Μαλλιά
Braided Tendrils: Το hair trend που έχει κατακλείσει το Instagram και θα δείτε παντού!
Tips & Trends
Viral Trend: Τα bold χρώματα στις τσάντες είναι μια τάση που αγαπάμε πολύ!
Editor's choice
Ο nail artist της Jennifer Lopez σας δίνει την καλύτερη συμβουλή για δυνατά νύχια!
Star Style
H Chiara Ferragni είναι έγκυος και εμείς σου δείχνουμε τα looks που υιοθετεί τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της
Home / Μαμά-Παιδί / Εγκυμοσύνη / Έχω πολύ μικρή κοιλιά για το μήνα μου. Να ανησυχώ;

Έχω πολύ μικρή κοιλιά για το μήνα μου. Να ανησυχώ;

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν έχετε μικρότερη κοιλιά από ότι πρέπει. Το κάθε έμβρυο έχει το δικό του δυναμικό ανάπτυξης. Το μέγεθος που αποκτά η κοιλιά σας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως ο σωματότυπός σας, από το πόσα κιλά έχετε πάρει στην εγκυμοσύνη, και από τη θέση του εμβρύου.
Αν η ανάπτυξη του εμβρύου σας, όπως τεκμηριώνεται από την υπερηχογραφική εξέταση, είναι η αναμενόμενη, δηλαδή αν το εκτιμώμενο βάρος του είναι αυτό που αναλογεί στην εβδομάδα της εγκυμοσύνης, και παράγοντες όπως η ποσότητα του αμνιακού υγρού, η μορφολογία του πλακούντα και η αιμάτωση του εμβρύου βρίσκονται στα φυσιολογικά επίπεδα, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.
Στην αντίθετη περίπτωση που ανιχνευτεί κάποια καθυστέρηση της ανάπτυξης του εμβρύου, η παρακολούθηση θα γίνει περισσότερο εντατική, και ο στόχος είναι να παραμείνει το έμβρυο στη μήτρα όσο το δυνατό περισσότερο για να φτάσει τις 37 εβδομάδες και να αποκτήσει βάρος, υπό την προϋπόθεση ασφαλώς ότι η παραμονή του μέσα στη μήτρα δεν εγκυμονεί κινδύνους, όπως στην περίπτωση της πλακουντιακής ανεπάρκειας.

×