Μαλλιά
O hairstylist της Victoria Beckham αποκαλύπτει τα λάθη που κάνετε με τα μαλλιά σας!
Tips & Trends
ΑΥΤΑ τα tricks μπορούν να αναβαθμίσουν εντελώς τις εμφανίσεις σου αυτόν τον Χειμώνα (VIDEO)
Επιδερμίδα
Εφέ lifting: Θα το πετύχετε και μάλιστα άμεσα και η Θεανώ Μπέλλα σας αποκαλύπτει τον τρόπο!
Μόδα
Η πασίγνωστη influencer Rocky Barnes μας δείχνει 4 looks για όλες τις ώρες
Home / Μαμά-Παιδί / Εγκυμοσύνη / Έχουμε άρνηση για το σεξ. Θα περάσει;

Έχουμε άρνηση για το σεξ. Θα περάσει;

Συνήθως η ερωτική επιθυμία της εγκύου κορυφώνεται στο 1ο τρίμηνο, την εποχή δηλαδή που το σώμα της κατακλύζεται από ορμόνες, και τα γεννητικά της όργανα διογκώνονται και αιματώνονται καλύτερα. Η ερωτική επιθυμία είναι έντονη, αρκεί βέβαια να μην υπάρχουν συμπτώματα που να την «μπλοκάρουν», όπως ναυτίες, έντονη κόπωση και υπνηλία, καούρες, αιμορραγίες, πονάκια, κλπ.
Η ερωτική αυτή επιθυμία στην πλειονότητα των περιπτώσεων μειώνεται στο 2ο τρίμηνο, επομένως είναι απολύτως φυσιολογικό να αισθάνεστε έτσι. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Συζητήστε με τον σύντροφό σας και ζητήστε του να κάνει υπομονή.
Υπάρχει το ενδεχόμενο η ερωτική σας επιθυμία να επιστρέψει στο τρίτο τρίμηνο και κοντά στον τοκετό σας. Αν δεν υπάρχουν προβλήματα στην εγκυμοσύνη σας, μη διστάσετε. Σκεφτείτε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάθει κάτι το μωρό σας στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Είναι απολύτως προστατευμένο και περιβάλλεται από το αμνιακό υγρό και τους μυς της μήτρας. Αν αρχίσει να κλωτσάει, δεν σημαίνει ότι πονάει ή νιώθει άσχημα. Απλά, καταλαβαίνει ότι η καρδιά της μαμάς του χτυπάει γρήγορα και δυνατά.

×