Wellness

Η ΙΚΕΑ ακόμα πιο κοντά σου: Από το κατάστημα “νέας γενιάς” στο The Mall Athens στην μπλε τσάντα σου!

Ο έρωτας με την ΙΚΕΑ ήταν κεραυνοβόλος. Την γνώρισα αρκετά χρόνια πριν, όταν ήρθα στην Αθήνα πρώτη φορά για να σπουδάσω και έψαχνα έπιπλα και μικροπράγματα για το πρώτο μου σπίτι, ένα δυάρι στην Κυψέλη.

Επειδή όμως το budget ενός φοιτητή είναι περιορισμένο και εξαρτάται αποκλειστικά από την… μεγαλοψυχία των γονιών του, αυτό που με ένοιαζε ήταν να βρω μια λύση που και να μην το ξεπερνούσε και να μην έριχνε στα τάρταρα την αισθητική μου… Ήθελα οι χώροι μου να μοιάζουν με τα ντιζαινάτα δωμάτια που χάζευα στις γυαλιστερές σελίδες των περιοδικών.

Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, η ΙΚΕΑ ήταν μόνοδρομος. Τελειώνοντας τη σχολή άρχισα να δουλεύω, να παίρνω περισσότερα χρήματα και να αλλάζω σπίτια. Κι ο έρωτας για την ΙΚΕΑ μεγάλωνε.

Έγινε αγάπη και σχέση ζωής γεμάτη με υπέροχες αναμνήσεις από τις πρώτες φορές μαζί της…. Ο  ύπνος στο πουπουλένιο στρώμα μου μακριά από το πατρικό μου, ο καφές φίλτρου στο μπαλκόνι μου, το στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο μου, ο καναπές μου, η βιβλιοθήκη μου Billy συναρμολογημένη από εμένα κ.α.

Αναμνήσεις που ξεκίνησαν από τότε και συνεχίζονται αφού οι επισκέψεις μου στην ΙΚΕΑ, τουλάχιστον ένα Σάββατο το μήνα είναι μια ιεροτελεστία που ακολουθώ πιστά. Σαν να πηγαίνω εκδρομή σε ένα οικείο μου πρόσωπο που μένει δίπλα στο Αεροδρόμιο.

Επειδή όμως οι σχέσεις για να αντέξουν στο χρόνο χρειάζονται κινήσεις και θυσίες και από τις δυο μεριές η ΙΚΕΑ… αποφάσισε να ελαττώσει την απόσταση ανάμεσά μας και να κατέβει στην πόλη, ανοίγοντας ένα πρωτοποριακό και εμπνευσμένο κατάστημα στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ελλάδας, το Τhe Mall Athens.

Σκοπός της να εξυπηρετήσει τους περισσότερους από τους πολλούς ανθρώπους που απευθύνεται στο σημείο που εκείνοι βρίσκονται, μένουν, κινούνται, διασκεδάζουν ή εργάζονται.

Άνθρωποι δηλαδή σαν και εμένα που λόγω των πολλών καθημερινών υποχρεώσεων που σκάνε η μία μετά την άλλη με κινηματογραφική ταχύτητα και των πιεστικών deadlines δεν έχουν χρόνο να διαθέσουν σε αυτό που τόσο επιθυμούν… σε μια βόλτα στην ΙΚΕΑ και συνεχώς την μεταθέτουν για την επόμενη εβδομάδα.

Με γνώμονα λοιπόν την άνεση, την ευκολία και κυρίως την ελευθερία και την απόλαυση των αγορών, το κατάστημα των 1.900 τ.μ. που μόλις άνοιξε σας περιμένει να το επισκεφτείτε στον τέταρτο όροφο του The Mail Athens.

Πρόκειται για ένα νέο και τελείως διαφορικό concept. Θα το καταλάβετε αμέσως, με το που μπείτε στο εσωτερικό του, αφού δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, αλλά πολλές και διαφορετικές. 

Εξαρτάται κάθε φορά από αυτό που θέλετε να δείτε και να αγοράσετε από τα τρία ολοκληρωμένα δωμάτια που έχουν στηθεί για τα μάτια σας μόνο γεμάτα με έτοιμες ιδέες. Επιπλέον γύρω γύρω υπάρχουν κι άλλες λειτουργικές προτάσεις με υπέροχους και ξεχωριστούς συνδυασμούς που θα δώσουν νέα πνοή στο σπίτι σας και θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη.

Αν ψάχνετε για σεντόνια π.χ. πηγαίνετε κατευθείαν στην κρεβατοκάμαρα, βρίσκετε αυτά που σας αρέσουν περισσότερο και τα σκανάρετε για αγορά με το κινητό σας.

