές, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες στο μέλλον να εμφανίσουν κάποια “καρδιαγγειακή νόσο” -όρος με τον οποίο αναφερόμαστε σε όλες τις παθολογικές μεταβολές που επιδρούν στην καρδιά και στα αιμοφόρα αγγεία και εμφανίζονται με διάφορες μορφές, όπως η υπέρταση, η στεφανιαία νόσος, η καρδιακή ανεπάρκεια και το έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη μελέτη που συνδέει την πρώιμη έναρξη της εμμήνου ρύσεως με προβλήματα υγείας στην ενήλικη ζωή. Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει σύνδεση της πρώιμης περιόδου (πριν από την ηλικία των 10) με μειωμένη ικανότητα λειτουργίας των πνευμόνων, αργότερα στη ζωή των γυναικών.  «Η πρώιμη έμμηνος ρύση, μπορεί να αποτελέσει την κατάλληλη στιγμή για τις γυναίκες να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους, ώστε να προστατευθούν από την παχυσαρκία στην ενήλικη ζωή τους» πρότειναν οι επιστήμονες.

×