Ζώδια
Θες να μάθεις πόσο καλός μπαμπάς θα γίνει; Διάβασε το ζώδιό του!
Editor's choice
Το μαύρο χρώμα στο μανικιούρ αποκτά ένα παιχνιδιάρικο twist που το κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό
Υγεία-Ευεξία
Κάνεις δίαιτα αλλά δεν χάνεις με τίποτα το λίπος στην κοιλιά; Να γιατί συμβαίνει!
Μακιγιάζ
H Bella Hadid αποδεικνύει πως επιτρέπεται να είστε glam σε όλες τις εμφανίσεις σας
Home / Μαμά-Παιδί / Εγκυμοσύνη / Είναι επικίνδυνες οι δίαιτες στην εγκυμοσύνη;

Είναι επικίνδυνες οι δίαιτες στην εγκυμοσύνη;

Όταν μία έγκυος με ρωτά αν μπορεί να κάνει δίαιτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η απάντησή μου είναι σαφής: Όχι. Μετά το δεύτερο μήνα της εγκυμοσύνης είναι απαγορευτικό να μειώσει το βάρος της με δίαιτες, αλλά είναι απαραίτητο να οργανώσει σωστά τη διατροφή της. 
Η αλήθεια είναι πως για να αποφύγει τη συσσώρευση πολλών κιλών κατά την εγκυμοσύνη, μια γυναίκα είναι σημαντικό να έχει φροντίσει πριν ακόμα μείνει έγκυος να διατηρεί το βάρος της σε φυσιολογικά επίπεδα, ειδικά αν είναι σε διαδικασία να θέλει να μείνει έγκυος. Ξεκινώντας τη εγκυμοσύνη με χαμηλό (δηλαδή κανονικό) βάρος, αυτό λειτουργεί πάντα υπέρ της εγκύου. Αν η σιλουέτα μιας γυναίκας είναι καλή πριν την εγκυμοσύνη, η επαναφορά στα κανονικά της κιλά θα γίνει πιο ομαλά και αρμονικά.
Επιβάλλεται οι αποθήκες του σιδήρου της να είναι σε μια καλή κατάσταση. Όταν το σίδηρο σε μια έγκυο είναι χαμηλό, αυτό της δημιουργεί την επιθυμία να φάει γλυκό για να αισθανθεί καλύτερα και αυτό δεν βοηθά στο να μην πάρεις περισσότερα κιλά από το επιθυμητό. Αν όμως το σίδηρο είναι στις φυσιολογικές τιμές, αυτό ελαττώνει την επιθυμία για γλυκό. 
Πάντα συστήνω στις εγκυμονούσες να υιοθετούν ένα απόλυτα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, πλούσιο σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και πρωτείνες, έτσι ώστε αυτά τα 10-12 κιλά που θα πάρει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να είναι σωστά κατανεμημένα στο σώμα της. Μια έγκυος χρειάζεται (ιδίως μετά το 3 μήνα) γύρω στις 350 θερμίδες επιπλέον την ημέρα από ότι χρειαζόταν πριν. Η ποιότητα του φαγητού λοιπόν παίζει μεγάλο ρόλο.
×