Wellness

Το πρώτο ΕΠΙΣΗΜΟ βιβλίο που δημοσιεύεται ενόψει του εορτασμού για την επέτειο των 10 ετών των BTS

Αφού έκαναν το πρώτο τους βήμα στον κόσμο στις 13 Ιουνίου 2013, οι BTS γιορτάζουν τη 10η επέτειο από το ντεμπούτο τους τον Ιούνιο του 2023. Έχουν ανέβει στην κορυφή ως εμβληματικοί καλλιτέχνες παγκοσμίως και κατά τη διάρκεια αυτής της σημαντικής περιόδου, παρουσιάζουν οι ίδιοι την πορεία τους, στο πρώτο επίσημο βιβλίο. Με αυτόν τον τρόπο, οι BTS επιλέγουν να συνεχίσουν να χτίζουν πιο φωτεινές μέρες και να κάνουν ένα ακόμη βήμα σε έναν δικό τους δρόμο.

Η πρώτη επίσημη καταγραφή της ιστορίας των BTS και τα πρώτα χρόνια τους, «The Most Beautiful Moment in Life»
Γραμμένο σε ένα διάστημα 3 ετών, με βάση λεπτομερείς συνεντεύξεις που έδωσαν στον Μyeongseok Kang, οι BTS μοιράζονται προσωπικές ιστορίες και όλα τα παρασκήνια από το μέχρι τώρα ταξίδι τους.

Ο Kang Myeongseok, ο οποίος γράφει για την K-pop, και την κορεατική ποπ κουλτούρα γενικά, σε διάφορα μέσα, καλύπτει σε βάθος την πορεία τους, μέσα σε επτά κεφάλαια που ξεκινούν χρονολογικά πριν από το ντεμπούτο των BTS και φτάνουν μέχρι σήμερα. Με διορατικότητα και βαθιά γνώση και κατανόηση της εγχώριας και διεθνούς βιομηχανίας της ποπ μουσικής, το μουσικό ταξίδι των BTS παρουσιάζεται από διάφορες οπτικές γωνίες και αναλύεται η σημασία του.

… «διατηρώντας την αντικειμενική μου οπτική ως παρατηρητής, έχω συμπεριλάβει σε αυτό το βιβλίο τις ζωντανές φωνές και απόψεις των μελών, μέσα από μεμονωμένες συνεντεύξεις με τους BTS. Σε συνεντεύξεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, χωρίς κάμερα ή μακιγιάζ, οι BTS αφηγούνται την πιο ειλικρινή και ουσιαστική ιστορία που έχουν πει ποτέ.

Ακυκλοφόρητες φωτογραφίες, όλες οι πληροφορίες για τα μουσικά τους άλμπουμ, πάνω από 330 κωδικοί QR. Τα πάντα για το BTS σε έναν τόμο!

Το 『BEYONE THE STORY』 ξεκινά παρουσιάζοντας κάθε μέλος των BTS με 21 φωτογραφίες πορτραίτου, αποτυπώνοντάς τους ως καλλιτέχνες και άτομα. Στην αφήγηση που ακολουθεί, το κείμενο ρέει με κύριο άξονα την αφήγηση του Kang Myung-seok και τα λόγια των μελών περιλαμβάνονται ενδιάμεσα προσθέτοντας ζωντάνια και αμεσότητα.

Οι προτάσεις του συγγραφέα και οι φωνές των BTS εναρμονίζονται για να δημιουργήσουν μια σειρά από αφηγήσεις, ενώ ταυτόχρονα, συγκεντρώνονται όλα τα δεδομένα για τις μουσικές δραστηριότητες των BTS. Ως καλλιτέχνες της ψηφιακής εποχής, οι BTS επικοινωνούν με τον κόσμο μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας από τις ημέρες που προετοίμαζαν ακόμη το ντεμπούτο τους. Ο στόχος του βιβλίου ήταν να μπορούν οι αναγνώστες να έχουν άμεση πρόσβαση στα βίντεο, τα μουσικά κομμάτια, τα posts στα social media που αναφέρονται στο κείμενο. Για τον λόγο αυτό, περισσότεροι από 330 κωδικοί QR περιλαμβάνονται στο βιβλίο, για να γνωρίζουμε όλα τα σημαντικά γεγονότα που έχουν σημαδέψει στην ιστορία των BTS.

