Η Αργυρώ Μαγειρεύει
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Μοσχάρι κρασάτο με μαυροδάφνη!
Μαλλιά
Bun Tutorial: Είναι μία από τις πιο συχνές αναζητήσεις στο Pinterest κι εσείς θα δείτε σήμερα τα ωραιότερα (video)
Tips & Trends
Δες μέσα σε ένα βίντεο του 1 λεπτού τα outfit που μπορείς να δημιουργήσεις τις επόμενες μέρες στο σπίτι
Ζώδια
Ημερήσιες Προβλέψεις Σάββατο 28 Μαρτίου 2020!

Αυτό αποκαλύπτει μία νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην «Σκανδιναβική Επιθεώρηση Εργασίας, Περιβάλλοντος & Υγείας» (SJWEH) και έδειξε πως οι εργαζόμενοι σε ενιαία γραφεία παίρνουν περισσότερες αναρρωτικές απ’ ό,τι όσοι εργάζονται σε ατομικά γραφεία – και μάλιστα όσο περισσότερα άτομα δουλεύουν μαζί, τόσο αυξάνονται και οι αναρρωτικές.

Στην πραγματικότητα, σε σύγκριση με τους εργαζόμενους σε ατομικά γραφεία, οι εργαζόμενοι σε γραφεία των 3-6 ατόμων έπαιρναν κατά 36% περισσότερες αναρρωτικές, ενώ όσοι εργάζονταν σε γραφεία των 7 ατόμων και άνω έπαιρναν κατά 62% περισσότερες αναρρωτικές.

Οι Δανοί ερευνητές που πραγματοποίησαν τη μελέτη σε σχεδόν 2.400 εργαζόμενους αποδίδουν το εύρημά τους στην ευκολότερη διασπορά των μικροβίων σε χώρους όπου συνωστίζονται πολλοί άνθρωποι.

Ενδέχεται επίσης να παίζει ρόλο το γεγονός ότι η εργασία μαζί με πολλούς άλλους ανθρώπους δημιουργεί έντονο στρες, το οποίο με τη σειρά του υπονομεύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει πως η εργασία με πολλά άτομα μαζί, υπονομεύει επίσης την παραγωγικότητα. Επιστήμονες από το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, λ.χ., εξέτασαν 259 εργαζόμενους γραφείου, διαπιστώνοντας ότι όσοι εργάζονταν με πολλά άτομα μαζί είχαν την μικρότερη παραγωγικότητα.

Οι κυριότεροι λόγοι της μειωμένης παραγωγικότητας ήταν ο θόρυβος και η θερμοκρασία, με τις συζητήσεις των άλλων, τα τηλέφωνα που χτυπούσαν ασταμάτητα και τον ήχο των μηχανημάτων στα γραφεία να είναι οι πιο εκνευριστικοί και αντιπαραγωγικοί θόρυβοι.

Η μελέτη αυτή έδειξε ακόμα πως πιο ευαίσθητοι στους ενοχλητικούς θορύβους είναι οι εργαζόμενοι που υπερβαίνουν τα 45 τους χρόνια.

http://ygeia.tanea.gr

×