Αναλυτικά μπορείτε να επιλέξετε πάνω από 1.300 διαθέσιμα προϊόντα για άμεση παράδοση την ίδια ημέρα. Να τα χωρέσετε στην μπλε τσάντα σας, σήμα κατατεθέν της ΙΚΕΑ και να φύγετε. Τα υπόλοιπα, τα μεγαλύτερα δηλαδή έπιπλα, μπορείτε να τα παραγγείλετε και να σας τα φέρουν είτε στο σπίτι είτε να τα παραλάβετε δωρεάν από τα καταστήματα στο Αεροδρόμιο και τον Κηφισό.

Βοηθοί σας σε όλη τη βόλτα σας θα είναι μια σειρά από digital εργαλεία, όπως οθόνες αφής που βρίσκονται παντού και σας εμφανίζουν αναλυτικές πληροφορίες για τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν, όπως διαστάσεις, υλικά κατασκευής κτλ.

Είναι πραγματικά πανεύκολες στη χρήση. Αν πάντως κάπου δυσκολευτείτε, μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια του εξιδεικευμένου προσωπικού -εδώ απασχολούνται 69 άτομα.

Η σύνδεση όμως με την… τεχνολογία δεν σταματάει εδώ, αλλά γίνεται ακόμα καλύτερη και μεγαλύτερη, κάνοντας το συγκεκριμένο κατάστημα το πιο πρωτοποριακό της ΙΚΕΑ. Τι εννοώ;

Μια στάση στο Κέντρο Σχεδιασμού θα σας κάνει να το καταλάβετε απόλυτα, αφού σας προσφέρει τη δυνατότητα να καθίσετε αναπαυτικά και να σχεδιάσετε με την ησυχία και την ηρεμία σας, σύμφωνα πάντα με τις δικές σας ανάγκες την κουζίνα ή την ντουλάπα των ονείρων σας.

Δίπλα ακριβώς υπάρχει και ένας υπέροχος χώρος για να αφήσετε τα παιδάκια σας να παίξουν όσο εσείς βγάζετε τον designer που κρύβεται μέσα σας στην επιφάνεια. Μόλις βάλετε την τελευταία πινελιά στην δημιουργία σας, μπορείτε να ζητήσετε από το προσωπικό να πληρώσετε εδώ.

Η εμπειρία ΙΚΕΑ δεν σταματάει εδώ. Αν ο οργανισμός σας είναι σαν τον δικό μου, αποτελείται δηλαδή από 70% νερό και 30% από κεφτεδάκια ΙΚΕΑ συνεχίστε το διάβασμα γιατί μόλις θα σας ανοίξω ένα τεράστιο κεφάλαιο που συμπυκνώνεται σε δύο μαγικές λεξούλες… Swedish Deli.

Αυτό περιλαμβάνει το Εστιατόριο που καταλαμβάνει εσωτερικά 268 τ.μ. και εξωτερικά 500 τ.μ. και λόγω των μέτρων αυτό το διάστημα μπορούν να καθίσουν 128 άτομα ενώ σε μια κανονική περίοδο λειτουργίας αυτά ανέρχονται σε 160 και το Σουηδικό Κατάστημα Τροφίμων ΙΚΕΑ.

Εδώ μπορείτε να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε απολαμβάνοντας το αγαπημένο σας γεύμα ή να κάνετε ένα διάλειμμα για να πάρετε ένα σνακ και να συνεχίσετε την βόλτα σας.

Η διαδικασία απλή και τόσο μα τόσο αγαπημένη… Παραγγέλνετε αυτά που επιθυμείτε, όπως σολομό, κεφτεδάκια -μην τα ξαναλέμε- και Hot Dog σε νέα εκδοχή Mega, στον ανοιχτό χώρο του που θα σας δώσει την αίσθηση πως βρίσκεστε σε μια μεγάλη κουζίνα ΙΚΕΑ ώστε να βλέπετε την προετοιμασία του φαγητού. Μόλις είναι έτοιμα τα παίρνετε σε Take away φιλικές για το περιβάλλον συσκευασίες και τα απολαμβάνετε έξω.

Εναλλακτικά γεμίζετε την μπλε τσάντα της ΙΚΕΑ με φανταστικά σουηδικά καλούδια για το σπίτι, όπως τα φυτικά κεφτεδάκια για εσάς που δεν τρώτε κρέας, τον πιστοποιημένο καφέ UTZ, τον σολομό και τα θαλασσινά ΙΚΕΑ με τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις ΑSC & MSC.

Κατόπιν πληρώνετε στα self-check out ταμεία και φεύγοντας δεν ξεχνάτε να ανανεώσετε το ραντεβού σας για την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε το πιο εμπνευσμένο και πρωτοποριακό κατάστημα της ΙΚΕΑ στο πιο γνωστό εμπορικό κέντρο της χώρας, στο The Mail Athens. Enjoy! 

Η ΙΚΕΑ στα social media

Facebook: @ikeagreece 

Instagram: @ikeagreece 

Site: www.ikea.gr

Δείτε ακόμα: Νέο κατάστημα ΙΚΕΑ «νέας γενιάς» στο The Mall Athens