Επιπλέον, περιλαμβάνονται οι πρωτότυπες φωτογραφίες και οι λίστες κομματιών όλων των προηγούμενων άλμπουμ και οι κωδικοί QR για την προβολή τρέιλερ και μουσικών βίντεο για κάθε άλμπουμ, καθώς και πλούσιες σημειώσεις για την κατανόηση του περιεχομένου. Ακόμα,περιλαμβάνεται ένα χρονοδιάγραμμα που συνοψίζει σημαντικές στιγμές της πορείας των ΒΤS, όπως κυκλοφορίες άλμπουμ, συναυλίες, βραβεία και εξωτερικές δραστηριότητες. Το Beyond the Story』είναι ένα μοναδικό αρχείο της ιστορίας των BTS.

Ταυτόχρονη κυκλοφορία του έργου σε 23 γλώσσες, ένα ασυνήθιστο φαινόμενο για έκδοση βιβλίου στα Κορεατικά

Βασισμένο στην αρχική κορεατική έκδοση, το 『Beyond the Story』κυκλοφορεί σε 23 γλώσσες. Μεταξύ αυτών, περίπου 10 εκδόσεις θα δημοσιευτούν ταυτόχρονα με την κορεατική έκδοση στις 9 Ιουλίου, την λεγόμενη «Ημέρα των ARMY», τη γέννηση του fandom ARMY των BTS και άλλες εκδόσεις θα δημοσιεύονται διαδοχικά μέχρι τον Σεπτέμβριο. Είναι πραγματικά πρωτόγνωρο ένα κορεατικό βιβλίο να κυκλοφορεί σε δεκάδες γλώσσες δίπλα-δίπλα σε διάφορα μέρη, την ημέρα της έκδοσής του.

Εσύ κι εγώ, τις μέρες που θα είμαστε μαζί, θα είναι η αρχή ενός άλλου ταξιδιού για τη δημιουργία ενός νέου δρόμου

Η ώρα να κοιτάξουμε πίσω στο παρελθόν γίνεται και η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά. Από κάποιο σημείο και μετά, κάθε στιγμή και κάθε βήμα των BTS έχει γίνει μια πρόκληση για τη δημιουργία ενός δρόμου που δεν έχει υπάρξει ποτέ στον κόσμο, ένας δρόμος που κανείς δεν έχει ξαναπεράσει. Στη σημαντική στιγμή της 10ης επετείου του ντεμπούτου τους, κοιτάζουν πίσω στα βήματά τους και από αυτό, το γκρουπ παίρνει τη δύναμη να χτίσει πιο φωτεινές μέρες. Οι BTS κάνουν ένα ακόμη βήμα και επιλέγουν να προχωρήσουν.

« Το Beyond the Story είναι μια καταγραφή της ιστορίας μας, που θέλουμε να μοιραστούμε με τους ARMY που ήταν μαζί μας στο χρόνο και στο χώρο, και ένα αρχείο για εκείνους που μόλις έγιναν ARMY ή εκείνους που κάποια μέρα θα γίνουν, και θα γράψουν ένα νέο κεφάλαιο μαζί μας»

Γιατί μας περιμένει ένα συναρπαστικό μέλλον που δεν έχει γραφτεί ακόμα.

Myeongseok Kang /
Ο Myeongseok Kang εργάζεται επί σειρά ετών ως κριτικός και πρώην αρχισυντάκτης πολλών μέσων ενημέρωσης των οποίων η θεματολογία επικεντρώνεται στην κορεατική ποπ κουλτούρα, συμπεριλαμβανομένης της K-pop. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στο περιοδικό Weverse.

BTS /
Οι BTS, ακρωνύμιο του “Bangtan Sonyeondan” ή “Beyond the Scene” είναι ένα συγκρότημα από τη Νότια Κορέα που έκανε το ντεμπούτο του στις 13 Ιουνίου 2013. Τα μέλη των BTS είναι οι RM, Jin, SUGA, j-hope, Jimin, V, και Jungkook. Αγκαλιάστηκαν από όλους, σε όλο τον κόσμο, ξεπερνώντας σύνορα, φυλές, γλώσσες, φύλο και διαφορετικές γενιές, για τη μουσική τους, τις παθιασμένες ερμηνείες τους και τις στενές τους σχέσεις με τους θαυμαστές τους. Πάντα αναζητούν νέους τρόπους για να ανταποδώσουν την αγάπη που λαμβάνουν μέσω της μουσικής τους.

Συγγραφείς: BTS, Myeongseok Kang
ISBN: 978-618-220-375-0
Ξενόγλωσσος Τίτλος: Beyond The Story: 10-year record of BTS
Μετάφραση: Βαγγέλης Γιαννίσης
Ημερομηνία έκδοσης: 09/07/2023
Αριθμός σελίδων: 520
Format: Hardback
Χώρα προέλευσης: Νότια Κορέα
Τιμή: 37,70 €

Μια ματιά ακόμα: