Μαλλιά
Το ροζ είναι το μεγαλύτερο hair color trend και οι celebrities το αποδεικνύουν!
Star Style
Το cargo παντελόνι της Chiara Ferragni που «έριξε» το instagram
Μαλλιά
Θέλετε τα μαλλιά της Kate Middleton; Σας αποκαλύπτουμε τα προϊόντα που χρησιμοποιεί!
Star Style
To φόρεμα της Φαίης… αποτελείται από όλες τις hot αποχρώσεις του Καλοκαιριού που έχουν γίνει viral!
Home / Food&Living / Ιδέες Διακόσμησης / «Πώς μπορώ να εξοικονομήσω χώρο στην ντουλάπα για τα ρούχα και τα παπούτσια;»

«Πώς μπορώ να εξοικονομήσω χώρο στην ντουλάπα για τα ρούχα και τα παπούτσια;»

Η αναγνώστριά μας Κωνσταντίνα από την Πάτρα αναρωτιέται πως μπορεί να εξοικονομήσει χώρο στην ντουλάπα της για να αποθηκεύσει τα ρούχα και τα παπούτσια. Συγκεκριμένα μας λέει: «Κι εγώ, όπως και πολλά κορίτσια, έχω μια εντοιχισμένη ντουλάπα η οποία όμως δεν μου εξασφαλίζει τον απαραίτητο χώρο για τα ρούχα και τα παπούτσια μου. Επίσης, είμαι της θεωρίας ότι τα παπούτσια και τα ρούχα δεν πρέπει να συνυπάρχουν στον ίδιο κλειστό χώρο. Πώς μπορώ να εξοικονομήσω χώρο;».

Οι μικρές ντουλάπες συχνά δίνουν την αίσθηση πως δεν χωράνε αρκετά ρούχα και παπούτσια (τουλάχιστον όχι όσα θα θέλατε), ωστόσο με μερικές έξυπνες κινήσεις μπορείτε να εξοικονομήσετε χώρο και να οργανώσετε τα υπάρχοντά σας με πολύ λειτουργικό τρόπο. Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε.

Απομακρύνετε οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείτε Μοιάζει αυτονόητο αλλά η αλήθεια είναι πως συχνά η ντουλάπα μας περιέχει πράγματα που δεν χρησιμοποιούνται. Αν υπάρχουν ρούχα ή παπούτσια που έχετε να χρησιμοποιήσετε πάνω από έναν χρόνο ή αν κάποια ρούχα δεν σας χωράνε πια, συγκεντρώστε τα, αποθηκεύστε τα σε κουτιά και βάλτε τα σε κάποια αποθήκη ή χαρίστε τα. Θα δείτε πως με αυτή την απλή κίνηση η ντουλάπα σας θα αναπνεύσει. Μην ξεχάσετε να απομακρύνετε και τα νάιλον ή τις σακούλες μέσα στις οποίες ενδεχομένως βρίσκονται κάποια αξεσουάρ.

thehomeissue_shoes0-620x354

Εκμεταλλευτείτε το πάτωμα της ντουλάπας Αν έχετε πολλά ρούχα σε κρεμάστρες, τότε το πάτωμα της ντουλάπας σας παραμένει πιθανώς ένας ανεκμετάλλευτος χώρος. Κρεμάστε τα μακριά ρούχα στη μία πλευρά και αφήστε την άλλη για τα πιο κοντά. Αυτόματα θα δημιουργηθεί κενός χώρος στον οποίο μπορείτε να βάλετε κουτιά, ράφια ή μια παπουτσοθήκη.

thehomeissue_shoes2-736x562

Αξιοποιήστε το πάνω ράφι Χρησιμοποιήστε διαχωριστικά που θα τοποθετήσετε στο πάνω ράφι της ντουλάπας σας για να το χωρίσετε και να δημιουργήσετε μικρότερους χώρους. Εκεί μπορείτε να βάλετε διπλωμένες μπλούζες τη μία πάνω στην άλλη ή άλλα αξεσουάρ (όπως πχ τσάντες) τα οποία θα είναι εύκολα προσβάσιμα.

thehomeissue_shoes3-670x562

Στρέψτε την προσοχή σας στις γωνίες Οι γωνίες μιας ντουλάπας είναι από τα σημεία τα οποία μένουν συνήθως ανεκμετάλλευτα. Για να τις αξιοποιήσετε προμηθευτείτε ράφια για γωνίες ή γωνιακές μπάρες πάνω στις οποίες μπορείτε να κρεμάσετε ρούχα ή αξεσουάρ.

thehomeissue_shoes5-394x354@2x

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

×