Ζώδια
Ζώδια και γάμος! Ποια μας ταιριάζουν περισσότερο;
Επιδερμίδα
5 κοινά λάθη που κάνετε όλες με το κονσίλερ και πρέπει να τα διορθώσετε asap
Άσκηση
Αυτό είναι το πανεύκολο tip που θα σε κάνει να γυμνάζεσαι καλύτερα!
Μαλλιά
Tο foilyage είναι η νέα τάση στα μαλλιά που θα σας ξετρελάνει
Home / Fitness / Υγεία-Ευεξία / Νέα αρχή, νέα εγώ: Έτσι θα διατηρήσεις μια θετική στάση το 2019!

Νέα αρχή, νέα εγώ: Έτσι θα διατηρήσεις μια θετική στάση το 2019!

Μια νέα χρονιά ήρθε γεμάτη νέες ευκαιρίες, ξεκινήματα, χαρά και αισιοδοξία. Είναι σημαντικό σε όλη αυτή την περίοδο να εστιάσουμε σε κάποια πολύ σημαντικά πράγματα για τη ζωή μας, τα οποία οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας, μπορεί να μας κάνουν να τα ξεχνάμε. Κάποιες λοιπόν απλές υπενθυμίσεις είναι ικανές να μας βοηθήσουν και να διατηρήσουν μια θετική στάση.
Μην βιάζεσαι…

Πολλές φορές παρατηρούμε συμπεριφορές στην καθημερινότητά μας και με το πέρασμα του χρόνου, που δείχνουν μια διαρκή βιασύνη. Παρά την αίσθηση του ότι «ο χρόνος περνάει» είναι πολύ πιο σημαντικό να θυμόμαστε τη διαδρομή που έχουμε κάνει μέσα σε αυτόν, καθώς και να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία σε μικρές και απλές στιγμές.
Βάλε σε προτεραιότητα την ψυχική σου υγεία

Όσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε την σωματική μας υγεία, με σωστή διατροφή και όσο μπορούμε και άσκηση, άλλο τόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε την ψυχική μας υγεία. Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να μένουμε μακριά ή να μην περνάμε μέσα μας αρνητικές καταστάσεις και γεγονότα που προκύπτουν στην καθημερινότητά μας, καθώς να ακούμε τον εαυτό μας όταν μας ζητάει κάτι. Όταν πιεζόμαστε, θυμώνουμε, αγχωνόμαστε, είναι σημαντικό να κάνουμε ένα βήμα πίσω κα να αναρωτηθούμε «Γιατί νιώθω έτσι;», αυτό που θα διαπιστώσουμε σιγά σιγά θα μας φέρει πιο κοντά στο να μάθουμε να μας φροντίζουμε και να απομακρυνθούμε από δυσκολίες.
Θέσε γερούς στόχους

Στο όμορφο ταξίδι μας, αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια πυξίδα. Η πυξίδα λοιπόν αυτή έρχεται όταν  έχουμε θέσει συγκεκριμένους στόχους, οι οποίοι θα είναι ξεκάθαροι, ρεαλιστικούς και οργανωθούμε γύρω από αυτούς. Μπορεί να ακούγετε πολύ απλό, όμως συνήθως λέμε γενικά κάτι που θα θέλαμε να πετύχουμε, αλλά μέχρι να γίνει αυτή η ιδέα συγκεκριμένη συνήθως απογοητευόμαστε. Όταν προσπαθήσουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να έρθουμε πιο κοντά στον στόχο μας, τότε θα κάνουμε βήματα που θα μας φέρουν πραγματικά κοντά στην αρχική μας ιδέα.
Μην ξεχνάς τα ενδιαφέροντά σου

Πολλές φορές απορροφημένοι από την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις που έχουμε και μην έχοντας ελεύθερο χρόνο, αφήνουμε πίσω πράγματα που μας ευχαριστούν, μας χαλαρώνουν και απολαμβάνουμε για τον εαυτό μας. Αυτός ο ρυθμός μας απομακρύνει περισσότερο από τον εαυτό μας και τον χρόνο που περνάμε με εμάς. Είναι σημαντικό ακόμη και μερικά λεπτά μέσα στην εβδομάδα μας να τα αφιερώνουμε σε κάτι που απολαμβάνουμε, είτε αυτό είναι άσκηση, είτε χορός, είτε μια βόλτα.

Να προσπαθείς να βρεις κάτι θετικό σε όλα γύρω σου

Η πραγματικότητα είναι πως γύρω μας υπάρχου πολλές δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε καθημερινά, αν όμως εστιάζουμε και μένουμε σε αυτό, σιγά σιγά θα πάψουμε να έχουμε ελπίδα, πίστη και θετική οπτική απέναντι στα πράγματα. Η φράση πως πρέπει να βλέπουμε και τις 2 όψεις του νομίσματος. Κρύβει μια μεγάλη αλήθεια, διότι αυτό μας λέει πως δεν υπάρχει μόνο μαύρο, αλλά και άσπρο, δεν υπάρχει μόνο δύσκολη ημέρα αλλά και καλή, δεν υπάρχει μόνο σκοτάδι αλλά και φως. Έτσι αυτή η σκέψη μπορεί να μας δώσει μεγαλύτερη ενθάρρυνση, απέναντι στις δυσκολίες, αλλά και έναν νέο τρόπο να αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα, ψάχνοντας και κάτι όμορφο που μπορεί να προκύπτει κάθε φορά.

Αγγελική Καβαλλιεράτου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/ Ψυχολόγος BSc

Κλινική και Κοινοτική Ψυχολόγος MSc

Ειδικευόμενη Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

Μετατπυχιακό Παιδοψυχολογίας και Ψυχολογίας Εφήβων

www.aggelikikavallieratou.com

mail: [email protected]

Μια ματιά ακόμα: Αυτές οι 7 φράσεις μπορούν να “φρικάρουν” έναν άντρα!

×