Μακιγιάζ
Τα eye make up looks που θα φωτίσουν το πρόσωπό σας τώρα που ο καιρός είναι μουντός!
Tips & Trends
Η καζάκα επέστρεψε: Δες 3 τρόπους για να την προσθέσεις στα καθημερινά σου looks
Editor's choice
H Kylie Jenner έκανε pixie cut και είναι ίδια με τη μητέρα της, Kris Jenner!
Υγεία-Ευεξία
8 λόγοι που ένα smartwatch μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις το σώμα των ονείρων σου!
Home / Food&Living / Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι μύθοι στην καθαριότητα του σπιτιού;

Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι μύθοι στην καθαριότητα του σπιτιού;

Μύθος νούμερο 1: Το ανθρακούχο νερό απομακρύνει τους λεκέδες πιο αποτελεσματικά από ότι το μεταλλικό νερό. Στην πραγματικότητα όμως, οι δυο αυτές τεχνικές λειτουργούν κατά τον ίδιο τρόπο. Το σημαντικό είναι να αντιμετωπίσεις το λεκέ όσο πιο σύντομα γίνεται με ένα πανί, αφού το βουτήξεις σε ανθρακούχο ή μεταλλικό νερό.

Μύθος νούμερο 2: Το μούλιασμα των υφασμάτων σε αλατισμένο νερό σταθεροποιεί το χρώμα. Η αλήθεια είναι μια. Τα ρούχα που ξεβάφουν συνεχώς στην πλύση θα πρέπει να επιστρέφονται πίσω στο κατάστημα ή να πλένονται χώρια από τα υπόλοιπα, διότι αυτό σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά με την ποιότητα του χρώματος.

Μύθος νούμερο 3: Το στεγνό καθάρισμα είναι περισσότερο ασφαλές καθώς τα υφάσματα δε βρέχονται. Το στεγνό καθάρισμα δεν είναι και τόσο στεγνό στην πραγματικότητα. Τα ρούχα ναι μεν δεν έρχονται σε επαφή με νερό, αλλά για τον καθαρισμό τους και την απομάκρυνση λεκέδων χρησιμοποιούνται υγροί διαλύτες. Είναι ιδανικό για ευαίσθητα υφάσματα.

Μύθος νούμερο 4: Η προσθήκη λευκαντικού μαζί με το απορρυπαντικό κάνει τα ρούχα πεντακάθαρα. Θα πρέπει να γνωρίζεις, πως το λευκαντικό χρειάζεται σωστό timing. Αν το προσθέσεις από την αρχή της πλύσης, μαζί με το απορρυπαντικό, τότε δρα ανασταλτικά, γιατί καταστρέφει τα ένζυμα του απορρυπαντικού, πριν καν αρχίσουν τη δουλειά τους.

Μύθος νούμερο 5: Η λακ για τα μαλλιά εξουδετερώνει λεκέδες από μελάνι. Αυτό που απομακρύνει τους λεκέδες είναι το οινόπνευμα που περιέχει το σπρέι. Ωστόσο, τα πιο εξελιγμένα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, έχουν μειωμένη περιεκτικότητα. Καλύτερα χρησιμοποίησε τοπικά ίδιο το οινόπνευμα.

×