Editor's choice
Rihanna: Είναι και επίσημα πλέον η star με τα πιο εντυπωσιακά νύχια και το αποδεικνύει με το τελευταίο της look
Tips & Trends
5 looks που μπορείς να υιοθετήσεις κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού! (VIDEO)
Μαλλιά
Όλοι μιλούν για το νέο χρώμα στα μαλλιά της Gigi Hadid και πρέπει να το δείτε για να καταλάβετε πόσο δίκιο έχουν
Ζώδια
10 tips για να κερδίσεις μια για πάντα τον άντρα Παρθένο!
Home / Food&Living / Κάν' το Μόνη / 5 tips από ειδικούς για σπίτι που αστράφτει!

5 tips από ειδικούς για σπίτι που αστράφτει!

Πάτωμα
Ένα παλιό πάτωμα θέλει ισχυρά καθαριστικά και δυνατά χέρια, προκειμένου να ξαναβρεί την χαμένη του δόξα.Καλό θα ήταν να αποφύγεις το ζεστό νερό και τα καθαριστικά με αλκαλική βάση, γιατί θα το κιτρινίσουν. Ανακάτεψε χλωρίνη με νερό (ακολούθησε πιστά τις οδηγίες) και σφουγγάρισε το πάτωμα. Άφησέ το να δράσει για 35 με 40 λεπτά. Μετά πέσε στα γόνατα και ξεκίνα το τρίψιμο. Η Donna Smallin, συγγραφέας του «The One-Minute Cleaner», υποστηρίζει ότι τίποτα δεν μπορεί να νικήσει έναν κουβά με διάλυμα απορρυπαντικού και μία βούρτσα. Αφού ξεπλύνεις με κρύο νερό,σφουγγάρισε το πάτωμα με νερό στο οποίο έχεις διαλύσει ένα φλιτζάνι ξύδι, για να εξουδετερώσεις το λευκαντικό.

Γωνίες κι επενδύσεις τοίχων
Η επένδυση που καλύπτει το κάτω μέρος των τοίχων, όπου συναντούν το δάπεδο φαίνεται να προσελκύει τη βρωμιά σαν μαγνήτης. Σύμφωνα με την Becky Rapinchuk, blogger του Clean Mama, το πρώτο εργαλείο που πρέπει να χρησιμοποιήσεις για τα κενά, είναι μία βούρτσα. Στη συνέχεια, τρίψε από πάνω προς τα κάτω, με ένα πανί μικροϊνών, το οποίο έχεις βουτήξει σε ζεστό σαπουνόνερο και έχεις στύψει ώστε να είναι σχεδόν στεγνό. Σκούπισέ το με ένα στεγνό πανί για να βεβαιωθείς ότι δεν άφησε καθόλου νερό στο ξύλο.

Ντουλάπια και συρτάρια
Η Jeanne Marie Olson, μοιράζεται τις εμπειρίες της στο blog της σχετικά με το πώς διατηρεί το παλιό σπίτι που μένει. Ένα από τα προβλήματά της ήταν η μούχλα από τα συρτάρια και τα ντουλάπια, ώσπου την λύση στο πρόβλημά της έδωσε η βότκα. «Προφανώς, δεν χρησιμοποιώ κάποια ακριβή μάρκα για αυτό τον σκοπό» σχολιάζει, «αλλά το αλκοόλ αφαιρεί αποτελεσματικά τη τις μυρωδιές της μούχλας» προσθέτει. Γέμισε ένα μπουκάλι ψεκασμού με φθηνή βότκα και ψέκασε πάνω στην επιφάνεια. Στη συνέχεια, σκούπισέ το για να στεγνώσει.

Πορσελάνη
Αν οι σωλήνες του μπάνιου σου μεταφέρουν σκληρό νερό μπορεί να αφήσει μία λεπτή σκόνη λευκής σκόνης ή λεκέδες από σκουριά στην επιφάνεια του νεροχύτη ή της μπανιέρας. Smallin λύση είναι να αγοράσετε μια ελαφρόπετρα ραβδί από ένα κατάστημα υλικού. Προμηθεύσου μία ελαφρόπετρα και αφού βρέξεις το μέρος που θέλεις να καθαρίσεις, ξεκίνα να τρίβεις με μαλακές κινήσεις. Μόλις τελειώσεις, ξέπλυνε με νερό.

Γκαράζ
Προκειμένου να ξεφορτωθείς τους λιπαρούς λεκέδες, που μπορεί να αφήνει το αυτοκίνητο ή η μηχανή του γκαζόν, θα χρειαστείς έναν κουβά με ζεστό νερό, απορρυπαντικό πιάτων, μία βούρτσα και μία παλιά πετσέτα. Ξεκίνα βρέχοντας το λεκέ και ρίχνοντας απορρυπαντικό. Στη συνέχεια, άρχισε να τρίβεις και μόλις τελειώσεις σκούπισέ το με την βρεγμένη πετσέτα. Άφησε το καθαριστικό να δράσει για περίπου μισή ώρα κι επανέλαβε αν χρειαστεί. Αν οι λεκέδες επιμένουν, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ισχυρότερα προϊόντα καθαρισμού, όπως φωσφορικό νάτριο.

×