Life

Η νέα συλλογή Zara Home+ σε συνεργασία με τον Vincent Van Duysen δίνει νέα πνοή και πρακτικότητα στο σπίτι

Η Zara Home+ σε συνεργασία με τον Vincent Van Duysen παρουσιάζει τη Συλλογή 03, σηματοδοτώντας μια
αποστασιοποίηση από την παραδοσιακή έμφαση σε συγκεκριμένους χώρους, όπως το σαλόνι και η τραπεζαρία.

Η νέα αυτή συλλογή, η οποία θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο, συνδυάζει στοιχεία που έχουν σχεδιαστεί για να εμπλουτίσουν την προηγούμενη συλλογή, με κομμάτια που οι συλλέκτες θα επιθυμούν και θα εκτιμήσουν,
αναβαθμίζοντας την αισθητική αξία με κάθε λεπτομέρεια. Η Zara Home, γνωστή για τα προσιτά και σχολαστικά κατασκευασμένα έπιπλα και αξεσουάρ της, ξεκίνησε αυτό το δημιουργικό ταξίδι με τον Van Duysen το 2022. Εμπνευσμένη από το κοινό πάθος για τη σχεδιαστική φινέτσα, η συνεργασία αυτή εμβαθύνει στα αρχεία του Βέλγου αρχιτέκτονα και σχεδιαστή. Εδώ, ο Van Duysen επαναφέρει τα πιο εμβληματικά κομμάτια και στυλ του, εμπλουτίζοντάς τα με μια νέα προοπτική, παραμένοντας πιστός στο σχεδιαστικό ήθος και το DNA του.

Οι γραμμές που χαρακτηρίζουν αυτή την τρίτη κυκλοφορία αναδεικνύουν μια δυναμική αλληλεπίδραση που εναλλάσσεται μεταξύ αποφασιστικότητας και του αισθησιασμού. «Ως ένας ηδονιστής που εκτιμά την τέχνη και την ομορφιά, η προσέγγισή μου είναι να εισάγω μια νέα διάσταση, μια πιο ευαίσθητη», εξηγεί ο Van Duysen. Αυτή η εξέλιξη αποσκοπεί στο να αγγίξει άτομα που εκτιμούν την τέχνη και τα αντικείμενα πέρα από την επιφάνεια, καλλιεργώντας μια ταπεινή και ειλικρινή σύνδεση με κάθε κομμάτι.

Η σειρά συνεχίζει να εμπνέεται από τις δύο πρώτες συλλογές, εστιάζοντας πλέον σε αντικείμενα που κυμαίνονται από ξύλο μέχρι αξεσουάρ από συμπαγή μπρούντζο. Παρατηρούνται επίσης πιο γλυπτικά στοιχεία που λειτουργούν ως αυτόνομα διακοσμητικά ή ενσωματώνονται σε έπιπλα, όπως επιτραπέζιες βάσεις ή κομοδίνα. Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα αυτής της αισθητικής είναι το Σύστημα Βιβλιοθήκης 01, μια διακριτική προσθήκη που τοποθετείται γύρω από τον καναπέ. Αυτή η πρόταση αγκαλιάζει τον χώρο του καθιστικού ενώ παράλληλα λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος για βιβλία και διακοσμητικά αντικείμενα. Η ξύλινη δομή του προσδίδει μια ξεχωριστή υφή, ενώ τα ενσωματωμένα μεταλλικά δοχεία προσθέτουν στοιχεία λειτουργικότητας και στυλ.

Η Lounge Chair 02, μια ελεύθερη χαμηλή καρέκλα, δημιουργεί μια μικρή ανατροπή και είναι πιο δυναμική σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις. Είναι χρηστική και λειτουργική, αλλά έχει έναν γλυπτικό χαρακτήρα, που θυμίζει vintage καρέκλες με αφηρημένα περιγράμματα και γραμμές. Ο σχεδιασμός της Chaise Longue 01, κατασκευασμένη από δέρμα και βαμμένη δρυς, αντλεί έμπνευση από μια καρέκλα που κοσμούσε κάποτε την πρώην κατοικία του Van Duysen στην Αμβέρσα. Το χαλί 03 προσδίδει νέα αίσθηση στον χώρο με το ριγέ σχέδιο του, φτιαγμένο από κιλίμι σε μπεζ και σκούρο καφέ αποχρώσεις. Τα γραφικά στοιχεία του αντιπροσωπεύουν μια απροσδόκητη επανάληψη της αισθητικής που συναντάμε στο σπίτι του Van Duysen στην Αμβέρσα. Το μαξιλάρι 01, κατασκευασμένο από κιλίμι σε σκούρα καφέ απόχρωση, προσθέτει άνεση και στυλ, ενώ τα νέα γήινα χρώματα που εισάγονται στη συλλογή συμπληρώνουν ιδανικά τα καλύμματα των καναπέδων.

Διαθέσιμη από τις 12 Ιουνίου στο zarahome.com και σε επιλεγμένα καταστήματα.