Wellness

Να πώς μπορείτε να μονώσετε το σπίτι σας και την ταράτσα σας εύκολα και οικονομικά!

Το γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο μείναμε τόσο πολύ μέσα στο σπίτι μας μάς έδωσε την ευκαιρία να το ευχαριστηθούμε περισσότερο αλλά και να εντοπίσουμε τυχόν ατέλειες που δεν είχαμε τον χρόνο να παρατηρήσουμε παλαιότερα.

Το σπίτι μας είναι η φωλιά μας που πάντα μας παρέχει την ασφάλεια και την προστασία από κάθε δυσάρεστη έκπληξη που μπορεί να παρουσιαστεί είτε από τα καιρικά φαινόμενα είτε από δοκιμασίες όπως αυτή της διασποράς ιώσεων και ασθενειών.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που χρειάστηκε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες της πολιτείας για την ανακοπή της διασποράς του κορονοϊού, μένοντας στο σπίτι μας, ίσως και ολόκληρα εικοσιτετράωρα για να αποφύγουμε την διασπορά και μετάδοση του ιού.

Και σαν να μην έφτανε η εμφάνιση και επιμονή του ιού, ήρθε και ο απίστευτος δεινός χιονιάς φέτος που μάς έκανε να σκεφτούμε και να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας σχετικά με τη μόνωση των σπιτιών μας, τόσο στις ταράτσες όσο και στους τοίχους.

Πόσες από εσάς κάθε φορά που ασχολείστε με την καθαριότητα του χώρου σας δεν έχετε κάνει προσπάθειες να τρίψετε και να αφαιρέσετε μάταια τη μούχλα που παρουσιάστηκε στις γωνίες της οροφής ή στις επιφάνειες των τοίχων που βρέχονται περισσότερο και επιτρέπουν στην υγρασία να περνά εσωτερικά;

Πολλές κατοικίες δεν έχουν καν μόνωση ταράτσας κι αυτό επιτρέπει στην υγρασία, το κρύο αλλά και τη ζέστη να χτυπούν με τις εναλλαγές τους τα δώματα και να εμφανίζονται δυσάρεστα αποτελέσματα για τους ενοίκους τους.

Αγαπημένες μας φίλες, όσο κι αν κοιτάζετε τα σημάδια της υγρασίας στην οροφή σας ή όσο κι αν προσπαθείτε να τα εξαφανίσετε με διάφορα χημικά καθαριστικά, εκείνη θα επιμένει να υπάρχει.

Σκεφτείτε ότι τώρα που θα ζεσταίνει σιγά σιγά ο καιρός και θα ανεβαίνει η θερμοκρασία, μπορεί να στεγνώσουν για λίγο τα σημάδια της υγρασίας προσωρινά αλλά θα έχετε πλέον το πρόβλημα της υπερβολικής θερμότητας που θα συσσωρεύεται στην απροστάτευτη οροφή σας καθώς ο ήλιος θα υπερθερμαίνει την τσιμεντένια πλάκα και η δυσφορία θα είναι έντονη.

Κι ενώ η οροφή θα υπερθερμαίνεται, εσείς θα χρησιμοποιείτε όλο και περισσότερο τα κλιματιστικά για να δροσιστείτε, με βέβαιο αποτέλεσμα όχι την βελτίωση της εσωτερικής θερμοκρασίας σε μόνιμη κατάσταση αλλά έναν φουσκωμένο λογαριασμό από την υπερβολική κατανάλωση ρεύματος.

Αν το σπίτι σας δεν φέρει μόνωση στην τοιχοποιία του, είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά, τότε θα έχετε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα που δεν λύνεται με ημίμετρα και δροσερές αλλά κοστοβόρες συσκευές.

Η λύση είναι να εκμεταλλευτείτε τις γνώσεις και τις τεχνικές του εξειδικευμένου προσωπικού της MONOISO, που έχουν μοναδική τεχνογνωσία και εμπειρία στο χώρο της μόνωσης ταρατσών και μονώσεων τοιχοποιίας.

Η MONOISO διαθέτει όλη την γκάμα των υπηρεσιών και των υλικών για ένα πολύ δυνατό lifting της κατοικίας σας που θα σας κάνει να ξενοιάσετε για πάντα από τα προβλήματα της ελλειπούς ή ακατάλληλης μόνωσης ταρατσών και μόνωσης τοίχων.

Η MONOISO θα σας προτείνει τρόπους για να σφραγίσετε και να προστατεύσετε την περιουσία σας, κάνοντας συγκεκριμένες και στοχευμένες προσεγγίσεις του προβλήματος.

Με τις πολύ λειτουργικές σειρές κουφωμάτων αλουμινίου, με τα ιδανικότερα υλικά των καλύτερων οίκων που χρησιμοποιούνται για τη μόνωση ταράτσας και τοιχοποιίας, θα θωρακίσει το σπίτι σας και δεν θα σκέφτεστε πλέον πώς να αντιμετωπίσετε τις συνέπειες του χειμώνα ή του καλοκαιριού, γιατί την οριστική λύση θα την έχει δώσει η MONOISO σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές που δε θα σας αφήσουν αδιάφορες.

Και φυσικά, μη ξεχνάτε ότι έχετε μεγάλη πιθανότητα να ενταχθείτε σε κάποιο από τα προγράμματα του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ που με την οικονομική ενίσχυση επιτρέπουν σε ιδιοκτήτες ακινήτων να ασχοληθούν με την μόνωση ταρατσών και γενικότερα με τη θερμομόνωση των οικιών τους ώστε να καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια για να θερμάνουν ή να ψύξουν το χώρο τους.

Κι επειδή η MONOISO είναι μια εταιρεία που διαθέτει μεγάλη και πολύχρονη εμπειρία στον κατασκευαστικό τομέα, αναλαμβάνει με τους ειδικούς τεχνικούς της την εκπόνηση της μελέτης ώστε να ενταχθείτε στο πρόγραμμα με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Και φυσικά έχει τη δύναμη να αναλάβει και την εφαρμογή της εγκεκριμένης επιδότησής σας και να αποπερατώσει το έργο σας.

Μην αφήνετε τα προβλήματα και τις ελλείψεις να παραμένουν άλυτα, γιατί όσο γιγαντώνονται τόσο δημιουργούν μεγαλύτερους κινδύνους για την ιδιοκτησία σας και αφαιρούν την ποιότητα της ζωής σας μέσα σε αυτή.

Απευθυνθείτε στις πιστοποιημένες υπηρεσίες της MONOISO που το έργο της είναι να βελτιώνει τις συνθήκες στο περιβάλλον που ζείτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Διαβάστε ακόμα:

Έτσι θα διακοσμήσετε με στυλ τον τοίχο πάνω από το κρεβάτι σας!

Θέλετε να φέρετε την καλή ενέργεια του Feng Shui στο… Κρεβάτι σας; 5 tips που θα σας βοηθήσουν!

Δείτε πώς θα δώσετε χαρακτήρα σε ένα λευκό υπνοδωμάτιο!