Wellness

Μάθε σε 45 λεπτά αν νοσείς με Covid ή γρίπη!

Οι θερμοκρασίες πέφτουν, το κρύο δυναμώνει και όλοι νιώθουμε λίγο πιο ευάλωτοι στις γρίπες του χειμώνα. Ταυτόχρονα οι γιορτές πλησιάζουν και ποιος θέλει να περάσει τα Χριστούγεννα και τον χειμώνα με γρίπη ή Covid; Με τους επιστήμονες να προειδοποιούν για τον κίνδυνο της επιθετικής επανεμφάνισης της εποχικής γρίπης, έπειτα από δύο χρόνια «εξαφάνισής» της λόγω του κυρίαρχου κορωνοϊού, η κυκλοφορία της αρχίζει να γίνεται πιο έντονη, απειλώντας κυρίως τους ηλικιωμένους και τους ευπαθείς, όπως οι περισσότερες ιώσεις και λοιμώξεις.

Το κύμα της γρίπης αναμένεται από τα μέσα Δεκεμβρίου και μετά, με κορύφωση το πρώτο δίμηνο, Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του έτους, ενώ λήξη συναγερμού θα σημάνει τέλος Μαρτίου. Τώρα λοιπόν είναι η σωστή στιγμή να προετοιμαστούμε σωστά ώστε να ξέρουμε πώς θα αντιμετωπίσουμε ό,τι μας φέρει ο χειμώνας. Πώς θα σου φαινόταν λοιπόν να μπορείς να μάθεις με ένα μόνο τεστ αν νοσείς με γρίπη, με Covid ή και με τα δύο;

Τα συμπτώματα του ιού της γρίπης

Οι τύποι Α και Β του ιού της γρίπης αποτελούν σημαντική αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας παγκοσμίως, ιδίως σε ηλικιωμένα άτομα και ανοσοκατασταλμένους ασθενείς, οι οποίοι εμφανίζουν σημαντικό κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια και επιπλοκές, όπως πνευμονία. Μετά από μια περίοδο επώασης που διαρκεί από μία έως δύο ημέρες, από την επαφή με τον ιό, η νόσος έχει απότομη έναρξη.

Τα συνηθέστερα συμπτώματα είναι πυρετός, ρίγη, βήχας, πονόλαιμος, ρινική συμφόρηση, μυαλγίες, πονοκέφαλος και ανορεξία. Ο ιός της γρίπης μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο μέσω του αέρα (μεγάλα σταγονίδια και αερολύματα από το φτέρνισμα και βήχα) και με άμεση ή έμμεση επαφή.

Πώς θα προφυλαχτούμε;

Ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea, σύμμαχος για την υγεία όλων, προσφέρει σε προνομιακή τιμή Rapid τεστ γρίπης (10€) και μοριακό έλεγχο γρίπης με τη μέθοδο PCR (47€). Σημειώνεται ότι για το τεστ γρίπης με PCR υπάρχει η δυνατότητα συνταγογράφησης μέσω ΕΟΠΥΥ.

Ταυτόχρονη ανίχνευση γρίπης και κορωνοϊού

Μπορεί τα συμπτώματα της γρίπης και της COVID-19 να μοιάζουν μεταξύ τους, η βαρύτητα και οι επιπλοκές τους όμως διαφέρουν σημαντικά. Ιδιαίτερα την τρέχουσα περίοδο που ο ιός της γρίπης αναμένεται να κυκλοφορεί ταυτόχρονα με τον ιό SARS-CoV-2.

Η έγκαιρη και ταχεία διάγνωση στα αρχικά στάδια της νόσου ανάμεσα στον ιό της γρίπης και του SARS-CoV-2 είναι πολύ σημαντική σε παιδιά και ενήλικες, καθώς θα δώσει την δυνατότητα στον κλινικό ιατρό να μπορέσει να καθοδηγήσει θεραπευτικά τον πάσχοντα.

Μέσα σε 30-45 λεπτά μπορείς να μάθεις τα αποτελέσματα καθώς ο ταυτόχρονος έλεγχος γρίπης και κορωνοϊού εξετάζει, αξιόπιστα και γρήγορα, άτομα που είναι ύποπτα για Influenza A/B και SARS-CoV-2.

Ο έλεγχος αντιγόνων θα πρέπει να γίνεται μέσα στις πρώτες 5 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων, καθώς μετά την 5η ημέρα η ευαισθησία των μεθόδων μειώνεται.

Ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea προσφέρει σε προνομιακή τιμή, συγκεκριμένα 17€, πλήρες πακέτο ταυτόχρονης ανίχνευσης εποχικής γρίπης και κορωνοϊού, το οποίο περιλαμβάνει τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου γρίπης για τα στελέχη Α και Β και τεστ ανίχνευσης αντιγόνου έναντι του ιού SARS–CoV-2 (Rapid test).

Εξετάσεις για όλη την οικογένεια

Σε ένα σπίτι με παιδιά είναι σχεδόν βέβαιο πως το ένα θα κολλήσει το άλλο και συνήθως οι γονείς δεν καταφέρνουν να προφυλάσσονται πάντα. Ο Όμιλος Affidea προσφέρει σε προνομιακές τιμές πακέτα με τεστ ανίχνευσης του αντιγόνου του SARS-CoV-2 (Rapid test) για όλη την οικογένεια. Πιο συγκεκριμένα, τα Rapid COVID-19 για 3 άτομα προσφέρονται στην προνομιακή τιμή των 18€, ενώ για 4 άτομα στα 22€.

Η μέθοδος ταχείας ανίχνευσης (Rapid test) στην Affidea διενεργείται με πιστοποιημένα αντιδραστήρια, με ειδικότητα και ευαισθησία μεθόδου που προσεγγίζει το 100%. Η δειγματοληψία για τον SARS-CoV-2 γίνεται από εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, χωρίς ραντεβού, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας. Το δίκτυο δειγματοληψίας είναι ευρύ, με στόχο την ποιοτική και άμεση εξυπηρέτηση των εξεταζόμενων, με αποτελέσματα διαθέσιμα σε 15-20 λεπτά.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος συνιστάται επιβεβαίωση με μοριακό τεστ ανίχνευσης του γονιδιώματος του SARS-CoV-2, με τη μέθοδο Real Time–PCR, το οποίο προσφέρεται στην ειδική τιμή των 40€.

Η ομάδα της Affidea παραμένει στη διάθεσή σας καθημερινά. Συγκεκριμένα μπορείτε:

-Να προγραμματίσετε το ραντεβού σας για εξέταση ηλεκτρονικά μέσω του online booking
-Να καλείτε στο διαγνωστικό κέντρο που σας εξυπηρετεί. Βρείτε εδώ το τηλέφωνο του κέντρου που επιθυμείτε.
-Να στέλνετε e-mail στο [email protected] ή στο e-mail του κέντρου που σας ενδιαφέρει.
-Να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις μέσω της ιστοσελίδας www.affidea.gr

Διαβάστε ακόμα:

Προσβάσιμες υπηρεσίες υγείας για όλους στα διαγνωστικά κέντρα Affidea

Ο Όμιλος Affidea στηρίζει το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)