Επιδερμίδα
Ο make up artist των stars αποκαλύπτει το μυστικό του για τη κάλυψη των μαύρων κύκλων
Tips & Trends
Υπάρχει μια τάση που θα κάνει κάθε σου look να δείχνει…ακριβό!
Editor's choice
Τα προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ που θα ενισχύσουν την καλοκαιρινή σας λάμψη!
Μαλλιά
H Kim Kardashian ξαναχτυπά με ένα hair look τόσο 90’s που θα σας ξετρελάνει!
Home / Μαμά-Παιδί / Εγκυμοσύνη / Έχουμε άρνηση για το σεξ. Θα περάσει;

Έχουμε άρνηση για το σεξ. Θα περάσει;

Συνήθως η ερωτική επιθυμία της εγκύου κορυφώνεται στο 1ο τρίμηνο, την εποχή δηλαδή που το σώμα της κατακλύζεται από ορμόνες, και τα γεννητικά της όργανα διογκώνονται και αιματώνονται καλύτερα. Η ερωτική επιθυμία είναι έντονη, αρκεί βέβαια να μην υπάρχουν συμπτώματα που να την «μπλοκάρουν», όπως ναυτίες, έντονη κόπωση και υπνηλία, καούρες, αιμορραγίες, πονάκια, κλπ.
Η ερωτική αυτή επιθυμία στην πλειονότητα των περιπτώσεων μειώνεται στο 2ο τρίμηνο, επομένως είναι απολύτως φυσιολογικό να αισθάνεστε έτσι. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Συζητήστε με τον σύντροφό σας και ζητήστε του να κάνει υπομονή.
Υπάρχει το ενδεχόμενο η ερωτική σας επιθυμία να επιστρέψει στο τρίτο τρίμηνο και κοντά στον τοκετό σας. Αν δεν υπάρχουν προβλήματα στην εγκυμοσύνη σας, μη διστάσετε. Σκεφτείτε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάθει κάτι το μωρό σας στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Είναι απολύτως προστατευμένο και περιβάλλεται από το αμνιακό υγρό και τους μυς της μήτρας. Αν αρχίσει να κλωτσάει, δεν σημαίνει ότι πονάει ή νιώθει άσχημα. Απλά, καταλαβαίνει ότι η καρδιά της μαμάς του χτυπάει γρήγορα και δυνατά.

×