Παιδί
Το μικρόβιο της ζήλιας στα παιδιά: Πως εμφανίζεται και τι πρέπει να κάνουν οι γονείς!
Ιδέες Διακόσμησης
Τα πιο κατάλληλα χρώματα για βρεφικά υπνοδωμάτια!
Best of TV
“Ραγίζει” καρδιές η Μέλπω Κωστή: Όσα είπε για τον θάνατο του γιου της
Best of TV
Ξανά μαζί Αργυρός-Παπαγεωργίου; Η συνάντηση στο κέντρο της Αθήνας!
Home / Food&Living / Ιδέες Διακόσμησης / Έτσι πρέπει να είναι η τέλεια παιδική ντουλάπα!

Έτσι πρέπει να είναι η τέλεια παιδική ντουλάπα!

thehomeissue_kidswardrobe04

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να κρατάτε σε «τάξη» μια παιδική γκαρνταρόμπα. Τι γίνεται, όμως, όταν τα ρούχα των παιδιών αλλάζουν με ρυθμούς πιο γρήγορους και από αυτούς της τεχνολογίας;

Το πιθανότερο είναι να είστε γονείς και το θέμα με την παιδική ενδυμασία θα πρέπει να σας απασχολεί κυρίως για δύο λόγους.

Πρώτον, για οικονομικούς αφού δεν προλαβαίνετε να αλλάζετε ρούχα είτε πρόκειται για αγορά είτε σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που ακολουθείται από την ώρα που ένα ρούχο φορεθεί από ένα παιδί μέχρι να καταλήξει ξανά καθαρό μέσα στη ντουλάπα. Δεύτερον, για λόγους οργάνωσης και μεταλαμπάδευσης της γνώσης σε ότι αφορά την ένδυση των παιδιών.

1. Εποχικός περιορισμός Έχει παρατηρηθεί πως οι παιδικές γκαρνταρόμπες καταλαμβάνουν μεγαλύτερη έκταση από οποιουδήποτε ενηλίκου και αυτό γιατί οι ανάγκες ενός παιδιού αλλά και η σωματική ανάπτυξη του είναι τελείως διαφορετικές από αυτές των ανηλίκων. Ένα παιδί ενός έτους μπορεί να έχει, για παράδειγμα, 20 συνολάκια ρούχων ανά εποχή που μέχρι το τέλος αυτής μπορεί να πολλαπλασιαστούν περισσότερες από δύο φορές. Κρατήστε τον αριθμό των παιδικών ρούχων σε λογικά πλαίσια και μην μπαίνετε σε πειρασμούς. Να θυμάστε πως πολύ σύντομα ότι κι αν πάρετε για το παιδί δεν θα του κάνει.

thehomeissue_kidswardrobe06

2. Ενδυματολογική διαδικασία Από μια ορισμένη ηλικία και έπειτα, συνήθως είναι αυτή των τεσσάρων ετών, τα παιδιά έχουν διαμορφώσει το (ενδυματολογικό) στιλ τους και είναι σε φάση τέτοια που μπορούν πλέον από μόνα τους να ανταποκριθούν στη διαδικασία του ντυσίματος. Για να γλιτώσετε από πολλούς παροντικούς αλλά και μελλοντικούς μπελάδες καλό θα είναι να τα διδάξετε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν εύκολα να συνδυάζουν τα ρούχα τους αλλά και το πώς θα μπορούν να κρατούν σε τάξη την ντουλάπα τους. Ένα παιδί σε αυτή την ηλικία ανακαλύπτει ένα νέο κόσμο που στα μάτια του φαντάζει μαγικός. Αυτό σημαίνει πως είναι σε θέση να δοκιμάζει ρούχα ολημερίς, χωρίς σταματημό, κάνοντας όμως τους πιο αστείους συνδυασμούς αλλά και την ντουλάπα να μοιάζει σαν βομβαρδισμένο τοπίο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

×