Επιδερμίδα
Είναι Άνοιξη και πρέπει να απλώσετε το πιο λαμπερό highligter -5 για να επιλέξετε!
Shopping
Fashion Editor’s Choice: 10 φορέματα με prints που θέλουμε να προσθέσουμε στην ντουλάπα μας
Editor's choice
9+1 mininal nail looks που μπορείτε όλες να υιοθετήσετε!
Tips & Trends
How to: 3 τρόποι για να φορέσεις τις μπότες σου ακόμα και μέσα στον Απρίλη
Home / Fitness / Υγεία-Ευεξία / Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα είναι ο νούμερο 1 κίνδυνος που ελλοχεύει. Ειδικά όσοι έχουν συχνές εναλλαγές συντρόφων και όχι σταθερή σχέση είναι πιο επιρρεπείς στο να προσβληθούν από κάποιο νόσημα. Από την άλλη είναι και θέμα συγκυρίας, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που νοσούν και όσοι βρίσκονται σε κάποια σχέση.

Ποια είναι τα πιο συνήθη νοσήματα και πώς θα τα διαγνώσετε;

Χλαμύδια
Μεταδίδονται με κάθε είδους σεξουαλική επαφή (κολπική ή πρωκτική), με στοματικό έρωτα καθώς και με την επαφή των χεριών στα σεξουαλικά όργανα. Για να διαγνωστούν χρειάζεται τραχηλικό δείγμα. Ανιχνεύονται 30 ώρες μετά την προσβολή.

HIV (AIDS) 
Ο ιός HIV μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή, με τη βελόνα κατά τη χρήση ναρκωτικών, στη γέννα, στον θηλασμό, με τη μετάγγιση αίματος. Για να διαγνωστεί χρειάζονται εξετάσεις αίματος. Ανιχνεύεται 6 εβδομάδες μετά την προσβολή.

Έρπης 
Ο έρπης των γεννητικών οργάνων είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ιογενής νόσος που επηρεάζει είτε το δέρμα, είτε τις βλεννογόνους μεμβράνες των γεννητικών οργάνων. Για να διαγνωστεί χρειάζονται εξετάσεις αίματος και καλλιέργεια της προσβεβλημένης περιοχής.

Ιός HPV 
Ο ιός HPV ή αλλιώς τα κονδυλώματα, είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Μπορεί κανείς να το διαγνώσει κάνοντας ένα Τεστ Παπανικολάου.

×